Tuesday, April 21, 2015

Pengeluaran Penuh Wang KWSP

Pejabat KWSP sebelah kanan la abang..


Eh jap...ke sebelah kiri haaaa?


Entah la bang...den pun dah confused ni...apa apa pun, kena tunggu lagi 60 tahun baru boleh keluarkan duit dalam tu!

30 comments:

  1. ala comel.. berkenan yang hujung sekali tu...comel rambut dia..ehehe

    ReplyDelete
  2. Aahahhaaa...tak pe annti ketiga2 orang tu akan tolong habiskan duit KWSP bapaknya.

    ReplyDelete
  3. Blum 60 thun dh padammm..camner ni bang...!!!!

    ReplyDelete
  4. Tak jumpa KWSP lah bang... tunjukan kat aunty betul2...
    Bongkok sudah 60tahun baru dapat merasa KWSP DZ oooiiiii...
    Bertabah lah wahai hati... ohhh Malaysia ku yg tercinta ..

    ReplyDelete
  5. hahaha.. auntie ni ntah sempat ke idok nak merasa duit KWSP tu..mcm2 karenah pengurusan plak skrg ni..

    ReplyDelete
  6. 10 tahun lagi revise semula... naikkan lagi had umur pengeluaran. ...

    ReplyDelete
  7. rasa panas dalam bila sebut pasal KWSP ini...sakitnya tu disini..huk..huk...
    nasib dapat tengok 3 org budak comel tu ...sejukk jugak hati.

    ReplyDelete
  8. yg no 2 tu rambutnya ikal sikit ya.. nampaknya dia yg paling excited sekali nak keluarkan duit kwsp.. 60 tahun lagi yerrrr!

    ReplyDelete
  9. hahahahahahahaaaa..... suka entry ni....

    ReplyDelete
  10. 60 tahun...masih panjangkah umur time tu.
    Maka eloklah letak penama kalau yang belum.

    Subhanallah. Anak-anak comel yang soleh :-)

    ReplyDelete
  11. umur 60 tahun mudahan kuatlah lagi nak mengerjakan umrah..arapa2 dapatlah merasa duit tu :'-C

    ReplyDelete
  12. Hmm....gomen mcm x nak kasi je...klu kasi keluar awal pun mcm tak ikhlas....huks

    ReplyDelete
  13. gambar dalam entry terdahulu boleh digunakan utk tajuk yang berlainan.. ;)
    suka tgk doranh bertiga ni tapi tak suka tentang KWSP tu..

    psstt: tq for ur advice doc berkenaan ubat migrain tu.. ptg td balik awal mkn ubat migrain then tdo dalam sejam lebih sblum sambung rutin harian.. eemm.. sebulan sekali pasti kena..

    ReplyDelete
  14. Bongsu ni kulit dia kurang cerah ek banding abg abg dia tp tetap comey ......maklumlah makan macaroon selalu hihi....

    Entah ada lagi ke tidak umur 60 tu huhu....

    ReplyDelete
  15. Kalau ikut umur arwah mak kakak 60 tahun usia dia meninggal..
    Kakak vote tetap nak 55 tahun juga - harap undian kakak dikira. Mana tahu dpt merasa kan..

    ReplyDelete
  16. comey-comey semuanya...sebut pasal kwsp bikin hati meruap aje!

    ReplyDelete
  17. jom isi kaji selidik kat kwsp tu
    hihi

    ReplyDelete
  18. Tak kisah la keluar duit KWSP umur 55 ke 60 tahun. Yang pentingnya kena beringat & jimat cermat. Jangan la dapat duit selambak, pergi belanja mcm tiada esok bagimu. Melancong merata dunia la, buat rumah la, buat kenduri anak mengalahkan artis la, belanja sana belanja sini.... tgk2 umur tak sampai 60 tahun, duit KWSP dah habis. Jadi, tolong la simpan duit tu & lebih elok invest. Belanja ala kadar. Saya tak tgk jauh, ayah sendiri umur tak sampai 60, duit KWSP dah habis. Nasib baik ada kami adik beradik tlg beri duit belanja tiap2 bulan.

    Life expectancy penduduk Malaysia ialah 75 tahun. Rasa-rasa cukup tak duit KWSP tu?

    ReplyDelete
  19. jgn lupa isi borang evaluation kat kWSP Tu..nak 60tahun ke 100tahun
    nak dpt duit kita pun payah..#sakitnyatuhdisini

    ReplyDelete
  20. Aduhai... memang konpius dan blur sungguh yang tengah-tengah tu. Dik, kalau pejabat KWSP pun tak tahu arah, jangan haraplah dapat keluar duit cepat ya. Pi mencarum dulu ya pastu barulah pasang angan-angan dapat keluar duit sendiri masa umur 60 tahun tu!

    Tak pun agak-agak dah sakit tenat, pergilah kat kaunter KWSP tu tanya ada exceptional case yang membolehkan pengeluaran duit dilakukan sebelum 60 tahun. Hehehe!

    ReplyDelete
  21. Assalam doc,
    alolooooooooooo
    nomeinyaaaaaaaaaaaa :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...