Saturday, December 24, 2016

Short Vs Long Vacation

Cuti sekolah akhir tahun hampir ke penghujungnya..
Rasa kejap sangat kan...

Percutian terkini, sebulan yang lepas .
- Cherating - Kuantan 2016 -


Kalau sebelum ni, aku amalkan konsep " kerja - kerja - kerja dan kerja...lepas tu baru bercuti panjang", utk tahun 2017 aku berazam nak cuba amalkan konsep " kerja - cuti pendek"

Maksudnya, mungkin setiap 1 atau 2 bulan sekali, aku akan cuba bawak famili pergi a short vacation.
Sebab bila makin berusia ni, aku perlu luang masa dengan lebih kerap dengan famili.  Umur kita pun tak tahu sampai bila, kan? So guna kan rezeki umur, kesihatan & material yg ada, luang masa dengan famili sekerap mungkin.

Ya, ini lah salah satu azam 2017 aku. 
Untuk kerap bercuti dengan famili. ;) 

23 comments:

  1. baguihler gitu barulah anak2 dan isteri happy memanjang...

    ReplyDelete
  2. Sokong!
    Esok bila tengok ank dh besar tak lah menyesal.
    Anak2 bkn selama2nya jd budak.
    Sedar2 dh nak kawen.

    ReplyDelete
  3. Sama pulak DZ kita punya azam tahun 2017..

    Kerja - cuti pendek dapat 2H1M pun jadi lah bersama anak2..

    InsyaAllah azam kita berjaya ye DZ

    ReplyDelete
  4. Aku pulak, ingat nak keje pendek, cuti panjang la...

    ReplyDelete
  5. assalam doc,

    pasti senyum lebar isteri membaca n3 ni...
    short holiday itu sangat di perlukan bagi seorang isteri yg 24 hours tak ada cuti...hehe

    ReplyDelete
  6. Tampo pipi kejap....den mimpi ke apo ni!!! Beb....baru teringat ada blog ke?

    Azam den pulak? Emmm....tak payahlah berazam.....

    ReplyDelete
  7. Short vacation bagus juga... encik hubby saya pun rajin jugak ajak short vacation. Biasa sebulan sekali. Atau kalau dia stress sangat boleh jadi 2/3 kali sebulan... pengertian short vacation bagi kami pulak... cek in satu malam mana-mana hotel kat PD ke, Ipoh ke, Melaka ke.. atau mana-mana yang dekat. 😂

    ReplyDelete
  8. Sokong azam tu...

    Makchaq masa anak kecik2 kurang mampu nak short vacation yg kena bayaq.. kalau cuti rasa nak balik kampung tengok mak..

    Kadang2 bila sorang kena kerja luar ke tempat yg menarik, sorang ambik cuti.. tapi tak best sangat sebab sorang kena kerja..

    La ni 4 anak dah besaq.. tapi bila dapat cuti sekeluarga tetap rasa seronok tak terkata...

    ReplyDelete
  9. Bagus juga cadangn macam tu doc. Boleh rehatkan diri selalu.

    ReplyDelete
  10. bgs jgk azam doc tuh...

    sya ni nk cuti2 selalu ssh skit, sbb edy ssh nk dpt cuti... takkan nk cuti2an berdua ngn aiyan je, tak best lak kan...

    eppy bday doc...

    ReplyDelete
  11. bagus azam tu. sy pun nak contohi jugaklah :D

    ReplyDelete
  12. saya akan pergi bercuti setiap bulan dalam malaysia. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuti setiap bulan tu penting untuk saya sebab nak lari dari rutin harian biasa and nak reharge energy and boleh selalu spend masa dengan anak

      Delete
  13. Lama.tak buka blog..heheh.still menulis lg?dh bsaq anak2.alhamdullilah

    ReplyDelete
  14. saya pun berazam nak bercuti tahun depan lagi2 tahun depan cuti bersalin 3 bulan + unpaid leave 2 bulan. Waaaaa bestnya nak bercuti aje ni hehe. Walaupun dalam Malaysia je janji dapat berjalan-jalan hehe

    ReplyDelete
  15. Saya pun azam nak bercuti more often with family. Salam perkenalan :) -- RosIbrahim.com

    ReplyDelete
  16. masa anak2 masih kecillah seronok bawa pergi bercuti. dah besar panjang dah kawen penuh pulak segerabak ketapi.. ;)

    ReplyDelete
  17. Saya sendiri tak update lagi kisah bercuti di Kuantan, tarikh yang lebih kurang sama dengan Doctor bercuti tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  18. Assalam..
    Bestnya laa aii bercuti cuti, saya pun tak sabar ni nak gi bercuti CNY ni, semua anak anak balik hehehe..

    Doc ni blog bkn mereput tapi superb !!

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum doc...sy nak tanya ank sy demam doc ckp ade virus sel darah putih die tinggi...doc bg antibiotik..nnt kne dtg blik cek darah...sy risau la...nape sel darh putih leh tiggi ye doc

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum doc...sy nak tanya ank sy demam doc ckp ade virus sel darah putih die tinggi...doc bg antibiotik..nnt kne dtg blik cek darah...sy risau la...nape sel darh putih leh tiggi ye doc

    ReplyDelete
  21. tu la kan...lpas ni nk kena selalu gak bercuti,walau xjauh...asal kurangkan stress kerja...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...