Thursday, December 17, 2015

Ahmad Maslan





Isnin lepas, aku jumpa beliau.
Di satu majlis makan malam.
Masa tengah layan makan malam & dengar ucapan beliau, aku sengaja up load gambar ni di akaun FB & IG aku...hahaha
Seperti yang di jangka..
Komen komen yang masuk..memang aku dah agak..
Hahahaha.

Beginilah..
Kenapa aku salam beliau? ( ada yang tanya dalam FB)
Beliau tetap saudara seIslam aku.

Memang banyak statement " bodoh" yang keluar dari mulut beliau.
Kesan nya, sampai la ni, bila beliau dah tak kawal GST ( dah pindah ke MITI), rakyat Malaysia masih kenang dia pasal GST.
Itu pilihan yang beliau mahu sebenarnya, nak jadi pemimpin.
Maka with a big power, comes big responsibility ( and risk being booed / kena caci / etc etc)
Dan kita kena ingat, keputusan utk kena kan GST, bukan keputusan beliau seorang..the whole cabinet bertanggungjawab.

agak rare kan? saat di mana kita zaman sekolah dulu sibuk bercita cita nak jadi doktor, jadi engineer, jadi pilot...beliau nak jadi pemimpin.


Apa apa pun, tolak ke tepi statement2 beliau yang menjadi bahan marah rakyat..
Pada aku, beliau memang humble, secara in person.
Mudah di dekati.
Aku yang marhein ni pun, mudah berbicara dengan beliau.

Ada masa nya, kita kena cuba lihat sisi yang baik/ positif pada seseorang ..
Itu yang agama anjurkan.

Apa apa pun, sebelum korang tanya..
Jawapan aku:
Aku tak sempat nak tanya beliau pasal isu GST ke, nasi goreng GST ke...
Hahahaha...


Meh aku belanja satu gambar rare ....

Aku katakan gambar ini rare, sebab bukan mudah utk kami laki bini nak gi dating berdua macam ni, sejak ada anak kecik 3 orang ni...hahahaha.

34 comments:

  1. hahah win giler gambar dgn ahmad maslan tu..

    ReplyDelete
  2. doc dah jawab takde soalan lagi nak tya..yang bawah gak cun..

    ReplyDelete
  3. hihihi dah komen kat fb aritu.. kat sini malas nak komen apa2..
    Gambar rare tu memang rare.. macam pasangan merpati terbang ke sarang.. hihihi ;)

    ReplyDelete
  4. yup... disetiap sisi buruk seseorang pasti ada sisi yg helok utk dipandang... smue kite pun same gak... cewahhh... hahaha

    ReplyDelete
  5. kiranya ahmad maslan seorang yang very determind person, dari kecil dah tahu dia nak jadi apa dan memang dah tercapai pun kan....

    ReplyDelete
  6. hahahahaha...hahahaha...ngaku je la geng!!!

    ReplyDelete
  7. A good guy yg diperalatkan majikan dalam menjalankan agenda yg dia sendiri tahu membebankan rakyat. Apakan daya dia tidak cukup kuat utk melawan lalu cuma mampu mengikut telunjuk demi survival diri.

    Don't get me wrong n don't b offensive. Point2 dlm entri tu betul. It just that I think he should never be a leader from d very 1st place.

    He is not tough enough to stand all those craps. How can he be a good leader if he is not able to differentiate between good and bad, right and wrong, or may be he do but still he is unable to defend what is right, ye dak?

    Kesian kat dia.

    ReplyDelete
  8. gambar yang bawah lebih menarik... sweet sangat...

    ReplyDelete
  9. Redha jer lah dgn GST tu..
    Nak bising pun buat apa..
    Bagai anjing menyalak bukit..
    Tak akan runtuhnya...

    Bagus ahmad maslan ni.. cita2 nya tetap sama dari sekolah tu..

    Seronok ye DZ dpt dating berdua..
    Anak2 pos kat mana ;)

    ReplyDelete
  10. mujur dah pindah department, takde lah terpaksa bagi statement ntah apa apa lagi untuk back up GST :-))

    ReplyDelete
  11. mmm... dari kecik cita-cita nak jadi pemimpin... hahahahaha... ok la tu...

