Thursday, February 12, 2015

Anak Angkat

Aku ada hobi baru.
Hobi posing dengan baby girl.
Hahaha..

Gegirl ni takde pakai headband bagai..hahaha


Al maklum lah..
Anak anak aku semua boys.
3 hero.
Dan kilang dah tutup.
Dan takde niat pun nak cari kilang lain.

Dulu pernah berangan angan nak beli gaun, nak pakai kan baju renda renda kat baby girl..selalu la masuk Lovely Lace Baby tu dengan wife usha usha baju gegirl..wife aku gelak aja tengok aku..Sebab takde baby girl, kita pinjam jap anak orang pun jadi laaaa..:P
Oh ya, ingat lagi ayah aku pernah cakap " nanti ada baby jangan pakaikan reben2 / bunga2 kat kepala dia...rimas dia nanti"..hahaha..so utk anak2 lelaki aku tu semua, masa mereka baby, takde pun mereka dipakaikan dengan segala macam cap/ sarung kepala..


Aku bersyukur sangat kepada Allah..
Sebab aku ada anak..
Anak anak aku sihat..
Walaupun rezeki aku cuma ada anak lelaki.
Orang lain, kahwin puluhan tahun, anak pun takde.
Orang lain, ada anak, tapi anak mereka sakit.

42 comments:

  1. Tak kisahlah kan doc ... lelaki pompuan sama sahaja ... yg penting anak2 sihat walafiat :D

    ReplyDelete
  2. muka dh ada iras da bb yg 1st tu dgn daddy ziyad hehehe

    ReplyDelete
  3. mcam saya kaya anak peremuan dr...hehehe
    dapat jugak last seklai lelaki..adala jugak buat peneman saya tua nanti...
    saya pun dh tutup kilang jugak..hehehehe...

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah. ada zuriat sendiri kan....

    ReplyDelete
  5. takpe. nanti dpt 3 menantu pmpuan.

    ReplyDelete
  6. ye..kata kunci disini ialah bersyukur :)

    ReplyDelete
  7. comel jer..baby gurl nie time kecik baby2 best nak melaramkan die..comellll je sbb baju n barang2 bbay gurl kiut miut sgt..tp bile dh besau nnt, hadoiii, boleh wat xsenang duduk nnt..time tuh baru saya rase ape mak ngan bah saya rase bile besaukan anak pmpn..T_T..

    ReplyDelete
  8. syukur alhamdulilah..bukan 1 tapi 3....
    sapa2 yang ada anak tu ..jagalah sebaik mungkin amanah dari ALLAH tu...

    ReplyDelete
  9. boleh booking untuk calon menantu!!!

    ReplyDelete
  10. Dik, no choice. Kawenkan Ziyyad cecepat sikit, soh dia amik diet untuk baby girl...hahahaha. Maka, silalah tak tidur malam semula mengulit cucu perempuan...hahahaha.

    ReplyDelete
  11. kilang dah tutup... boss ambillah anak angkat... nampak macam takder masalah nak ambik sorang tu...

    ReplyDelete
  12. bersyukur juga pada Allah, kerana dikurniakan anugerah nan satu itu... ^_^... eloklah ado dari nan hado? Maka jangan pernah mengira bilangan satu dua tiga empat dan lima bilangannya... betul tak?

    ReplyDelete
  13. ko jgn nak macam2 ar
    hahahaha

    syukurlah dah ada 3 putera
    alhamdulillah
    member baik aku
    kawin awal dari aku
    baru je dpt baby last year
    nampak tak?

    aku ada anak dara 2 org
    meh2 derang suka banyak2 uncle ni

    ReplyDelete
  14. gimme five nok..
    kita ada 3 hero..
    aku syukur sgttt dapat anak2 lelaki pun
    janji dorang sihat..

    ReplyDelete
  15. Betul bersyukur kita ada anak walau tiga dan semua sama jantina
    Berbanding dlm keluarga kakak yg tak ada anak ada, yg anak cuma satu ada, yg ambil anak angkat ada - kita lagi ok kan:)

    ReplyDelete
  16. amboi doc kilang lain tu bikin sentap jiwa nurani wanita kakakaakak...tapi betul2... apalah sgt nak cari kilang lain kalo kilang skrang mampu bagi 3 org khalifah comel2 bijak2 kan doc....takpe doc, nanti stenbai menantu2 cantik jek yeak heheheehe....

    betul kate doc..kdg2 lagi kesihan dgn family yg masih menanti kehadiran zuriat.... lagi besar dugaan mereka sebenarnye....takde waris...takde penyambung darah daging.....

