Monday, January 19, 2015

Itachi Uchiha

Kisah hari Jumaat lepas, yang aku ada tulis di FB aku:

Tadi lepas abis consultation ( anak nya kena ketumbit), si ibu ( sambil nak keluar dan pegang pintu),tanya soalan maut:

" doktor, doktor blogger eh?"

Dan si ibu tu cakap dia bukan blogger..
Maknanya dia silent reader.
( ke dia cover line tak nak den tau blog dia..hahaha)


 Buat ibu tersebut, kalau baca entry ini, rajin2 lah mai klinik boleh sembang..tak pun komen kat blog ni..keh keh keh...


2-3 minggu lepas, blogger nasa mulia jumpa aku anak beranak gi makan lunch ..
Tapi beliau tak tegur aku, cuma bertanya kat blog ke esokkan harinya..
Lepas ni kalau jumpa, tegur ya... :)


Kisah tahun lepas pulak, di pasaraya..
Wife aku bawak anak anak shopping..aku tengah kerja.
Ada lah wanita ni tegur wife aku..
" Mommy ZZZ ya? "
Terus wife aku dapat nasi ayam 2 bungkus, silent reader tu bagi hadiah kat anak anak aku..:P
Laki dia yang menulis blog, bini dia yang orang kenal..kah kah kah.

Kisah para customer Bisnes Wife Aku pun ada yang silent reader blog ni..
Bila jumpa wife aku, minta sampaikan pesan kat aku..antaranya tolong tulis pasal berkhatan..hihihih..Ok, aku dah tunaikan...

Masa raya haji 2013 pulak, aku balik kampung kat Skudai..
Tengah ralit perhati lembu korban, bahu aku di tepuk oleh AJK masjid yang uruskan ibadah korban tu..
Rupa rupanya, beliau silent reader blog ini jugak..hahaha..Ini Kisahnya.


 =========================================================================


Moralnya, jadi blogger picisan macam aku ni pun akan ada yang kenal kita kat luar sana..
Padahal aku jarang kot tepek muka sendiri kat blog ni, yang banyak nya gambar anak anak aku aja.
So bayangkan kalau kau jadi blogger selebriti..
Dan moralnya lagi, jangan lah mengada ngada nak buat hal kat luar, ada mata mata yang mungkin memerhati okehhhh..hahahaha...

Tu pasal agaknya, ada blogger yang maintain kekalkan rahsia wajah mereka...macam blogger Kak Zakie ( walaupun sebenarnya, aku dah jumpa kak zakie 2 kali dah..dah tak rahsia dahhhh..hahaha)....blogger MD yang rajin taip karangan, tapi tak pernah rajin tepek gambar sendiri..hahaha...Last sekali, blogger Abang JR kita, aku tak pernah lagi tengok rupa beliau di blog ( walaupun sipi2 dapat tengok melalui reflection cermin masa beliau ambik gambar anaknya main henfon..hahaha)..



Kalau aku menyamar sebagai Itachi Uchiha kat luar, korang yang selalu baca blog ni kenal tak? kah kah kah..


aku upload gambar ni 14 Disember 2014 yang lepas kat FB aku..ramai yang ingat aku die hard fan Naruto...salah!!  Aku tak pernah tengok pun, yang die hard fan nya wife aku..wakakaka...headband & rantai leher tu koleksi wife aku tauuu..

38 comments:

  1. Tapi ada untungnya juga kan bila org kenal sebab bukan tujuan tak baik
    Yg dtg pun baik-baik juga. Dpt nasi ayam foc lagi hihi...

    Sekarang ni tukar doraemon ke Naruto ke kami dah kenal pun:)

    ReplyDelete
  2. Glamer doc..ramai org kenal nie..tp kan doc kadang kan org luar akan perasan anak kite (sbb asyik2 muke anak je yg kuau) instead of kite sendri tuan empunya blog..ahaha..

    ReplyDelete
  3. WIFE YG DIE HARD CORE NARUTO????? nganga...hahaha..

    ReplyDelete
  4. tula untungnya tepek muka tuan blog/family...tak pasal ada org belanja ya.

    so far, saya tak tepek gambar sendiri sebab masih rasa nak privacy (bajet perasan ada org kenal kalau jenjalan..hahaa!).

    ReplyDelete
  5. untung juga yer jdi blogger ni..dapat makan percuma hehe....

    dz kalau pakai macam tu kat luar tentulah org masih kenal sebab dz tutup dahi bukan tutup separuh muka...hehe

    ReplyDelete
  6. terima kasih sebab saya pun tersenarai....lepas ini jumpa confirm akan tegur boleh gomol2 ngan 3zzz bersaudara tu...

    ReplyDelete
  7. wahhhh....glemer doc faiz nih...
    nak otograp plisssss...

    ReplyDelete
  8. Diam2 glemer gitu ye. Hehe. Kena jaga tatasusila lah lepas ni sebab ramai yang kenal secara diam :)

    ReplyDelete
  9. elok la orang kenal doc.acik selalu tepek gambar..tapi tak selalu keluar..memerap dirumah je..tak jumpa juga orang..selamat jugak dokc.

    ReplyDelete
  10. knor kalau jumpa mcm kelu jer lidah..
    yelah doc.ramai blogger perempuan mcm tak manis jer klu tegur blogger lelaki walau kenal kt alam maya ni..kenal buat2 tak kenal..
    femez doc ye..

    ReplyDelete
  11. hahaha .. bila nk update alamat klinik ni .. nak pi klinik amik mc ni ...wakaka wakaka

    Glemer dah Tuan Doktor ....

    ReplyDelete
  12. Glamer dr pasnih...
    Yealer..nk alamat klinik..sng2 kot leh adjust mc...kahkahkah!!

