Wednesday, August 19, 2015

Success Is Like An Iceberg

Ya Allah!
Lemau nya semangat aku nak menulis blog ni..
Mana pi semangat menulis ni?
Baru aja kononnya bersemangat nak tulis entry lepas cuti sebulan lebih Ramadan + Syawal..
Last entry 10 Ogos. Ok, dah 8 hari tak ber update...kih kih kih..

Aku rasa, semangat menulis kat blog hilang kejap ..
Sebab la ni, aku seronok pulak menulis kat FB..
Menulis panjang2, dah macam kat blog...:P
Hari hari aku update FB..
Pagi ni, siap aku tulis sajak pasal kucing kat FB..

Ni lagi satu sebab kot kenapa aku slow menulis blog sebulan dua ni..

 muka monyok takde mood makan maggi goreng kat mamak malam tadi..hahaha


Wife aku dalam fasa sangat sangat busy dlm bisnes nya..
Meeting sana, kursus sini, ada urusan kat studio bakery lagi..
Jadinya, tempias busy nya kena juga kat kami..
Setiap kali wife aku ada meeting / kursus, memang 2 orang anak kecil akan " di pos" ke rumah mertua kat Nilai. Yang sulung dlm gambar tu, sebab dah sekolah, mmg tinggal dengan aku.
Sebab kami tiada maid.
Sebab kami tak mampu nak bayar, dan tak mahu ada orang asing dlm rumah.


Maka, inilah pengorbanan yang kami suami isteri & anak anak perlu harungi.
Berkorban untuk berjaya.
Moga usaha kami ini di berkatinya, dan kami akan kenang zaman busy kami ini.
For the time being, hari ini & esok aku jadi bujang berdua dengan anak sulung tu..
Memasak? memang aku takde masa, DAN TAK PANDAI masak.
Betul lah apa yang orang orang berjaya katakan....
Tentang SUCCESS



30 comments:

  1. yup behind every success there is a big thing that couldn't be seen with a glance of eyes... you have to look deep inside then you'll know what's in it... kannn?

    ReplyDelete
  2. moga mood menulis dz di blog pulih dengan segera....

    bujang ye dz....mujur anak sulong dah sekolah ....huhuhu

    ReplyDelete
  3. setuju dgt!!! saya pun skng dalam fasa busy gila nasib baik tak gila betul.. tapi saya cuba enjoy busy saya ni setiap detik utk kenangan heheheh...

    ReplyDelete
  4. Setiap kejayaan itu bermula dari kesusahan kan DZ..
    Kena banyak pengorbanan yg perlu dilakukan..

    Bujang senang.. makan ajer kedai mamak ye DZ :)

    ReplyDelete
  5. Betul tu.Nak berjaya apa yang orang nampak. tak sama dengan apa yang kita rasa.

    ReplyDelete
  6. Dah dikatakan berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian
    bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian
    Jgn takut pepatah org tua biasanya tepat - sabar sedikit utk masa ini

    ReplyDelete
  7. kalau gitu cer kurangkan post kat fb, nnt mesti byk post kat blog..ataupun, kopipes je dari fb ke blog...hahahahaha..

    ReplyDelete
  8. betul tu doc, org nampak luaran je tak nampak kepayahan nk membina kejayaan tuh

    tp tak pasan sgt tau doc last update blog 10hb sbb selalu nmpak post or status fb doc yg panjang berjela hehehe...

    ReplyDelete
  9. kita pun sama mood ke laut...juga

    ReplyDelete
  10. masing-masing saling memahami..segala pengorbanan In Sha Allah akan berbuah kejayaan..
    semoga isteri doc berjaya dalam bisnesnya..:)

    ReplyDelete
  11. kalau tak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya yer tak..
    salute buat insan2 yg terus2 bersusah payah utk berjaya ni
    kalau yg so so jer tingkat usahanya...akk ni lah contohnya doc...
    gi keje - balik umah - tido - esok sambung balik rutin = itu jer lah jumlah pendapatan setiap bulan

    ReplyDelete
  12. Bersusah dahulu. Insyallah lepas ni bersenang bila keadaan kembali normal. Mula-mula nak berjaya memang perit pengalaman nak di lalui.

    ReplyDelete
  13. bersusah2 dahulu.. insyaAllah manisnya pasti ada nanti.. =D

    ReplyDelete
  14. berkorban demi masa depan... kejayaan menanti... In Shaa Allah

    ReplyDelete
  15. semoga berjaya memasak ! hihi
    boring la hari2 makan luar. lama2 sampai tak tau nak order apa

    ReplyDelete
  16. Hasilnya pasti manis...insyaAllah


    Jemput singgah blog sy SPORTING MUMMY

    ReplyDelete
  17. Tak pe doc..bersusah² dulu.. nanti senang dikemudian hari.. Insyallah..kan.. Moga success nanti..

    ReplyDelete
  18. btw, saya suka ayat tu *tak ada duit nak ambik maid*... hahaha

    ayat paling senang keluar dari mulut bila orang Tanya, sebab kalau nak bagi jawapan yang betul2, macam panjang la pulak nak kene explain nye

    ReplyDelete
  19. ye betul.. jadi suami isteri kenalah tolak ansur mcm ni kan...

    ReplyDelete
  20. semoga terus successss...ala ziyyad nak rasa masakan daddy agaknya tu

    ReplyDelete
  21. lain kali tulis kat fb lepas tu copy masuk blog pulak..ehjhehehe

    ReplyDelete
  22. selalu nampak posting doktor tu =)
    itulah dia harga sebuah kejayaan kan
    moga terus success ye
    tu budak tu monyok sebab rindu mummy ke apa tu

    ReplyDelete
  23. kuatkan semangat
    seperti mana ko mula membangunkan klinik, begitulah juga support yang ko perlu beri kat mommy ye

    itulah harga sebuah kejayaan
    good luck, cuma jgn lupa, bila ada free time, spent masa bebetul ngan anak2
    qada balik apa yang perlu

    ReplyDelete
  24. Dah berjangkit2 malas ni ye doc ... tapi alasan mls update blog disebabkan kerja utk mencapai kejayaan itu adalah sangat kukuh.
    Semoga doc and wife success ... tp bila dah berjaya tu kena spent more time dgn anak2 pula. :)

    ReplyDelete
  25. Yup! Bukn senang nk senang pengorbanan wajib ada utk berjaya

    ReplyDelete
  26. Assalam doc,
    moga terus succes naaaaaaaa :)

    ReplyDelete
  27. Udah kena sawan lemau ni nampaknya

    Eh? Bukan pandai masak ke? Bukan ke dulu banyak gambo selfie tgh masak dlm blog? Dah lupa ek...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...