    ReplyDelete
  17. mak baby tu bukan teman angkat kan doc? hehehe

    ReplyDelete
  18. Dapat bergambar dengan anak orang pun jadilah Doc. =D

    ReplyDelete
  19. Akk pun 3 yg sama jantina...nk beranak lagi takut org kata dukung cucu pulak..tua dahhhh aiiii....esok2 kalau ada jodoh anak2...ada lah akk ank lelaki @ menantu lelaki...ko punya ayat "tak der niat pun nak cari kilang lain" tu mcm sgt meyakinkan DZ...harap2 en suami akk pun miliki ayat yg sama dgn ko...tidak kalu..makan ati akkkkkk.....kilang baru....huaaaaa.....

    ReplyDelete
  20. Comellll. Saye bakal melahirkan seorang baby girl. Nak buat ank angkat tak doc? Hihihihihihihihi

    Betul kata doc. Sekurang2nya doc ada 3 lelaki. Nanti dah kawen. Terus dpat 3 anak perempuan hihi

    ReplyDelete
  21. betul tu dr.acik sokong..Alhamdulillah kita ada anak kan.yang lain tu mungkin belum ada anak..buka tak de anak..tu dr kan..3 hero acik tu dah besar2 dah..

    ReplyDelete
  22. Setiap manusia, ada bahagian masing masing.

    ReplyDelete
  23. Buat masa ni memang la belum ada lagi baby girl. Akan datang tiada siapa yang tahu. Mana la tahu kalau rezeki Allah nak bagi. Atau kalau tidak pun, tunggu cucu pompuan je la nanti doc.

    ReplyDelete
  24. untung betui girls ni ..ade tuan doktor sudi amik gambar bersama diorg jarang aku jjumpa doktor caring gini ... selalunye tanya mak si pesakit ...anak sakit ape ??? huhu

    ReplyDelete
  25. Kita hanya merancang. Tapi DIA perancang terbaik. Bersyukur jugak sebab terselit juga bunga sekuntum ☺

    ReplyDelete
  26. Iye laa syukur..laa. Yang dah ada anak tu jaga laa..Yang tak de anak usaha lagi kalau tak de rezeki tuh redha aje laa..
    Comel baby2 tuh doc.. :)

    ReplyDelete
  27. Kita serupaaaaaa....

    Kakcik ni dapat cucu pun boy gak...hehehe... :)

    ReplyDelete
  28. Aku pun tumpang seronok tgk anak org...

    ReplyDelete
  29. wife masih muda knpa nk tutup kilang... doc.
    comel baby tu.... stgh baby tk suka pun pkai reben tu.. mak2 baby jer suka..

    ReplyDelete
  30. ambil anak angkat perempuan Doc. buat teman orang rumah nanti..

    ReplyDelete
  31. Hahhaha....kelakar pulak. Tak pe..yang penting kita masih dikurniakan zuriat. Jauh lebih baik Dari org yg tidak dikurniakan rezeki...

    Macam diana bersyukur, sbb dah ada sepasang. Pendek kata merasa utk melayan karenah anak dara Dan anak bujang.

    ReplyDelete
  32. Ok lah tu DZ.. anak angkat pon anak jugak kan. hehehe
    dpt bergambar pon jadik lah.. hehehehe

    ReplyDelete
  33. psstt: Nak alamat klinik.. esok kami datang bawak dak Nuha tapi yang nak dapatkan rawatan ibu dia sebab batuk.. takdak suara.. hehehe..

    ReplyDelete
  34. betul..syukur apa adanya. Barulah kita bahagia!

    DZ, jgn kata tutup kilang..kakak saya dulu ckp gitu gak masa anak dia dah 2..boys. Tetiba lps sekian lama, keluar lagi berderet 3! Dpt dia girl 2 org. :)

    ReplyDelete
  35. orang lain..kahwin pun belum..huhu

    ReplyDelete
  36. Nasib ada pencerahan kat bawah pasal statement kilang tu hihi....kalau tak mmg sengaja cari pasal haha...
    Ohhh kilang bini pun dah tutup jugak yeh.... kes apa tu yeh DZ?

    ReplyDelete
  37. Sep sikit! Samalah kita beruntung juga kerana dikurniakan anak walaupun lelaki aje. Takpa, takpa, itu pun rezeki yang tak terhingga nikmatnyakan, DZ. Amboi siap ada statement tambahan lagi pasal kilang lain. Kalau tak sebut tak boleh? Hahaha....

    Saya pulak tak kisah pun takda anak perempuan. Tak cemburu pun tengok orang lain siap pakaikan gegirl mereka rebenlah, gaunlah. Anak lelaki lagi senang, standard je -pants & t-shirt. Senang kerja membeli-belah. Pejam mata pun boleh buat *_*

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...