Monday, May 11, 2015

Karnival Agrotaman 2015

Hari Sabtu & Ahad semalam, berlangsunglah Karnival Agrotaman 2015, di Taman Botani Negara Shah Alam. Sepanjang hampir 9 tahun aku berhijrah dari JB, dan kerja di Shah Alam, percaya atau tidak, hujung minggu lepas lah buat pertama kalinya aku ke Taman Botani Shah Alam tu!

Aku ke sana membantu apa yang patut ..
Wife aku ada buka booth di sana, jual macaron nya.

model Karnival Agrotaman 2015  :P

sempena karnival ni, utk tempoh terhad, wife aku jual macaron nya dlm pek paling minimum 2 biji macaron. Selalunya minimum 6 macaron in a box.

Antara rakan blogger yang datang...or, shall I say, bekas blogger, sebab si Iyra ni dah tak menulis blog lagi, dah pencen..haha..

Blogger Aizamia pun datang...ni anak dara comel dia  :)

Dan aku juga nak ucapkan terima kasih kepada silent reader blog ni, yang ada datang semalam dan beli macaron wife aku. Wife aku tak sempat pulak nak bergambar dengan silent reader tu  :)


Satu benda yang wife aku & team business nya amalkan, ialah konsep jemaah dalam berniaga.
Jangan pentingkan diri sendiri.
Kita promote produk jemaah, kita bantu jaga booth sama sama..
Kita buang barah utama bila orang Melayu berniaga, iaitu penyakit hasad dengki.

anak anak aku, selain jadi model produk mommy mereka, ambik job part time jadi model produk lain..kan namanya berjemaah dalam berniaga...haha. Yang ni mereka jadi model produk pretzel & perencah nasi goreng.


22 comments:

  1. kalau dekat mau aku memunculkan diri
    kempunan aku macaron mommyZZZ tau
    eh smalam aku makan kat kedai dekat ngan umah mak mommyZZZ
    perghhhhh sodapnya wei

    sila roger kalau ke area den ye

    ReplyDelete
  2. saya sekolah hari ahad... nak datang pagi sabetu dah terlajak tido.... hehehe..

    (minggu depan saya amek bayang yang saya order yee..)

    ReplyDelete
  3. Model comel memang laku:)
    Semakin kita membantu buka rezeki org lain semakin luas rezeki Allah bukakan
    Sama macam kita bersedekah sikit kita memberi banyak Allah bagi.

    ReplyDelete
  4. Akak yg tinggal kat shah alam ni pun tak berkesempat nak singgah di sini..
    Ramai juga yg meniaga ye DZ..
    Aduh dah lama teringin mkn macaroon ni ..

    ReplyDelete
  5. Bukan main model dua beradik tu.
    bagus klu saling promosi sesama sendiri. Taklah jd melayu typikal ... bila nampak org lain maju dlm perniagaan mulalah timbul hasad dengki ... uppss. Bukan semua .. segelintir jer.... :D

    ReplyDelete
  6. ada nampak wife Dr promote di FB...klu lah dekat dah lama sy terjah... hehe.. takde rezeki lgi nk jejak kaki kesana...

    ReplyDelete
  7. Kalau rumah dekat saya pun nak pergi ke karnival tu.....

    ReplyDelete
  8. Patutlah byk kereta lalu kat simpang tu...
    Cis, aku yg sepelaung je dari situ, pesal aku x tau pasal event tu? Klu tidak, boleh le aku wefie dgn DZ...huhu

    ReplyDelete
  9. jauhnya beribu batu dz :-))

    entah bila dapat rasa air tangan wife dz

    ReplyDelete
  10. alahai model yg comel2.....

    alhamdulillah....moga busines wife doc terus sukses dan produk wife doc makin terkenal.....

    ReplyDelete
  11. best nye..sambil meniaga dapat kenal org..betul la org melayu ni terkenal dgn PHD nye
    sama2 tlg sama2 la maju kn dlm business tu kn lgi bgus

    ReplyDelete
  12. kalu pg msti dpt jumpa ngn MommyZZZ kan... lahai... nnti kalu join2 mana2 karnival bgtau ek

    ReplyDelete
  13. kalau dekat, mau pegi. Nak macaron less sweet tu.

    mesti laku keras produk tu, sbb senyuman modelnya teramatlah maniss!

    ReplyDelete
  14. ai dah 12 thn kat area sini sekali pun tak penah pi lagi ke situ ..... klu tau bleh terjah minta mc untuk isnin ...hehehehe

    ReplyDelete
  15. Pergi hari Ahad.. frust tak dapat nak jumpa anak bujang bertiga tu.. sebab hari Sabtu tu anak2 ai tak sihat..
    Masih belum sempat nak update pasal Karnival ni..

    ReplyDelete
  16. Tulah....Tau jugak baca kat FB, tp biasalah.....jauhkan kat Shah Alam nun, mmg tak terpergilah....

    Mesti banyak laku produk pretzel ngan perencah nasi goreng tu kan.....sebab model dia cute dan encem

    ReplyDelete
  17. Assalam doc,
    nak sewa model comei tu boleh dak????he3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...