Wednesday, February 24, 2016

Gelora Cinta Terhalang

Aku dah malas nak tolong hebahkan / viral kan kes kes budak remaja perempuan hilang..
Sebab dah banyak kali sangat terjadi..
Masa hilang macam macam spekulasi timbul..
Kena culik la...kena bawak lari la...
Ingat lagi dalam bulan lepas kes budak perempuan siap call kawan dia, bagi tau dia sedang dibawa lari penculik....kes kat Klang tu...last last, rupa rupanya gi merendek dengan boyfren..

 
Ini lagi satu kes baru, yang viral dalam minggu ni....buang masa polis, buang masa netizen aja...

29 comments:

  1. yang macam ni masuk je rumah sepak je laju-laju sampai pitam!

    ReplyDelete
  2. risau ngan anak2 zaman skrg. dulu2 kita penah jadi remaja jugak tapi still igt mak bapak. harap2 Allah melindungi anak2 saya.

    ReplyDelete
  3. haaaaaaaaaaaaaa lagi sekali??? ni pun lieya bace tapi dah terdetik dlm hati mcm kes budak pakwe cina tu jek nanti....sekali betul...hurmmmmmmmmmm ape nak jadi laa budak2 zaman skrang nieh....

    ReplyDelete
  4. Ya Allah..semoga anak-anak kita terpelihara..

    ReplyDelete
  5. sbb tu akak tak percaya dgn cerita culik menculik gadis2 sekarang ...banyak kali dah terkena..!!

    ReplyDelete
  6. Dah jadi macam kes tembak pula, punya banyak kes tembak sampai tak jadi berita utama lagi. Mengapa gadis selalu dilarikan jantan? Tak pernah pula dengar anak jantan dicolek dan dilarikan oleh gadis dan lepas itu mengaku ia cuma drama untuk menakutkan ibu bapa...

    ReplyDelete
  7. hui..mcm2 skrg ni..moga anak2 kita dijauhkan drpd perkara2 buruk ni kan...

    ReplyDelete
  8. Kakak tetap takut/bimbang mungkin dek kerana punya 3 anak dara yg sedang membesar
    Moga anak-anak kakak tak berbuat begitu hendaknya..

    ReplyDelete
  9. Ada seorang lagi dah beberapa hari hilang. Jangan nanti jadi kes yang sama juga...:(

    ReplyDelete
  10. Ada seorang lagi dah beberapa hari hilang. Jangan nanti jadi kes yang sama juga...:(

    ReplyDelete
  11. mls amik port... malu doc oi malu sbb takde lg dana tgk anak cina, anak india anak serani yg jd gitu... semua anak dara melayu...

    ReplyDelete
  12. ler.. ni la budak-budak zaman sekarang...

    ReplyDelete
  13. Dah agak dah ..semalam baca gak kat post yg Afdlin Shauki share kat wall dia..mujur tak share gak...tu pun bila baca komen2 kat situ ternampak beberapa org kawan empunya honda tu memberitahu yg itu bukan kes penculikan..sekali lagi kes memalukan berlaku..

    ReplyDelete
  14. Dah agak dah ..semalam baca gak kat post yg Afdlin Shauki share kat wall dia..mujur tak share gak...tu pun bila baca komen2 kat situ ternampak beberapa org kawan empunya honda tu memberitahu yg itu bukan kes penculikan..sekali lagi kes memalukan berlaku..

    ReplyDelete
  15. tak tahulah sekarang ni. budak2 sekarang ni pun...bauat apa pun ikut hati. tak pikir panjang.ingatlah ada mak bapak, keluarga..

    ReplyDelete
  16. sy mmg xpernah share klu timbul kes mcm ni..huhuh.. budak² skang advance.. mohon dijauhkan anak kite ada perangai mcm ni..

    ReplyDelete
  17. Kesian pada mak dia.. malu satu hal, penat satu hal.. anak pulak macam takde perasaan.. :(

    ReplyDelete
  18. Ohh gitu yer...
    mengong..saya rasa saya ada share berita ni..
    cehhh

    ReplyDelete
  19. mak dia yg pepandai buat report ..anaknye tak bersalah pun dlm kes viral ni ... yang anak pun mak ckp tak boleh cuba respek sikit ..si jantan tu klu baik kenapa tak pinang secara baik ni senyap2 dok merendek ngana nak dara org ... hmmm budak zaman skrg .. risau kat anak2 kite ... ni mesti mak setuju sbb laki tua tak pun laki org .. gaya kereta mcm org dah kawen je

    ReplyDelete
  20. Malas nak amik tau. Smoga anak2 kita dijauhkan dari benda2 yg macam ni.

    ReplyDelete
  21. Semoga Allah pelihara anak2 kita semua tak kira lelaki atau perempuan dari terjebak perkara2 negatif.... aamiin...

    na'uzubillah...

    ReplyDelete
  22. Takut baca status macam ni. Terpk masa depan anak anak nanti. Moga Allah pelihara anak anak setiap masa

    ReplyDelete
  23. Nak glemer ler tu agaknya...buat malu family jer

    ReplyDelete
  24. Kenapalah nak buat kerja bodoh macam ni. Kalaulah betul kesnya dan semua orang pakat tak mahu percaya kerana kerap sangat tertipu dan polis pun malas nak ambil tau, bukan ke kesian nanti!

    ReplyDelete
  25. macam-macam kes akhir zaman ni.. takut dengar

    ReplyDelete
  26. The young boys ended up stimulated to read through them and now have unquestionably been having fun with these things. | eksim | eksim | kanker | kutil kelamin | kutil kemaluan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...