Tuesday, March 3, 2015

Swipe & Drive

Dulu, aku suka join contest.
Contest supermarket, contest air berkarbonat, contest kedai perabot, dan macam macam contest lagi.

Hadiah saguhati banyak kali menang, Alhamdullilah.Antaranya:

  • Baju SALEM ( contest rokok Salem seingat aku)..
  • Baju jersey bola ( contest World Cup Coca Cola)..
  • Mug ( dari supermarket..hahaha)
  • Voucher minyak RM200 ( dari Caltex atau Petronas, aku tak ingat)

Hadiah paling besar aku pernah menang, masa aku join contest Courts Mammoth ( sekarang ni Courts ). Masa tu aku bujang lagi. Hadiahnya ialah " dapat segala barangan yang kita beli tu dengan percuma"  Masa tu aku ambik set hi fi, ayah emak aku beli perabot dan macam macam..total amount hampir RM8000. So layak lah isi 10 helai borang peraduan kot ( dah lupa). Lepas sebulan, pihak Courts Mammoth bagitau, tak yah bayar RM8000 tu. Menang grand prize utk negeri Johor punya.

Contest yang aku gigih join dan harap sangat menang:

Sijil Simpanan Premium BSN

So far, hadiah periuk nasi pun tak berjaya. Hahahaha...Eh, ada lagi ke hadiah periuk?
Selalu berangan angan kalau la dapat kereta sebijik...agagagagaga..


Buat masa sekarang, tengah gigih isi kat Caltex.
Dah la susah nak carik Caltex ni..
Tapi demi mu CX5...ku gagahkan diri juga cari Caltex selalu..hahahaha

Jom join contest ni...mana tau ada rezeki nya, aku doa kan korang berjaya, korang doa kan aku berjaya ya..hahaha.

33 comments:

  1. contest power root hari tu tak masuk ker...hadiah pertama dapat sejuta, 4 biji cx5 boleh beli...hehehe

    ReplyDelete
  2. gudluck...nnti klau menang kita nak tumpang naik kete pusing pusing klang ye!!!

    ReplyDelete
  3. Dulu kakcik dgn Abg Bob memang rajin masuk peraduan. Pernah menang beg pakaian, meja makan dan beberapa barang lagi. SSP BSN memang tak pernah menang walau puernah simpan ribu riban. Sekarang ada sijil yang bernilai RM10 je, maka jangan beranganlah nak menang apa2...hehehe

    ReplyDelete
  4. paling grand saya menang contest pad RM4.90 tapi dpt hadiah grand prize menginap di grand lexis 3h2m bernilai 2k...kenangan sungguh sebab waktu tu tak pakai pad pun sebab full breastfeed..hahahaha..giigh beli semata nak masuk contest!! pad bagi kat org..hahahaha...

    ReplyDelete
  5. Good luck doc. Saya malas sket nak join contest nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. good luck!! ala saya isi minyak petronas..xpernah menang pun contest sbb xpernah join huhu

      Delete
  6. Mana tahu dpt CX5 tu kan:)
    Kakak doakan dari jauh..

    ReplyDelete
  7. contest2 blog penah la menang.klau yg luar pnya x penah lg la.x segigih doc lgpon kita xde kad nak swipe...hik3

    ReplyDelete
  8. Slalu masuk contest menang saguhati atau penyertaan paling cepat hantar. Itu je la...

    Selalu isi cenkerang..! X biasa caltex..:)

    ReplyDelete
  9. Kalau doc dapat yang tu saya sangat jeles! Tak kuasa mak nak pi caltek yang letaknya kat KPJ Kajang nuh yang sibuk, sesak dan sempit jalannya dek pembinaan MRT.

    ReplyDelete
  10. eh!!nampaknya suami saya sedang berebut2 hadiah ni dengan DZ la..dia pun nak menang peraduan caltex ni..doakan kami berjaya ye..hahahah

    ReplyDelete
  11. Sekarang saya masuk peraduan Shell, dulu pernah juga sekali menang peraduan Shell, dapat juga RM200. Sebelum itu kerap juga saya dapat hadiah tapi semuanya kecik2, hadiah paling besar pernah dapat hadiah 3rd prize 15 tahun dulu, dapat jam tag haeur yg harganya RM2,000, juga pernah dapat voucher RM500 dari sebuah supermarket kat Kajang masa tinggal di KL dulu... Yg penting kalau rajin, ada masa, ada luck, memang peluang nak menang sentiasa terbuka.

