Wednesday, February 25, 2015

Tiket Sehala


Bila tiba masanya kita naik kereta tu, kita tempah tiket one way aja.
Sebab kita akan bermastautin kat tempat yg kita tuju.
So buat lah itinerary betul betul.
Cantik tersusun terancang itinerary kita, Insya Allah nyaman dan best lah masa kita bermastautin nanti.
Jangan jadi malas, nak harap pada tour guide aja.
Tour guide bagi pakej, tapi tak semestinya pakej tu boleh buat kita selesa kelak.

33 comments:

  1. yang penting persiapan kita ke 'destinasi'itu. mati itu pasti

    ReplyDelete
  2. Kat negeri ambe lelaki islam xsolat jmaat kena usung dgn van ni lah.

    ReplyDelete
  3. yang penting persiapan ke destinasi yang abadi....seram sejuk pulak rasanya

    ReplyDelete
  4. *ketap gigi smbl gigit jari*

    deep sgttttt deep!

    ReplyDelete
  5. OKje kalau solat kat masjid mesti tak mo parking sebelah van ni...seram mak hihi....
    Tapi yelah......mmg satu hari nanti kita akan naik van ni jugak pun....
    Terima kasih kerana mengingatkan DZ....manusia ada kalanya selalu lupa..

    ReplyDelete
  6. OKje kalau solat kat masjid mesti tak mo parking sebelah van ni...seram mak hihi....
    Tapi yelah......mmg satu hari nanti kita akan naik van ni jugak pun....
    Terima kasih kerana mengingatkan DZ....manusia ada kalanya selalu lupa..

    ReplyDelete
  7. Tak kiralah sama ada berpeluang naik van itu atau tidak...
    Yg pasti semua kita kena sediakan utk mendapatkan 'tiket' terbaik sebelum ke destinasi yang panjang itu.

    ReplyDelete
  8. Tiket sehala..pergi yg tak akan kembali..sediakan bekalan secukupnya

    ReplyDelete
  9. Jgn lupe byr khairat kematian..mmudahkn waris utk mnguruskn kita utk pjlnan pulang ke sana..

    ReplyDelete
  10. harga tiket tu makin lama makin mahal jugak tau...

    ReplyDelete
  11. terima kasih kerana mengingati..

    ReplyDelete
  12. tempahan di buka sejak awal..perjalanannya tak tahu bila..

    ReplyDelete
  13. sehala ajekan...tq kasi ingat...
    aduh hiba rasanya

    ReplyDelete
  14. One way ticket....berat timbangan baik...besar lah bilik...berat timbangan tak baik...sempit..tak bertingkap..gelap lah bilik...peringatan sgt simbolik ni DZ...

    ReplyDelete
  15. betui tuh doc... pergi tak kembali dh

    ReplyDelete
  16. betul tu..tak penah lgi jenazah di bwk balik semula ke rumah ;)

    ReplyDelete
  17. Bulan puasa van ini boleh buat tiket 3-4 hala, kalau makan 4 kali di khalayak ramai, 4 kalilah orang itu kena tangkap dan dipaksa naik van jenazah, tapi dia masih tak sedar-sedar diri jugak...

    ReplyDelete
  18. Terkejut aiii...

    Tapi itulah kenyataannya...melihat van ini memberi kita peringatan.

    ReplyDelete
  19. terima kasih dz atas ingatan ni :-))

    ReplyDelete
  20. mudah2an kita selamat dari siksaanNYa di sana nanti...

    ReplyDelete
  21. Setuju sangat-sangat. Trip yang ni kena plan baik-baik. Kalau salah plan, memang sesat arah jawabnya. Bahaya. Tiket tak boleh refund.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...