    ReplyDelete
  13. nak otogerap plizzzzzzzzzz ....
    nak nak kalo sign kat mc cert hahahhahaha....

    wow... koleksi mrs ek....
    perghhh mmg minat sungguh dia kat naruto ek...

    ReplyDelete
  14. wau famousnyerr DZ! so hati-hati bila kat luar ya..ada mata-mata yang merhatiiiiiiii

    ReplyDelete
  15. Ni bukan blogger picisan dah ni doc. Kira fofular jugak lah sebab ramai yg kenal. Femes tu ☺

    ReplyDelete
  16. Ha ha..dah jadi naruto pun..kalau jumpa Che Mid kat tesco setia alam..boleh cam tak? he he

    ReplyDelete
  17. DZ....
    Uwaaa...serius jelles aku baca wehhh...
    Tips please...
    How to be as glamorous as you.
    Hehe...gurau2 je.
    Naruto tu...
    X menyangka wife nye yang die hard fan. Hik3.

    ReplyDelete
  18. Tak pernah terjumpa lagi Doc setakat ni.. lepas ni boleh try g Setia City Mall tu pepetang bukan sebab nak layan suasana situ tapi carik mana Doc and family.. hahaha..

    ReplyDelete
  19. Gambar kakcik terpampang besar kat blog, tapi takde pulak orang menegur... nampak sangat blog kakcik tak popular...kehkehkeh...

    Cuma masa kakcik dgn Abg Bob pergi makan di restoran Asif, tuan punya restoran tu datang kat meja kami dengan hp ditangannya dan tunjukkan blog kakcik sambil bertanya 'ini awak kan?'... hihihi...

    ReplyDelete
  20. heheheh alah doc bukan blogger picisan, ramai peminat tuh....
    dana pun sejak2 dh aktif blog kalu pg mana2 mata duk tgk sana sini, manalah tau kot2 blh jumpa ngn blogger2 yg otai2 yg dh famous2 kan...

    wahhhh tak sangka nyer mommyZZZ nih die hard fab naruto...

    ReplyDelete
  21. Waahhh! Glamer la doktor.. hehe.. btw, hebatnya wife doc minat kat naruto sampai wat koleksi

    ReplyDelete
  22. glamertu.. blog doktor mesti ramai suka..
    blog dr tak picisan...

    ReplyDelete
  23. itachi kakkoii..hihi..
    bukan blog picisan dah kalau glemer camtu kan ☺

    ReplyDelete
  24. Laaa...yang kipas susah nak mati Naruto tu MamaZZZ rupanya.... Serius kelu lidah den jap!

    Eh, saya kalau jumpa DZ memang cam punya! Kalau blog mak/pak budak ni, gambar anak-anak mesti penuh. So, kita target anak-anaklah. Kalau betul, memang sahlah bapak/maknya bloggerkan. DZ ni kan, saya baru je plan nak call MamaZZZ nak order cheese cake leleh pastu cakaplah saya dapat nombor ni dari blog DZ lepas tu ngaku sekeras-kerasnya saya bukan blogger. Dah ada orang cilok idea rupanya! Hahahaha....

    ReplyDelete
  25. Die hard fan Naruto tu...kalau betul2 jadi cam naruto ngeri doc...ahahaaa...

    Setakat ni belum lagi yg tegur2 sebab mungkin blog tak cukup glamour kot ahahahaa...

    ReplyDelete
  26. hahahahha
    mmg banyak silent reader
    aku sendiri pun banyak baca blog as silent reader
    tak lalu weiii nak komen semua blog2 yang kita baca

    sila jgn wat macam2
    hahahahha
    tapi best kalau derang tegur kita kan
    aku kalau aku jumpa
    aku tegur aje
    tapi aku ni fesyen jalan tak nampak org
    so kalau nampak aku sila tegur ye

    ReplyDelete
  27. pernah ditegur student.."akak blogger ye".. aduii dui dui sgt ms tu.. dhla perangai gila, rs malu pulak..

    ok, nk ingtkn muka doc, untung² blh dpt mc..kahkahkah

    ReplyDelete
  28. Blog saya tak la sampai tahap femes macam blog DZZZ ni. Tapi bila sekali sekala ada org tegur tanya pasal blog, saya rasa mcm, 'mak aihh malunya rasa" sbb dlm blog saya merepek ntah hapa2 je tapi ada gak org baca.

    ReplyDelete
  29. UHUUUUKKKK!! Ha...tersedak..tersembur..terbatuk semua ada tau dik. Come again? Tak berapa dengar... Apa tadi?

    Blogger PICISAN..??!!

    Blueekkk...perasaaannnn picisan. Macam ni punyer glemer pun picisan lagi? Akak terasa, okeh..! Awak perli akak kan...? Nanges hentak kaki...huuhuhuu

    ReplyDelete
  30. saya pernah jadi silent readers doc selama setahun..lepas tu baru berani tinggal jejak disini walaupun tak selalu hiks

    ReplyDelete
  31. nak baca komik narutoun saya tak tahu nak mula petak yg mana satu...

    ReplyDelete
  32. nak baca komik naruto pun saya tak tahu nak mula petak yang mana dulu...

    ReplyDelete
  33. hehe..... femes weyh....
    Kat mana klinik Itachi Uchicha tu yek?? Boleh gak datang sembang tapi kalau datang nak check malulah pulak hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru terfikir pulak pasal ni hihi......sajalah tu kan tunjuk gambo Utachi Ichicha bawah sekali tu ha.... nak suh org komen dah kuruslah tu.....hehe

      Delete
  34. wahh..semakin comey/encem..memang dah nmpk kurus!

    ReplyDelete
  35. cuba bayangkan.. daddy Z pakai accsori naruto tu mse dkt klinik. pengsan terus patient.hahahaa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...