    ReplyDelete
  12. Alamakkk... ni yg silap ni asyik tengok Shell jer... rupanya kat Caltex ada dapat keta... aminnnn mudah2an saya yang dapat... hahahaha... tengkiu tengkiu...

    ReplyDelete
  13. alamak sama la kita. pastu tiap kali isi 40 je plak tu kan? nak top up selalu punya pasal. haha.

    ReplyDelete
  14. arghhhh...isi kat caltex jugak? kira macam pesaing saya juga ni.. hahaha

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum,
    Fuhhhhhhh kena kejar pi isi petrol tang ni jugak ni huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  16. tk pernah msuk apa2 peraduan.. org msg tetiba nk bg hadiah adalh..
    kompom tk lyan..

    ReplyDelete
  17. rajin nyer doc mencuba... tp yang bestu tuh menang sampai 8k barang tuh doc... waaaa mmg luck betul lah doc nih

    selamat berjaya yek...

    ReplyDelete
  18. saya berenti main kontes.. pam minyak sebab frust dgn contest petronas .. yang konon2 dapat g paris... hadiah paling kecik koman2 DSLR ... sekali tu result tak kuar2 .. tup2 .. result yang berhoiday bersama retis yang kuar... ape kes..!! ..siap kuar tv..
    (serata malaysia saya berenti petrol pump petronas semata2 nak join kontes ni... siyes..!!.. tak caya tanya gB .. tanya akak.. hahaha.. akhir sekali cakap kat diri sendiri... takpe lah... bukan bahagian aku..

    ReplyDelete
  19. Saya doakan kita berjaya (dalam hati : alah siapa suruh join? tipis lagi peluang nak menang CX5) Saya terlupa saya ada kad Journey tau. Bila nampak contest ni, teruslah beria-ia swipe card. Nak peluang menang punya pasal. Sanggup saya membelakangkan Shell sebab minyak percuma setahun tu saya tak dapat!

    Minyak kereta dah blink-blink pun saya tetap cari Caltex. Keh3x.

    Saya selalu berangan menang SSP tu tapi dari muda sampai sekarang, sipi pun tak pernah kena. Hancur dah rasa harapan!

    ReplyDelete
  20. gud luck doc!!!!...saya so far yg paling besau, menang ipad jer contest safi..tp itu pun sbb dipaksa..kalau x mmg xmasuk pun mana2 contest..hehehe..

    ReplyDelete
  21. Akk mmg x rajin join contest. Selalunya abb rasa mcm tak berhasil jer. Tp akk rajin nak doakan awak berjaya. Semoga berjaya atau digantikan dgn yg lebih baik dari itu. Amiiin

    ReplyDelete
  22. rajinnya ko
    aku malas
    sebab byk kali aku masuk
    aku tak pernah menang
    so aku dah malas

    good luck wei!

    ReplyDelete
  23. Amboiii... hebat gak tu.

    Ada orang memang selalu bernasib baik menang contest. Ada orang langsung tak pernah ada ong punnn

    ReplyDelete
  24. KY memang tak rajin naj join apa2 contest. Tapi.. SSP BSN adalah beli dgn harapan ( dulu2) dapat menang kereta. tapi larr ni kereta pun dah ada..hihi. SSP BSN biaq tang situ jaa..

    ReplyDelete
  25. hebat tu! sm laa sy selalu join kontes. tp yg caltex ni mcm slow je wpn stesen caltex cuma 1/2 km je dr umah ni ;-)

    ReplyDelete
  26. sy doakan dz berjaya dpt cx5 ni. amin...

    sy jenis susah kalau nk menang2 cabutan2 bertuah ni.

    ReplyDelete
  27. Tidur mimpi CX5 ni...

    Nota kaki:
    Pergi berguru dengan Wak Gelas.
    Mesti menang.

    ReplyDelete
  28. Kira muka murah rezeki jugaklah tu.....Tulah ingat nak masuk Sijil Premium BSN lah....mana tau dpt BMW haha

    ReplyDelete
  29. wowiieeee gud luck ye! giler taknak menang klu dpt sebijik kete ;p mau senyum sokmo la jwb nye..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...