Thursday, February 26, 2015

Universal Container

Mula mula, aiskrim dalam pasu jadi viral.
Sana sini orang makan aiskrim dalam pasu..
Sampai keluar isu tentang bahaya makan aiskrim dalam pasu...


Lepas tu...
Sebab kreatif nya orang kita....

aiskrim dalam buluh


Tak cukup kreatif lagi??

Ada pulak yang ini...

aiskrim dalam lesung


Hmmmm..

Aku nak mencabar daya kreativiti...

Kalau aku jual aiskrim dalam ni, agak agaknya boleh jadi viral tak??


aiskrim dalam universal container



kah kah kah
barulah menepati ciri ciri " universal" , kan?
urine boleh
tissue sample boleh
stool boleh
aiskrim pun bolehhhhhh

54 comments:

  1. amboi doc.... bekas lesung tu kire ok lg lah sbb bekas makanan...
    buluh pun dh mmg biasa org gune ltk makanan tp.... bekas isi air kecing tuh... hmmmm
    doc try lah bt sndiri n try mkn... lalu ke tak? hehehhe

    ReplyDelete
  2. Hahahahahhaa..gud idea..kite tgk ade ke yg nak beli eskrem tuh nnt..hahaha..

    Bile viral psl eskrem pasu la lesung la ape la, saya xde rase pun nak cube..sbb mcm pelik jer..kalau nak buat kt umah..letak eskrem dlm lesung..mmg time tuh ade extra flavour...rase bawang n cili..baru ade kick!..hehehe..

    ReplyDelete
  3. bluekkkkkkkkkkkkk..takmo takmo..
    eherm eherm sebagai seorang chemical engineer yg kerja kat kilang plastik amatlah saya tak setuju dengan aiskrim dalam pasu ke baldi ke cebok ke..tolongler jangan guna bekas2 yg bukan untuk makanan untuk dibuat makan. bagi kat anak2 kecik pulak tu..bahayalah!

    lepas tu sibuk nak cari segala jus2 kesihatan la makanan tambahan super powerlah yg harga ratusan ringgit untuk jaga kesihatan..padahal asas2 basic macam food safety, balanced food intake semua tak diamalkan..

    ReplyDelete
  4. fitammmm... pejam2 mata nk mkn klu eskrem dlm tu... ^__^

    ReplyDelete
  5. terbayang air kencing campur darah dalam tu...

    ReplyDelete
  6. aduii...biasalah..orang bagi idea dengan apa yang ada disekeliling mereka. Dah namanya doktor, universal container jadi mangsa..tapi takutnya nanti, tengok koko atau coklat nampak lain macam pulak doc..aduiii

    ReplyDelete
  7. dh ada aiskrim dalam toilet bowl dulu. lupa? yuck..

    ReplyDelete
  8. uwekkkkkkkkkkkk
    serabai siot

    tak kose la den
    pasu ke lesung ke semua den tak pernah try
    makan ajelah aiskrim tu cam biasa
    kalau makan dlm lesung aiskrim tu jadi lagi sedap ok gak
    ni wat berat ngangkut je

    ReplyDelete
  9. kat jonker walk ada eskrem dalam tempurung kelapa

    ReplyDelete
  10. Makanan dalam mangkuk berbentuk tandas dah ada kan?

    Idok le tegamok teman nak menelannye weh...

    ReplyDelete
  11. kon jalan raya tu pon ok jugak...

    asal boleh kan.... hahahaa

    ReplyDelete
  12. hehehe. terbayang lak aktiviti biasa dalam u.c tu...

    hahahaha.

    ReplyDelete
  13. euwwwwwww.... tak termakan kot doc

    ReplyDelete
  14. doc lieya ni tegelak2 tau....

    tapi lieya takleh terima laa aiskrim pasu tu...merepek2 jek.... kalo aiskrim tempurung okey lagi laaa...

    ReplyDelete
  15. Ko jgn macam2 Doc...gelak besar akk kat opis ni..

    ReplyDelete
  16. org malaysia bab bnda ni mahirlh....

