Tuesday, August 4, 2015

Panaskan Enjin Blog

Ya Allah...
Sepanjang aku ber blogging sejak 2010..
Rasanya ni lah pertama kali paling lama aku tak update blog..
Terbengkalai genap sebulan..hahaha..
Last entry 3 Julai...hari ni 4 Ogos..

Sebab sebab malas up date:
  1. Bulan Ramadan...memang bila Ramadan selalunya aku malas up date..tak tau kenapa.
  2. Raya..ini self explained. Raya, kita busy berhari raya..haha.
  3. 1MDB...lebih fokus baca berita, baca FB bila buka komputer

Ok..
Untuk bagi enjin blog panas balik..
Aku tepek la dulu sekeping gambar hari raya..hahaha..gila lah, dah 18 Syawal baru nak tepek.


Tahun ni, raya pertama di rumah mertua. Bergambar bersama ayah mertua yang kini dalam keadaan Permanent Vegetative State, sejak tahun 2008. Ya, dah lama tu beliau dlm keadaan PSV, sebaya dengan anak sulung aku. Beliau ada massive stroke masa anak sulung aku berusia 2- 3 bulan. Aku pohon sudilah korang doakan ya kesejahteraan dan kesihatan buat beliau. Terima kasih.

30 comments:

  1. selamat hari raya dz...

    moga ayah mertua dz semakin pulih..amin

    ReplyDelete
  2. lamanyer dh doc fil doc dlm keadaan tuh, moga disembuhkan dan dipulihkan fil doc

    amboih bz baca psl 1mdb yek... tp mmg pun doc laju je klu kt fb... kt blog bt2 lupe

    ReplyDelete
  3. selamat harai raya DR.
    semoaga FIL semakin sembuh dan sihat balik ...

    ReplyDelete
  4. gajah aprika pun ada dalam blog ni..
    punyalah bersemak!!

    ReplyDelete
  5. Bila ada yg sakit dlm keluarga kita ia adalah ujian buat kita yg sihat
    menguji sejauh mana sabarnya kita
    Moga semuanya kuat dan tabah

    Semakin dah nak sama muka tiga-tiga hero kakak perhatikan.

    ReplyDelete
  6. gajah aprika pun ada dalam blog ni..
    punyalah bersemak!!

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya doc..

    moga bapa mertua doc diberi kesejahteraan dan kesihatan yang memberangsangkan..

    ReplyDelete
  8. sama lah kita.. baru nak memanaskan enjin semula..

    ReplyDelete
  9. selamat hari raya..
    lama nya cuti..raya sungguh2 ni nampak nya..hahha

    ReplyDelete
  10. Sep sket dr. Mood kelaut sesangat ni. Tgh nak panaskan enjin jugak. Tapi bz lah plak.

    Smoga FIL doc kembali sedar dan sembuh seperti sedia kala.

    ReplyDelete
  11. selamat hari raya yang ke 19 hari... semoga bapa mertua doc cepat sembuh.. Aamiiinnn YRA

    ReplyDelete
  12. selamat hari raya dr... maaf zahir &batin

    ReplyDelete
  13. selamat hari raya doktor....semoga ayah mertua doktor cepat sembuh.

    ReplyDelete
  14. Semoga dipermudahkan semua urusan ayah mertua..didoakan semoga kembali sembuh seperti sediakala..

    ReplyDelete
  15. In shaa Allah semoga cpt baikkk..
    selamat hari raya masih berkesempatan..

    3 sbb tu samalh mcm knor...yg no 3 tu..tumpu juga....sembang2 tk ada topik lain dh.
    Tgok berita tv3 naik drah tinggi..huhu

    ReplyDelete
  16. Allah tahu apa yang terbaik...

    Semoga En Zahari tetap sejahtera walaubagaimana pun keadaan beliau. Sebenarnya anak-anak beliau beruntung dengan ujian ini...

    ReplyDelete
  17. lebih lama dia terlantar dari arwah bapa mertua saya .. hanya kpd Allah kita berserah.

    ReplyDelete
  18. Selamat Hari Raya buat DZ sekeluarga..

    Semoga FIL DZ diberikan kesembuhan dari sakitnya..
    Lama ye DZ since 2008 tu..
    Mak akak ni baru 5 bulan kena stroke..
    Kesian tengok mereka kan..
    Semoga Allah memberi kesembuhan yg segera buat mereka.. Aamiin.

    ReplyDelete
  19. baru nak up entry?...eleh, saya dh up entry raya kedua dh tau..ehhh berlagak lak tuh..padahal baru entry raya kedua..wakakakaka..

    sg isap tuh kan mmg patut dipanggil sg isap..org2 kat situ rasenye xde la jenis mengisap bende2 terlarang la kut tp kat sana nyamuk2 mmg suke mengisap darah manusia..kemain byk nyamuk doc..bile spray ridsect, kemain berpuluh2 ekor mati dalam satu bilik..bykkkkkk sesgttttttttt..dh rase mcm buat pembunuhan nyamuk dh dlm bilik tuh..ahahhaa..tp sebelum saya smp ke sg isap ade ternmpk satu kampung nama sg lembing..kalau sg isap penuh nyamuk yg mengisap darah adakah sg lembing penuh dgn lembing2..wakakakakkaa....

    semoga FIL doc cepat sembuh..sedih pulak tgk FIL doc terlantar gitu..

    ReplyDelete
  20. Aminn. Semoga baik2 sahaja keadaan ayah mertuanya doc.

    Selamat hari raya doc. saje nak cakap, tak lengkap isnin kalau takde update pasal MC hahahahaha

    ReplyDelete
  21. selamat hari raya. Moga cept sembuh dan diberikan kudrat untuk sembuh kembali. Aameen.,

    ReplyDelete
  22. selamat hari raya buat papa ziyad sekeluarga.

    didoakan juga semoga ayahanda (FIL) akan kembali sembuh....alfatihah...

    ReplyDelete
  23. Singgah malam..selamat hari raya..sila lah singgah di blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. Saya pun bulan puasa hari tu cuma tulis tak sampai 7 entri... sibuk (atau malas?)! Lepas Syawal baru tulis balik, tu pun sindrom malas masih belum hilang sepenuhnya..
    Semoga bapa mentua dok kembali pulih tak lama lagi...

    ReplyDelete
  25. Meraahnya pakngah..semuga ahli keluarga diberikan ketabahan dan kesabaran menghadapi ujian ini..amiin
    SHRMZB doc...

    ReplyDelete
  26. Salam belated syawal,bole ke gini, hi hi..
    Lama dah FIL tu terlantar ye, moga ada ketentuan yang baik dari Allah...

    ReplyDelete
  27. moga di berikan kesembuhan pada ayah mertua

    ReplyDelete
  28. Ingatkan kita aje yang pandai berhibernasi lama-lama, sekali-sekala, rupanya ada lagi yang lebih lama :)

    Lama juga FIL DZ dalam keadaan macam tu ya. Kiranya anak-anak DZ yang lagi dua tu memang atuknya tak 'kenal' lah yerk...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...