Monday, May 25, 2015

Nutella


Benda yang wajib ada kat rumah.
Nutella.
Benda yang paling mudah nak di makan, bila bila masa sahaja.
Benda yang anak anak tak pernah tolak.
Jadi, kalau lah anak anak anda jenis yang memilih sangat nak makan, makan sediakan Nutella.
At least, boleh dimakan dengan roti.
Roti itu sumber karbohidrat.
Tak semestinya kena makan nasi sahaja.
( sebab ramai parents mengadu dgn aku, anak mereka susah nak makan nasi).

37 comments:

  1. Baru je semalam makan roti bakar dengan nutella yang anak buatkan... :)

    ReplyDelete
  2. tak leh makan nutella bnyak2... pening kepala...

    ReplyDelete
  3. kt umah mmg sentiasa ada nutella tp yg abiskan maktek ngn papa... aiyan tak minat pun doc, roti kadang dia suke mkn plain tp itu pun ikut mood, fries pun sama... dia suke mkn ikut mood... pnt lah di deco2 segala makanan yg dia suke tp hampa...

    kadang2 bila dia suke dia blh abiskan nasi sepinggan pastu tambah lg ngn biskut tiger sebungkus kecik tp itu sehari je... esok2 dia tak pandang pun... kui2...

    jeles ngn anak org yg suke mkn, yg mudah mkn...

    ReplyDelete
  4. usahkan anak, saya pun suke makan nutella ngan roti..hehe

    ReplyDelete
  5. Memang sedap nutella ni. Feveret anak beranak. Kalau beli memang sekejapan ker habis.

    Tapi sejak baca pasal info pasal nutella ni, takut plak nak beli. Boleh ulas tak doc ☺☺

    http://www.healthylifetricks.com/say-no-nutella-poisoning-children/

    ReplyDelete
  6. anak sy tak suka nutella tapi bapak diorg suka ...hehehe
    anak sy mcm sy tak suka coklat ... hehehe

    tp suka membeli

    ReplyDelete
  7. nutella mmng terbaik sedap tak terkata ^__^

    ReplyDelete
  8. sy sediakan kaya je..hehe..xde nak bernutella..mahal benor.wakakaka

    ReplyDelete
  9. tak pernah beli.. takut sehari dah habis.. ada budak hantu coklat.. hahaha

    ReplyDelete
  10. Sama dgn rumah kakak
    Mudah buat kakak nak bawa bekal anak ke sekolah juga..

    ReplyDelete
  11. Kesukaan anak2 akak ni DZ..
    Dah namanya choklatkan.. suka sungguh lah mereka :)

    ReplyDelete
  12. jgnkan anak.. kita pun suka mkn roti ngan nutella.. hahaha

    ReplyDelete
  13. errr saya pulak tak suka nutella ntah kenapa ntah

    ReplyDelete
  14. x penah beli sbb mahai...lgpon ank mmg suka mkn.sumbat apa ja jenis mknn smua dia mkn

    ReplyDelete
  15. Kat rumah akak, tak berapa laku, sampai akak terpaksa wakafkan di opis dulu. Tapi kalau potato salad ke, cekodok cicah sambal tumis ke...itu yang laku, waima budak cenonet baru pandai jalan tu.

    ReplyDelete
  16. Jarang beli.. tapi sesekali beli mak budak yang hadap lebih.. ekekeke..

    ReplyDelete
  17. Sama la sini pun, stok memang nak sentiasa ada sebab inilah penyelamat di kala almost every morning hahahhaa.

    ReplyDelete
  18. Betul tu, benda ini juga wajib ada di dapur saya. Pagi tadi pun anak breakfast ke sekolah dengan roti bersalut nutella. Tak ada nutella kata anak2 hidup tak sempurna....

    ReplyDelete
  19. Betul2..bkn susah nak bg anak mkn..ikut tekak diorg,jgn ikut tekak kita..tya nk mkn apa hari ni...so kita ni pandailh nk urus..pling sng roti bkar nuttella atau roti tulur..udah .
    Sendawa anak2,hati riang,mak girang....

    ReplyDelete
  20. My anak pun susah nak makan nasi. Tapi saya gantikan dengan sumber karbo yang lain macam roti ke, past ake atau quinoa... tapi paling dia suka roti la

    ReplyDelete
  21. anak aku.. kecik2 dulu mkn gak la nutella nih.
    bila dh besor dh tak nk langsung.


    .

    ReplyDelete
  22. Fav mak2 juga ni doc. Sapu roti dgn butter. Sapu nutella. Mnum fresh milk. Complete breakfast hehehe

    ReplyDelete
  23. penah beli sekali tapi manis sangat so sampai sekarang tak habis..last2 masuk tong sampah sebab dah expired

    ReplyDelete
  24. kat rumah saya je yang suka spread camni..anak2 suka planta/butter je atas roti pastu tabur gula hihihihihi

    ReplyDelete
  25. anak saya la tu tak suka nasik..tapi kalau buat sandwich tuna mesti habis..jadi itu je la yang saya buat hari2..kalau orang tua nampak memang kena bebel..diam kan je la..\palaing2 pun saya senyum je sambil cakap ok la ni..jimat beras tak payah masak nasik banyak2..ekekke...

    ReplyDelete
  26. Bunda tak pernah beli pun...tapi anak2 adalah....lagi pun manis kan....bunda kurang gemar...

    ReplyDelete
  27. botol paling besar 30 hinggit lebih dah..

    ReplyDelete
  28. SA pi Langkawi ari tu beli berbotol2 tp la ni botol pun dah x nampak dah...sabar jer la...

    ReplyDelete
  29. kalau rajin buatlah kek nutella, puding nutella...hihi

    ReplyDelete
  30. Mmg sedap, mmg laku kalau beli, tapi cepat sgt habis. Tu yg tak tahan tu. Heheh.Mahal plak tuh.

    ReplyDelete
  31. Ni saya nak beritahu DZ... anak-anak saya tak suka Nutella. Saya beli hak besar macam ni, tak habis-habis lagi. Makpak yang nangis-nangis tolong perabihkan!

    ReplyDelete
  32. Budak budak kat rumah ni pernah ckp, kawan dia suka makan Nuttela so dia pun nak beli jugak.... OK kita beli jugak, tp sudahnya tak habis sampai lepas expired date. So mak punya kesimpulannya .....mungkin bebudak bawah 6 tahun jer yg suka hihi...

    ReplyDelete
  33. Budak budak kat rumah ni pernah ckp, kawan dia suka makan Nuttela so dia pun nak beli jugak.... OK kita beli jugak, tp sudahnya tak habis sampai lepas expired date. So mak punya kesimpulannya .....mungkin bebudak bawah 6 tahun jer yg suka hihi...

    ReplyDelete
  34. Assalam doc,
    iols kalo kat rumah kena ada ladies choice peanut & choc he3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...