Thursday, November 26, 2015

Berapa Kali Rosak Daaaaa ...

Daripada handphone Samsung, bawak lah ke Lenovo, entah berapa kali dah charger aku rosak. Bertahan tak lama, lepas 4-5 bulan mesti " dah tak boleh charge". Simptom awal nya bila cucuk kat hp, kena adjust muncung charger tu sampai keluar ikon " charging". Last last, langsung tak boleh charge. Zaman dulu masa pakai Nokia, memang lasak la charger nya, jenis yang macam pin tu. Charger jenis macam ni sensitif betul. Bukan charger aku aja, charger bini aku pun sama. Tak kan la nak kena pakai iPhone?  Hahahaha.

29 comments:

  1. Saya pun mengalami masalah yang sama...

    ReplyDelete
  2. Betullah kakak rasa semua org alami masalah yg sama.
    Balik JB cuba pergi KSL doc. banyak murah-murah yg RM8/- pun ada jadi kalau dpt pakai 4-5 bulan pun jadilah taklah marah sangat. Warna-warni lagi:)

    ps: harga kelapa tu kakak tak tahu sebab abang yg bayar:)

    ReplyDelete
  3. Hahahaahà alasannnnn sgt tau! Charger rosak tukar hp plak ye? :)

    ReplyDelete
  4. sama la..hp samsung skrg 2-2 masalah yg sama...sakit ati mak nakkkkkkkkkkkkkkk :'(

    ReplyDelete
  5. ecececehhhh...itu mcm alasan nak beli ipong jerrrrr...hakhakhak..ipong nie lagi la..xleh pakai yg xoriginal..kalau charge mesti xjalan..kene pakai yg original cable baru boleh..demand betul..nyampah..

    ReplyDelete

  6. tukar blackberi lah wehhhhhhhhhh!!!

    bagi pihak Elly

    ReplyDelete
  7. Mungkin dah kena fikirkan nak pkai Iphone lah tu Doc.. hahaha..
    Samsung sy pun sama, battery dgn caj dah tukar dua-dua...

    ReplyDelete
  8. Macam tanda-tanda nak kena tukar ke iPhone la tu...

    atau pun berbalik kepada Nokia... :)

    ReplyDelete
  9. Alaaaa...nak tukar iphone lettew...hehehe...

    ReplyDelete
  10. Iphone pon sama dr. kene plak budak2 nak main hp sambil charge, charger jadi patah kat pangkal charger yg bhgn phone. last2 rosak gak xleh charge. Kene beli charger baru

    ReplyDelete
  11. iPhone punnn kejap2 wayar halus dalam tu putussssss.... Beli jelah yg 10 hengget doc.

    ReplyDelete
  12. sama jerk masam saya punya charge,,, pastu saya ambil usb hard disk punya yang 3.0 vot (wire tebal),,, tak sampai sejam dah full,,, pakai pun dah berbulan,, kalau dulu sebulan mesti charge hp tu rosak dan kena tukar,,,

    ReplyDelete
  13. saya beli kat lazada. 15 inggit je. cepat charging. tahan tak rosak-rosak. tak macam yg dulu2 punya.

    lenkali kalau nak beli, belu yg high speed usb punya ye...

    ReplyDelete
  14. Nampaknya lepas ni kena guna iphone pula. Ada alasan sikit nak bertukar..hehe.
    ps:/ Nanti doc nak minta buat review tu boleh bagitahu saya. Terima kasih doc :-)

    ReplyDelete
  15. Kena cari hikmah disebalik kejadian tu...... emmmm hihih....

    Betullah.... mmg kena tuko iphone tu, mana standard golongan bangsawan pakai Samsung weyh ......
    Tapi sebenarnya mak pun mengalami benda yg sama. Masalah dia, lambat charging, satu hari baru naik 50% atau pun tak charge langsung. Huh....... jenuh.... Nak beli ipong tak mampu weyh!

    ReplyDelete
  16. Zaman nokia dulu bukan charger je tahan lasak dengan telefonnya pun tahan. Vharge tu sampai seminggu tahan lagi.

    ReplyDelete
  17. beli charger baru lbh murah dari beli ipong haha

    ReplyDelete
  18. Lebih kurang je masalah kita.
    Macam saya, kalau tak share dengan orang lain, lamalah barang tu bertahan sebab saya akan jaga sebaiknya.. ;)

    ReplyDelete
  19. pnh jgk alami yg sama... smpai kadang naik fed up... btl nokia lama sya msh elok lg smpai skrg... siap aiyan boleh tgk video otomen lama... sbb baterinya tahan lama

    ReplyDelete
  20. rumah kami ni ada 6 pengguna tegar...kejap kejap rosak..kalau diikat semua boleh lilit satu badan!!!

    ReplyDelete
  21. Kalau kat rumah ni kalau yg ori x rosak tp sll hilang. Maka terbelilah yg x ori. Pakai x lama mana dah rosak. Sabo je lah.

    ReplyDelete
  22. Tukar charger baru.. Hihi..

    Salam kenal.. 😀

    ReplyDelete
  23. Mintak tukar yg baru ler tu ;)

    ReplyDelete
  24. betul tu...asik nk keje beli baru je...kalu dpt free lain la kan? hahah

    ReplyDelete
  25. Dari segi gaya dan firasatnya. Doc kena pakai ipong pula.. Macam dah bagi hint nak ke iphone ni.

    ReplyDelete
  26. iPhone pun sama der...
    beli 15 ringgit.
    beli 25 ringgit.
    beli 50 ringgit.
    jangka hayatnya lebih kurang sama.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...