Tuesday, June 30, 2015

Kudapan Pasca Terawih

Terlebih dahulu, inginlah saya ucapkan ribuan terima kasih kepada Fazleyatul Aini atas entry beliau yang bertajuk Terpaling best setakat ini.
Entry itu telah memberi idea yang best buat saya sekeluarga.

Idea utk kudapan selepas semayang terawih..
Kehkehkeh..


Tauhu goreng, tempe goreng & cendawan goreng tepung  --- di cicah kuah kicap pedas..    .Memang " this is Johor" lah..hahaha.

29 comments:

  1. Hamboii, cendawan tu goreng guna tepung apa Dr? Nampak menyelerakan sungguh ni.

    ReplyDelete
  2. Whoaaaa.....feveret aku gak tu....

    ReplyDelete
  3. walaupun cuma kudap kudapan..mengapakah kelihatan begitu menguji keimanan.....

    ReplyDelete
  4. ishhh org johor ni
    ni makanan aku saban minggu wei
    itu sambal kicap sentiasa ada kat rumah dlm fridge
    aku buat pastu didihkan
    tahan lama wei simpan dlm peti

    ReplyDelete
  5. sgt johorean..ahaha..

    kalau somi saya nmpk nie mesti die suruh saya wat cenggini jugek..nak2 lak tempe tuh..kate pun sekapal ngan doc...;D

    ReplyDelete
  6. pestime mkn pisang goreng cicah sambal kicap ms dok KL dulu...
    ms tu pk 'apa ke peliknya pisang goreng cicah kicap ni?'

    ReplyDelete
  7. Pisang goreng cicah sambal kicap memang sedap :)

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum,
    woittt!!! deleberi ke bangi plzzzzz

    ReplyDelete
  9. perghh.. memang ohsem lah.. nak tirulah weekend ni.. ;)

    ReplyDelete
  10. hahaha ok mari fikir menu apa pulak yang boleh buat orang lain tiru ngaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  11. Uishhhh....kena tiru jugak nih!

    ReplyDelete
  12. Belum pernah cicah dgn sambl kicap lgi...nti nk cuba
    so johor..hihi

    ReplyDelete
  13. Yess! mereka yg belum rasa tak tahu nikmatnya kan doc.:)

    ReplyDelete
  14. makanan saya sejak kecik ni..tauhu goreng,tempe goreng..heheh..tapi saya bukan orang johor..Orang perak..Opah saya dulu pembuat tempe..tapi dia tak de darah johor pun..

    ReplyDelete
  15. Amboi johorian betul tu..
    Tempe tu yg buat akak terliur..
    kena buat petang nanti ni :)

    ReplyDelete
  16. wahhhh sedap tu ....... telan air liur

    ReplyDelete
  17. mak ai! menggoda keimanan betul ni!

    ReplyDelete
  18. telan ailio makyonggojes tengok. padahal bukan reti pon makan tauhu ngan tempe.
    lagi2 cicah kicap pulak tuh. i am not johorian. i am Terengganurian.. muehehehehe

    ReplyDelete
  19. Elehhh....nogori pun ada tempe lah....tapi kitorang makan dgn kuah kacang. Jadik pecel dik...
    (Ayat jeles)

    ReplyDelete
  20. saya memang duk johor tapi tak pernah rasa lagi kot makanan ni..huhu

    ReplyDelete
  21. Lepas terawikh saya makan chipsmore sambil tgk tv... hehe

    ReplyDelete
  22. Hidup Johorrrrr.....haha....
    Mak, kudapan kuih masa buka tadi je ler

    ReplyDelete
  23. Daddy ZZZ, cer share sikit resepi tepung tu. Mcm licious-licious sgt je.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...