    ReplyDelete
  17. Assalam doc,
    he3
    alaaaaaahaaaaaaaaaaai
    nengok ja pun dah naek fenin iols tau :P

    ReplyDelete
  18. Hahahaha ini sungguh kelakar.... perkenalkan kat bakery wife la manatau viral nanti .....
    Sape glemer tuan doktor kite jugak....

    ReplyDelete
  19. Haha...memang cepat jer jadi viral kalu camtu DZ...silap2 orang cop 'doktor psiko'...

    ReplyDelete
  20. mcm2 utk menarik pelanggan dan perhatian....klu dlm tu.....eeegeli...

    ReplyDelete
  21. Hahaha....mana jumpa aiskrim dalam buluh tu.....dahsyat ar CSI pakcik...
    Eiiiiiiiii geli tau....ada ke aiskrim dalam tu pulak...

    ReplyDelete
  22. Hahaha....mana jumpa aiskrim dalam buluh tu.....dahsyat ar CSI pakcik...
    Eiiiiiiiii geli tau....ada ke aiskrim dalam tu pulak...

    ReplyDelete
  23. ahahahaha...serius ke ada eskrem dalam lesung?ahahahaha

    ReplyDelete
  24. ahahhaha.. terbaik... sgt kretip smua..

    ReplyDelete
  25. kahkahkah..mmg org tkt nk beli la..

    ReplyDelete
  26. iyeww... kreatip abes tuh..huhu
    nway, yg lain2 tuh oke.. yg lesung tu sajer takder keje carik keje nak ngangkat berat2 tuh

    ReplyDelete
  27. ok bagitau siap-siap saya takkan beli :P

    ReplyDelete
  28. ayoooo...xtau la org nk beli ke x klau guna bnda tu

    ReplyDelete
  29. Erkkk...terus tercekik doc!

    Mak akak kalau boh ais krim dalam lesung tu dia kata loklaq!

    ReplyDelete
  30. der ker lesung batutu... kat manatu???
    oh tidak doc... tolongler jangan dibuat ...

    ReplyDelete
  31. Hehhehe. Saya suka aiskrim dalam lesung tu

    ReplyDelete
  32. Yaikksss.... terbayang bekas tu yg sentiasa ada semasa pregnant check up diklinik. Sampai klinik, nurse akan bg tu dulu. Simpan aiskrim dalam tu ... tak lalunya nak makan

    ReplyDelete
  33. Kembang plak tekak klo jual eskem dalam tu doc. Tapi tak menahan tgk eskem dalam lesung batu tu ☺

    ReplyDelete
  34. Hahaha.. memang kreatif.. lalu dgn tak je.. hahaha.. dahlah baru je guna bekas tu semalam..

    ReplyDelete
  35. dalam lesung tu yg tak bleh blah..huhuhu

    lepas ni makan ais krim atas tapak tangan pulak kot..hehe

    ReplyDelete
  36. kalau dalam botol tu terus patah selera nak makan aiskrim...huhuhu..macam kat jepun makan aiskrim dalam mangkuk tandas...

    ReplyDelete
  37. sebab ia universal eh
    ye tak ye jugak
    tapi gamak ke
    erkk

    ReplyDelete
  38. DZ, i tak sanggup nak makan sebab terimagine yang lain tu.
    Uhuk..uhuk..

    ReplyDelete
  39. woii !
    kembang tekak den!!

    comel kan?
    sudu kecik yang dalam stool specimen container !!

    ReplyDelete
  40. yearkkkk.... muntah kerang lah kami kami ni doc

    ReplyDelete
  41. eweuuuuuu...goli tokak den..sumpah tak beli...hihi salam doc lama tak dtg cini..

    ReplyDelete
  42. OMG! Kalau serius nak jual, tak payah promote kat saya. Sekarang ni saya dah bagi keputusan, say 'No' to universal container. Mana nak makan aiskrim dalam ni, baru nak makan teringat-ingat 'benda' lain. OMG! OMG!

    ReplyDelete
  43. hihihihi..kelakar lah Doc nie..

    ReplyDelete
  44. Boleh juga nih buat liburan akhir pekan,,,Obat Asam Urat

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...