Wednesday, April 8, 2015

Putu Bambu Juriah



Ni putu bambu paling best, sedap aku pernah makan.
Kalau anda ke Air Hitam, Johor, singgah la beli.
Famous dah putu bambu makcik ni.
Makin maju perniagaan nya, dah beli building dah.

45 comments:

  1. Pandai Juriah buat putu bambu yang sedap. Kalau JUARIAH, dia tahu makan je... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakcik ni buat kakak ketawa pulak:)

      Delete
    2. Juariah tu sape kak chik? Kak cik ke?

      Delete
  2. haishh baca pun dah sedap acanne nie??

    ReplyDelete
  3. Percaya atau tidak .. belum pernah makan putu bambu.

    ReplyDelete
  4. ADUI ...FAV GAK TU ... KLU KE SANA KENA LA CARI NI

    ReplyDelete
  5. lahai sodapnyer.... kt johor mmg putu bambu putih ngn putu piring kuning kan... kt sini kl ni putu bambu selalu ijooo

    ReplyDelete
  6. Like2.. kalau lalu mesti beli. dulu gerai tepi jalan kan?

    ReplyDelete
  7. Betul putu bambu di sini memang sedap.
    Org S'pore kalau beli kakak tengok macam jual balik kat tempat dia lagaknya.

    ReplyDelete
  8. ala, blik kg xlalu sn la.. jauh menyimpang lak..

    ReplyDelete
  9. aku yang dok lalu lang
    dpt tgk
    dr awal dia niaga
    sampai la dia camner skang ni
    gerai kecik
    tengok brapa ramai pekerja dia
    perghhhhhhhhhhhh
    mmg sedap
    aku selalu request extra gula hehehehehehe

    ReplyDelete
  10. Sedapnya putu bambu. Kalau kat sini kalernya hijau. Putu bambu yang sedap isi gulanya kenalah banyak. Kalau tidak huhu sedihlah.

    ReplyDelete
  11. Teringat2 kemanisannya yg just nice, lembut dan moist tapi x berderai, lemaknya terasa entah dari mana... eh..akak buat review plak. Tumpang lalu tuan dokter..

    ReplyDelete
  12. putu bambu..putu piring..semua akak balun hehe

    ReplyDelete
  13. putu bambu kat area umah saya senang nak carik..skang nie saya tingin nak makan putu piring..dulu ade pakcik niaga putu piring kat pasar malam..tp skang nie dh xdeeeeeeeee..asal husband saya pegi xde..persoalannye, dimanakah pakcik itu pegi?.huwaaaaa..

    ReplyDelete
  14. jual putu bambu pun boleh beli building!! ramai org patut contohi makcik ni.. berniaga biar sedap..

    lapar putu!

    ReplyDelete
  15. Suka jugak ngan putu bambu nie

    ReplyDelete
  16. Sedapnye putu bambu..putu bambu sedap kalau gula banyakkan..

    @ JEMPUT SERTAI "GIVEAWAY: RINIE BORHAN"

    ReplyDelete
  17. Weyh.....entri Johor tak habis habis nampak hihi....ada hati nak pindah Ostolia....lupakan ajelah...
    Lama ar tak pekena Putu Bambu.... sudah teringin pulak mak

    ReplyDelete
  18. sungguhlaaa.. memang putu bambu juriah perfect 106%!!!

    ReplyDelete
  19. sila tapau bawak balik kl pliss... !!

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah maju perniagaan mkcik Juriah tu ye..maybe lepas ni bleh bukak cawangan

    ReplyDelete
  21. Tapikan... saya lebih nampak cendol tapai *_* Putu bambu Juriah ni tak pernah cuba, ke pernah... Entahlah lupa dah. Lama tak balik kampung *_*

    ReplyDelete
  22. thumbs up....putu bambu nie memang sedap sedap sedap gileeeeer...tak der tandingan kat tempat lain...

    ReplyDelete
  23. tepi masjid dekat Pekan Kapar ada jual tapi warna hijau.. sesekali teringin beli kat situ.. ;)
    tapi tak pernah pulak nak ambil gambarnya.. ;)

    ReplyDelete
  24. Assalam doc,
    alaaaaaaaaaaaahhaaaaaaaaaaaai putu bambu a.k.a putu buluh ku sayam he3
    iols sampai ke la ni hanya soka putu buluh masa iols kecik2 dulu
    masa dok kulim
    beli kat pasar malam
    sedap
    tak pernah dah jumpa yang sama sedap cenggitu sob3

    ReplyDelete
  25. memang sedap kan doc..tapi dah selalu sangat..acik dah tak beli setiap kali lalu dah..3 kali pi tengok anak..sekali je beli..mula2 dulu memang setiap kali pergi beli..lama2 dah tak habis..sayang.

    ReplyDelete
  26. Di Utara ada putu buluh. Sama ke putu buluh dengan putu bambu??

    ReplyDelete
  27. Dah 2 kali akk makn ni Doc..mmg terrrbaikkk...

    ReplyDelete
  28. pnh makan putu bambu yang kat johor.sedap

    ReplyDelete
  29. Kena jalan2 cari makan ke Johorlah.

    ReplyDelete
  30. mmg ramai dok puji sedap ni doc...lieya pun kdg2 sblm balik putrajaya singgah tapau...buat2 mkn dlm keter....kejap jek licin hahaahahah

    ReplyDelete
  31. kalau balik johor, mesti singgah beli..en husband suka..anak2 pun suka ehehe

    ReplyDelete
  32. baru2 ni ada lalu, nampak signboard besar tu. Tapi tak tergerak lak cuba, sbb saya tak minat putu bambu. Tapi kalau dah awak ckp sedap..next time nak try jugaklah. :)

    ReplyDelete
  33. Alaaaa...kena gi johor lah klo nak makan putu bambu sedap nih. Dapat putu bambu world pon boleh lah.

    ReplyDelete
  34. Kalau best kene makan ni tapi nak pi ayer hitam tu jauh sangat,, huhu.. telan liur je la..

    ReplyDelete
  35. sedap ni, biasanya saya beli kat pasar malam dan pasar tani
    belum pernah jumpa orang jual di kedai besar macam ni
    menandakan dia dah ada loyal customer yang ramai ni
    alhamdulillah, majulah bangsa kita :)

    ReplyDelete
  36. Jawapan pada soklan Quit Smoking Clinic :)
    - Tak pernah tulis lagi DZ..sebab xpernah handle. So far sume Dr. laki je. DZ nak tau tang mana? Nanti saya try usahakan.
    Secara ringkas, kita terima volunteer clients.
    Just singgah je kejap kat kaunter pendaftaran JPL & bgtau tolong masukkan nama dorang untuk Quit Smoking Clinic.
    Clients akan terus dapat appointment date on TCA card.
    Just bagi details nama,ic & contact number je.
    Macam kat Klinik Kesihatan Ampangan, yang in-charge tahun ni adalah Dr. Hasry & his clinic is on Friday petang (fortnightly).
    Kalau clients doesn't have any other problems, tak yah daftar (eventhough counter people soh daftar).
    Just do as what i mentioned above sebab kita nak jimatkan masa menunggu dorang.
    * Tapi, klinik2 kecik lain mungkin xde QS clinic ni sebab short of MO :(

    ReplyDelete
  37. Suka sangat putu mambu.
    Setahun lebih kot x mendapat.
    Alih-alih last Monday dapat makan masa pi KL.
    Tak jumpa kat Seremban :(

    ReplyDelete
  38. pernah lalu. tapi tak pernah beli. sebab dah tutup time tu.

    sedap eh??

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...