Wednesday, February 17, 2016

MIRC

Kalau tanya budak budak Gen Y sekarang, korang tau tak apa mirc?
Mesti masing masing buat muka " whattt? "

Sedangkan Star Wars yang legend tu pun, ada budak2 gen Y kata " cerita apa tu?"
Hahaha..

mirc ialah sistem internet relay chat.


Aku dulu, zaman tu..mmg layan mirc.
Kah kah kah..
Biasa masuk channel #kampung   #mamak

Korang yang sebaya aku / muda 5-6 tahun dari aku, tak kan tak main mirc kot?
Aku check online, wujud lagi mirc ni rupa rupanya..boleh la download kepada yang nak...hahahaha...ni link nya: http://www.mirc.com

ASL pls...
:P

29 comments:

  1. Ehemmm.. ai jauh lagi tua dari u tau.. hahaha
    Mesti lah ingat mirc ni. Dulu kalau nak carik jantan boleh menggatal dalam ni kalau nak cari bf.. hujung2 kena tipu.. bila tanya ASL, aku memanjang menipu je.. muahahahaha :P

    ReplyDelete
  2. hahaha.gelak sorang ni doktor. aktif dekat mirc dulu.nasib tak jumpa jodoh kat situ. hahaha. kita pun masuk kampung n mamak. tahun 1999-2002 kot aktif

    ReplyDelete
  3. sebab zaman mirc ni la banyak nickname pelik2 boleh jumpa kan? nostalgia sungguh! :)

    ReplyDelete
  4. hahahaha saya pon penah masuk chat ni.Dari situla saya belajar menaip dengan pantas hahahhahahahaha. Masuk channel kampung.

    ReplyDelete
  5. hahahah giler gak main chat sini.. pernah ada jumpa cakap muka hans isac la sekali jumpa muka tongkang pecah.. apa lagiii lari laaa... hahahaha tp saya jumpa dgn suami dekat yahoo messenger.. kalo #kampung tu dulu selalu masuk sangatttt.. kahkahkah

    ReplyDelete
  6. hahaha ada lg ke org layam mirc zaman la ni..sy dulu zaman sekolah menegah ting3 dh mula layan..mamak n kampung gak.kenangan kan..siap sgka en suami pun jumpak kt mirc.lg legend tau.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya memang layan MIRC ni dulu@. & selalu masuk channel #kampong gak.. btw, masih wujud ye mirc ni.. errmm, thanks doc bagitau

      Delete
  7. Dulumkakcik juga rajin layan MIRC ni...

    ya, soalan paling popular ASL... ingatkan asal...rupa2nya Age Sex Location, kan? :)

    ReplyDelete
  8. hahahha... layan doc masa belajar kt uitm ada dulu nih...

    aah mamak ngn kampung paling top...
    ASL pls... pastu blh kuar bentuk2 jd bear, jd bunga2 hahahha... mmg suweet sgt lah
    sanggup lepak makmal komputer lama2 nk ber mirc pastu ujung minggu kalu tak blik kg layan duk CC layan nih hahhahaha

    ReplyDelete
  9. mirc ni mmg mengamit kenangan.. sbb kenal ngan husband pun melalui mirc.. hahaha... alhamdulillah dah 10 tahun usia perkhawinan..

    ReplyDelete
  10. Kampung eh..
    nick apa pkai?
    hehe..

    ReplyDelete
  11. Rindu kenangan zaman tu.. saya jarang nak layan private chat tapi suka borak kat ruang sebelah kiri tu.. memang happening.. ;)

    ReplyDelete
  12. haha.. inilah facebook zaman dulu. Siap ada yang boleh set nak jumpa, etc.
    Tak sangka ada lagi.

    ReplyDelete
  13. kahkahkah
    A/S/L

    situlah bermulanya jodoh den
    akakakkakakakaka

    oit
    skang ni ko layan ke mirc tu huahuahau
    best gak kan melayan
    nak try la nanti

    ReplyDelete
  14. MIRC...macam menarik juga dulu. Tak tak sempat daftar. Sebok memanjang dengan YM aje..haha..

    ReplyDelete
  15. akak tak tau... nampak ngat akak generasi lagi lamatu.. ha.. ha...
    nak ada emailpun akakni tahun berapa tah... benda yang akak kenal dulu fotopagesjer...

    ReplyDelete
  16. asl plz.....hahaha..zaman nakal dulu.....dah cuci tangan....hahaha

    ReplyDelete
  17. Haruslahhh layan. Sejam dua hengget...hahahaha. selain kampung, ada masuk group kampus gak. Bf? Nehiii...semuanya sure tipu... Lg best, kami satu group 3,4 org guna satu nick and discuss nak jawab apa. Lepas tu gelak2. Oh...jahatnya akak ko nieh dik..

    ReplyDelete
  18. Aku dulu ada gak layan chat mcm tu tapi yg aku punya tu takde la window mcm tu...ada cursor je tp kena hafal some dos codes. Nak connect pun kena type kat C. Dapat juga le 2-3 penpal...

    ReplyDelete
  19. Bunda pernah dengar tapi tak pernah tau...hehe bukan generasi bunda punya.terlalu tua kot..

    ReplyDelete
  20. Kakak tak tahu tau
    Memang kakak bab ini selalu tertinggal maklum org kampung tak ada line internet pun duduk kampung

    ReplyDelete
  21. nostalgia ni...ada yg bertemu jodoh di mirc

    ReplyDelete
  22. Alamakkkk...terkena lagi kat muka setepek...MIRC hahahhaha time tu takde BF lagi tau...mmg rajin lepas makmal komputer saje cari kawan baru..ASL tu julia dulu ingat asal mana...hahhahaha luruskan...rupanya bila dah lama baru tau ASL tu apa hahhaha

    ReplyDelete
  23. Saya tak berapa layan MIRC ni, DZ sebab sayakan masa Ting2 dah pandai berboyfriend. Saya sibuk jaga boyfriend (jangan sampai terlepas kat orang lain) dan juga belajar. Hahaha.

    Tapi saya ingatlah ASL ni. Masa mula-mula dulu ingatkan ASL ni 'asal' tau!

    ReplyDelete
  24. Ni mcm WA jugaklah ek.... Den tak berapa nak perasan sangatlah, maklumlah den lagi purba hihi...

    ReplyDelete
  25. Ni mcm WA jugaklah ek.... Den tak berapa nak perasan sangatlah, maklumlah den lagi purba hihi...

    ReplyDelete
  26. I simply wanted to thank you so much again. I am not sure the things that I might have gone through without the type of hints revealed by you regarding that situation. | kemaluan keluar nanah | pengobatan sipilis | asam urat | de nature | payudara

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...