    ReplyDelete
  12. pada tiap sisi hitam seseorang, pasti ada sisi putihnya..begitu jugak kita.
    cuma, bila sisi hitam tu melibatkan kepentingan awam..itu yg kita hilang sabar dgn dia.

    ReplyDelete
  13. Yelah kes Ahamd Maslan ni dah terkesan di jiwa rakyat susah nak dikikis
    Apa lagi kata dua mohon maaf langsung tak ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tajuk memang win...

      bila beranak 3 memang paham sangat2.. susah nak keluar berdua dah... saya anak sorang je ni pun, dah tak dating dah.. huhu... tapi bile tengok artis2, relaks jer, baru habis pantang atau dah beranak-pinak, keluar berdua jer degan pasangan pergi mana2 anugerah atau wedding invitation ...

      Delete
  14. hi done folo, folo me back ;) http://acuyuhan.blogspot.my/

    ReplyDelete
  15. aku tahu dia tak salah cuma die kurang cerdik dalam berckp sesuatu isu akibatnya sampai skrg die kena bahan wlpun d dlm MT tertinggi lps hahahahaha tu belum PA die membahan org lagi ...ceit la ....

    ReplyDelete
  16. Kiranya tercapailah cita2 jd pemimpin.......

    ReplyDelete
  17. Gambar doc dan wife yang comei.. :)

    ReplyDelete
  18. Salah satu cara nak jadi popular ialah dengan menunjukkan diri kita berbeza dengan orang lain. Mat Maslan sejak kecil bercita2 nak jadi orang politik, dia mesti belajar bagaimana nak menjadi orang politik yg popular...

    ReplyDelete
  19. cita2 yang terealisasi akhirnya
    ok gambar last tu mmg rare!
    harap enjoy la malam tu berdua2an

    ReplyDelete
  20. Gambar rare tu lagi menarik untuk ditengok lebih lama.. huhuhu..

    ReplyDelete
  21. Yelah .....kita ni kena berbaik sangka. Ahmad Maslan pun manusia biasa, walaupun bangsawan.....Mana ada org sempurna? Ye dak! Kalau kurang dari satu sudut, sure punya lebih dari sudut lain. Begitulah adanya...

    Pasangan bangsawan bawah tu mmg secocok dan sedondon....tambah lagi pakai but baru, mmg sangatlah terserlah hahah....

    ReplyDelete
  22. Yelah .....kita ni kena berbaik sangka. Ahmad Maslan pun manusia biasa, walaupun bangsawan.....Mana ada org sempurna? Ye dak! Kalau kurang dari satu sudut, sure punya lebih dari sudut lain. Begitulah adanya...

    Pasangan bangsawan bawah tu mmg secocok dan sedondon....tambah lagi pakai but baru, mmg sangatlah terserlah hahah....

    ReplyDelete
  23. bagus.

    nak negatif pun agak agak lah kan.

    itu Ahmad Maslan.

    Boss dia cemana pulak? Nak agak-agak jugak ke? #tetibeEmo~

    ReplyDelete
  24. And... kalu nak tahu (akak pun baru beberapa bulan jer tahu), Ahmad Maslan ni sepupu kepada isteri Pak Sedara saya. Hahahaha ko rasa? Ada kaitan dgn Akak tak? wakakakak!

    ReplyDelete
  25. Cantik gambar pasangan dua sejoli tu :)

    ReplyDelete
  26. Betul tu doc. Kadang-kadang kita nampak salah dia aje. Kena belajar juga lihat baik orang.

    ReplyDelete
  27. apapun no komen pasal beliau...nak komen gambar last tu je..suka buat i jeles tauuuuuuuu

    ReplyDelete
  28. no komen pasal beliau, rakyat terus susah

    ReplyDelete
  29. sama cantik sama padan..bagai pinang di belah dua..

    ReplyDelete
  30. gosok mata laju2...bermimpikah aku...hahha

    ReplyDelete
  31. selamat tahun baru abg doc, semoga dipermudahkan semua urusan., aminn ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...