Thursday, January 1, 2015

Harga Petrol & Diesel 1 Januari 2105

Ini dari tweet Datuk Ahmad Maslan pada 30/12/14. Hari ini, harga sebenar petrol RON95 ialah RM1.91 seliter, RON97 RM2.11 seliter, dan diesel RM1.93 seliter.


Saat di mana Allah menguji kita dengan musibah banjir besar di Kelantan, rupa rupanya Allah telah merancang yang terbaik buat kita semua. Banyak misi misi/ konvoy menghantar bantuan bertolak dari KL & Selangor ke Kelantan menggunakan lori & pick up truck. Kesemua lori & pick up truck ini perlu di isi dengan petrol / diesel. Allah telah permudahkan urusan kos petrol & diesel misi konvoy ini.

20 comments:

  1. Kakak semalam dah ingat tapi lupa nak tengok pagi tadi masa isi minyak
    Rasanya memang dah turun sebab kakak isi RM70/- macam dah banyak dari selalu

    ReplyDelete
  2. Harga Ron95 dah turun RM1.91 seliter mulai 12.01 pagi tadi. Alhamdulillah. Yang pelik sikit sekarang, harga disel lebih mahal dari harga petrol.

    Bila harga petrol naik semua harga barang turut naik. Bila harga petrol turun harga barang tak reti pula cari tangga untuk turun. Sedangkan hujan pun pandai cari ruang untuk turun....

    ReplyDelete
  3. sambut tahun baru dgn harga minyak turun...alhamdullillah

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, baru lepas isi tadi rm50, hampir penuh lah tangki minyak tu

    ReplyDelete
  5. bersyukur jugak dengan beban yang berkurang sikit ni. cuma lepas ni, nak tunggu sama ada harga barang boleh ikut turun atau tak.

    ReplyDelete
  6. Masalah nyer nak ke peniaga tu turunkan segala harga bahan kering mahu pun basah termasuk harga makanan??

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah.. Allah mudahkan urusan bantuan untuk mangsa banjir..

    ReplyDelete
  8. harap tweet je tak guna...menteri kena kuat kuasakan harga syiling baru untuk barangan pengguna untuk bulan january ni.

    ReplyDelete
  9. Ada rahmat disebalik tragedi...

    ReplyDelete
  10. huhu..time minyak naik, the next day roti canai pun naik rege..
    time turun.. x turun lak.. itu baru roti canai...

    ReplyDelete
  11. bkn selangor kl tp nun dr johor pun ramai dh berkonvoi ke kelantan utk membantu apa yg patut n hantar bantuan... saat2 gini, kite saling bersatu mungkin ini slh satu hikmahnya banjir nih, semuanya cuma Allah yang Maha Mengetahui...

    tp dgrnyer harga soratkabo dh naik... camne nih

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah..harap2 la harga barang pun turun sekali bile harga minyak turun..hurmmm, tp mcm ssh je..

    ReplyDelete
  13. Tapi pengusaha petrol pam x puas hati...akan bankrup plak katanya...bukankah hari2 orang isi minyak?

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah. Tapi harga barang tetap sama. Tak turun pon :-(

    ReplyDelete
  15. Suka saya DZ sekarang ni pergi petrol station. Kalau boleh hari-hari nak pergi pam minyak tau. Senyum sorang-sorang je masa pam minyak :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...