Tuesday, April 14, 2015

Menyahut Seruan Datuk Ahmad Maslan



Kah kah kah..
Gambar propa aja..
Gambar lama...
Masa tu wife aku tgh berpantang lepas bersalin anak bongsu kami, July 2013 dulu..
Aku goreng sayur ( sayur wife aku potong)..
Aku perah santan..
Yg masaknya, eerrrr...
:P

Aku tak pandai memasak.
Aku malas memasak.
Zaman universiti, lagi lah jgn harap aku nak masak.
So, kalau lah aku student universiti zaman sekarang ni, mmg la aku marah gila kat Ahmad Maslan !!

33 comments:

  1. kecooh isu nan menteri sorang tu heheeheh...malas nak komen doc.... cume sedey level2 menteri keluar statement mcm tu... lagi satu baru2 ni statement bapak dafi...aiyooooo!!! fitam...

    ape pun doc nampak hensem pic doc masak tu kaakakakaaka.... suke tgk lelaki masak ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju dengan lieya..dgr statement menteri rasa nak sorok muka...

      Delete
    2. statement bapak dafi tu...errrr....gila ah

      Delete
    3. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. yang penting gaya kene ade..tp lps amek gambo tuh terus sambung masak ke macam mana tuh..ahahahha..

    nasib baik time belajo dulu ahmad maslan xbwk kuau statement tuh..kalau x saya ajak ahmad maslan masak sekali ngan saya..wakakaka

    ReplyDelete
  3. sebenarnya lebih mahal kalau nak masak nak makan sendiri doc...tak tahulah plak kalau pak mad cakap, masak ramai-ramai...yelah studen biasakan sewa umah kan ramai-ramai, satu rumah boleh muat 20 orang....kahkahkah.

    ReplyDelete
  4. As-salam DZ,

    Cayalah.. kira hebatlah tu.. pandai jugak godek2 kuali dengan perah santan.. en.asben akak pandai masak air aje.. klu skrg ni masih zaman student u, mungkin akan kembung air sebab nak masak yg lain mmg tak reti.. he..he..

    ReplyDelete
  5. ada yang suruh masak, ada yang suruh bercucuk tanam.

    ReplyDelete
  6. menteri CGPA 3.85 kata nyeeee ;p
    nk masak sndri pon kna guna duit gak nk blei bahan2 nye...alahaiiii pak menteri

    ReplyDelete
  7. Orang yang tak pernah susah tak akan memahami kesusahan orang lain...

    ReplyDelete
  8. kahkahkah
    tgk gaya pun tau tak reti masak

    eh chop
    cgpa ko brapa

    ReplyDelete
  9. mmm... pilihan di tangan kita. Mereka bekerja untuk kita... Kita pecat je depa tu :d

    ReplyDelete
  10. Semua student kena pakat-pakat memasak la sekarang ni. Haha. Zaman duduk rumah bujang dulu pernah la try konon nak masak sendiri kat rumah. Sekali aje la satu semester tu, waktu awal semester, lepas tu buang terus dapur. Tapau makan lagi mudah. Haha

    ReplyDelete
  11. Ahmad maslan tu propa je lebih.... cakap ikut sedap mulut, x pikir panjang.

    ReplyDelete
  12. Pak menteri bercakap mudahlah... yg menanggung nya kita ni lah.. orang bawahan..

    Kira okey lah tu DZ pandai juga perah santan dan goreng sayur tu :)

    ReplyDelete
  13. Ok doc, lpas ni boleh sahut cabaran menteri yang sorang tu. Bertani untuk kurangkan perbelanjaan harian katanya. Kalau dok apartment kat celah mana nak bertani?

    Tak yah tengok rancangan lawak pon tak per sebab statement pak menteri skang ni dah boleh buat orang pecah perut nak gelak.

    ReplyDelete
  14. Ala... mana boleh masak di asrama doc.?
    anak dara kakak pun marah dah
    lawak pak menteri buat anak remaja ketawa dlm kehairanan..

    ReplyDelete
  15. ehm masalah kewangannni bukan hadir pada zaman ini sahaja..
    setiap zaman ada masalahnyer... yang penting carilah jalan keluar dari masalah itu...
    be positive... barulah aura positif mai...

    ReplyDelete
  16. Zaman u saya masak..sebab kalau tak masak alamatnya hari2 makan roti je lah he he he

    ReplyDelete
  17. tolong sesiapa halang pak menteri daripada terus komen pasal GST mahu pun ekonomi.. takut kena penampar dek mana mana rakyat marhaen.. uhuhuhu...

    ReplyDelete
  18. Dr poyo!!! ahahhaaaa... Mana ada orang masak siap posing2 oiii...kecuali nak masuk majalah nak masuk tv tapi kira okey la jugak nak masuk blog sendiri...ahahhaaa...

    ReplyDelete
  19. Memasak adalah survival pd zaman gst ni...haha

    ReplyDelete
  20. Baruuu nak.ckp...ini bukan ke gambar recycle? Akak malas nak.komen kat sini. Kang lawan tokey blog pulak

    ReplyDelete
  21. nak jimat tang mana lagi YB oii..?

    ReplyDelete
  22. saya nak pegi tumpang makan rumah pak menteri lah... eyh... rumah mengkome lah... masak lebih ye... jab lagi tekan loceng..!!!... muahahahahahaaaa....

    ReplyDelete
  23. rajinnyaaaa....untung isteri hehe

    ReplyDelete
  24. Sian Ahmad Maslan. Dia hanya mangsa keadaan. Kekekeke.

    ReplyDelete
  25. Assalam doc.
    tengok uols masak ingat masa iols dalam pantang dedolu
    hubby nak masak gulai ikan he3
    soklan sebelum & semasa nak masak tu ooohoooiiiiiiiiii bertingkek2 :P
    last2 iols masok dapor tolong masak di separuh masa kedua :P
    lepaih tu kali kedua dia masak kurang sket soklannya
    haaaaaaaaaa
    last2 yang kali ketiga takdak soklan dah
    my mom puji gulai hubby sodap he3

    ReplyDelete
  26. aku pun x reti masak jugak. hahaha... kalo masa maslan ni komen aku masih student, mgkn aku akan amek inisiatif utk mengharapkan geng pompuan utk msk utk aku. hehehe...

    ReplyDelete
  27. Uish, tak kuasalah time sibuk belajar nak memasak sendiri. Kurang dah time bercinta masa tu tau kalau kena masak bagai. Mana dan, nak masak, nak belajar, nak bercinta lagi. Statement gini gaya, jawapan pun kena gaya ala-ala sengal juga. Apa-apa pun, gambar prop(a) ni memang dah pernah lihat dulu. Inilah gambar gaya student universiti memasak, gambar bapa mithali, gambar suami bantu isteri di dapur. DZ, gunalah gambar baru lain kali kalau taknak kena kecam macam tok menteri. Hahaha!

    ReplyDelete
  28. Ni bukan nyahut cabaran menteri ni, tp kes penderaan haha...
    Tp mak mmg tabik spring, kalau suami rajin tolong bini ni! Terbaek!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...