Monday, February 2, 2015

Ohhh Bangla..

Patient Bangla aku punya medical report dari sana, Berkerut dahi aku nak fahamkan, tapi yang ni belum betul2 teruk , ada yang lagi parah,yang hanya ada ~ 20 % bahasa Inggeris ! hahaha


Botol darah. Bayangkan bila kita bagi mereka pegang botol ni kejap( dan ada bagi botol urine juga), utk pemeriksaan FOMEMA. Tup2 lepas tu mereka masuk bilik bagi botol ni, yang berisi air kencing!!  Pengsan.

24 comments:

  1. Pengsan!
    Kakak ketawa besar sendiri ni bila baca N3 ini doc:)

    ReplyDelete
  2. Mampuihhh DZ camno nak baco tu.. boleh faham ke tulisan india tu..... buat akak ketawa besar depan PC ni DZ.. :D

    ReplyDelete
  3. kehkehkeh
    camner dia masukkan urine dlm botol tu ye
    ummmmmm

    ReplyDelete
  4. tarik nafas hembus nafas.. jangan pitam dulu doc.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  5. Kahkahkah...lain plak yg di isinya yer doc.

    ReplyDelete
  6. adehhhhhh..parah ni..

    DZ saya lupa mention, takaful traditional cash value nya rendah yer berbanding dengan pelan berkait pelaburan tu..

    ReplyDelete
  7. Kena belajar bahasa Urdu lah lepas ni DZ haha....
    Bekas darah dia isi air kencing? Jenuh nak penuh tu haha...

    ReplyDelete
  8. Kena guna khidmat jurubahasa mahkamah nampak gayanya utk terjemah tulisan Bahasa Banggali itu...

    ReplyDelete
  9. aiyoo.. ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ

    ReplyDelete
  10. kaknoor singgah follow syok baca kisah bangla oh bangla ni ayoyooo

    ReplyDelete
  11. haha, kelakar lah entry dr yang ini

    ReplyDelete
  12. Assalam...DZ..

    kene byk2 urut dada ler lepas nih yer... kene sabar byk2..ehehehe

    ReplyDelete
  13. DZ jangan pengsan....
    Hahaha...macamana dia boleh masukkan urin dalam tube kecik tu pulak.
    Urine bottle tu pi mana?

    ReplyDelete
  14. Last month ada gak jumpa sorang patient pure India bawak surat dari sana. Haghaammm x paham apa dia tulis.

    ReplyDelete
  15. hahaha nie betul2 lawak superstar ni dz...

    ReplyDelete
  16. hhahahahhaha tergelak akak.....:)

    ReplyDelete
  17. cabaran ... cabaran... sabo.... sabo...

    ReplyDelete
  18. Hahaha.... kalau saya jadi doktor, mesti saya pengsan dulu. Lepas tu bangun baru check patient :)

    Tabah jelah hati DZ bila botol darah letak urine. Mereka pun tak berapa nak faham apa doktor cakap. Maklumlah baru sampai Melesya *_*

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...