Tuesday, January 6, 2015

Brownies, Talam, Macaron, Cheese Leleh, Cream puff

Hari ni aku nak promote sikit produk2 keluaran Dreamy Treat Bakery Studio, produk halalan toyyiban hasil tangan wife aku  :)

Kesemua produk ini hanya boleh COD( self pick up), kecuali macaron yang boleh di pos.
Self pick up samada di studio wife aku di Klang Sentral , atau di Shah Alam ( seksyen 7), atau di Setia Alam.

1) Pelbagai jenis talam....contohnya:

 RM34 se talam

RM22  se talam.

Ada macam macam jenis talam, antaranya:
1- Talam Keladi    RM34/ talam
2- Talam Suji     RM34/talam
3- Talam Cendol  RM34/ talam
4- Talam Pandan   RM34 / talam
5- Talam Ubi kayu  RM34 / talam
6- Talam Serimuka   RM34/ talam
7- Talam Tokyo   RM 34/ talam
8- Talam Beras @ Tepung Talam    RM34/ talam
9- Talam Serimuka Pulut Hitam  RM38/ talam
10 - Talam Serimuka Jagung    RM35/ talam
11- Talam  Serimuka Durian  RM40/ talam
12 - Talam Keladi Berlauk    RM40/ talam


2) Pelbagai jenis brownies, antaranya..

 Steamed cheese layered brownies, RM94 (atas) & Streusel brownies,RM90 ( bawah)..
Semua brownies bersaiz 10" X 10 "
Boleh call wife aku ( 013 3650783) kalau nak beli dalam saiz yang lebih kecil / small boxes.

3) Cream puff


4) Cheese Leleh


Cheese Leleh berharga RM5/ box..minimum order 4 boxes.

5)  Dan...signature Dreamy Treat Bakery Studio..macaron!  

RM2/pc...min order 24 pieces




Untuk sebarang pertanyaan lanjut/ pembelian, boleh call / whatsapp FIZA
013 3650783

Juga di FB:  Dreamy Treat Bakery Studio

ps: Insya Allah setiap hujung minggu ( Sabtu atau Ahad) akan dimulakan semula Kedai Bergerak Dreamy Treat Bakery Studio ..wife aku akan tunggu customer utk collect products masing2 di perkarangan Masjid Al Hasanah Sek 9 Bangi. Jadi buat warga Bangi/Kajang yg nak order, boleh call Fiza  :)

36 comments:

  1. Sedapnya nampak...harga kuih-kuih talam tu termasuk harga talam-talamnya sekali ke...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. talam nya not for sale JR...haha..
      Tapi akan di beri setalam talam tu, diletak dalam box :)

      Delete
  2. assalamualaikum faiz...

    wah lama giler aku tak BW...makin maju bisnes fiza ye...alhamdulillah...
    aku tumpang hepi...
    macaroon fiza mmg sedap, teringat sampai skrg...

    jap, aku confuse, bukan ko pernah ckp, studio fiza kat senawang? ke aku yg salah dengar? eh, confuse neh...
    lagi satu aku confuse, talam tokyo tu mcm mana weh? serius festaim dgr...ntah aku baru keluar dari hutan mana ntah...hahaha...

    anyway, kim salam fiza eh...bila nak ngedate mkn nasi arab lagik? heh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikum salam...
      Studio fiza kat Klang Sentral la..bukan Senawang..hahaha..
      Boleh aja...habaq mai bila2 kau nak makan nasi arab..
      Fiza pun boleh buat & ajar org buat nasi arab tauuuu ( khabsha, mandy, hadramawt)

      Delete
    2. Talam tokyo tu macam seri muka tapi bawah dia guna sagu gaul kelapa...:)

      Delete
  3. wahhhhhhhhh!!

    berterbangan habuk dari kamera!!!!!

    fuhh fuhhhh fuhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..
      azam 2015: hari hari petik kamera gabak saya tu !

      Delete
  4. ooo kat klang sentral eh..hahaha...

    what?? fiza boleh buat dan ajar org buat nasi arab? perghhhh...kalo gitu, aku pi mkn kat rumah ko je lah...hahahaha...
    pastu ko hidang sekali talam tokyo tu...ekekek...

    ReplyDelete
  5. erghhhhh!!!..menarik nie...

    boleh x saya terbaca mcm kl sentral sekali klang sentral..kalau kl sentral boleh pass beten kat somi utk collect..

    ReplyDelete
  6. Huh! Fiza punya penangan sampai terbuntang mata kakak:)
    Untunglah mereka yg duduk dekat-dekat sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung memang untung kak sebab dekat.. tapi setakat ni tak berjaya lagi nak meng ordernya.. huhuhu..

      Delete
  7. wow.. hebatnya..
    meleleh ayak liuk..
    mai kita serbu

    ReplyDelete
  8. bahaya ni kalau kita dekat, mau asik order je. sume pun menggoda!

    ReplyDelete
  9. ohooooooooi cream puff tu sangat sangat feveret masa kat jepun dulu..

    ReplyDelete
  10. Ada harapan oder ni...sebab boleh collect kat Bangi!

    ReplyDelete
  11. Semuanya nampak sangat sedap....yum yummmm...

    ReplyDelete
  12. mesti hari2 DZ dan anak2 dapat makan sedap2,,hehehe

    ReplyDelete
  13. Ok...Kat Bangi pon boleh collect. Baru nak tanya...hehehe..

    Kecur ailio tgk. Macam² talam ada yer doc. 1st time saya dengar TALAM TOKYO tu ☺

    ReplyDelete
  14. Thumbs up untuk wife DZ.
    Isteri bake, husband promote.
    Sweet..sweet maaa..

    ReplyDelete
  15. akak suka sgt kuih talam tu..mcm2 pulak yg ada ya...talam durian tu...eemmm...:)

    ReplyDelete
  16. mak aiii... meleleh ayaq lioqq mak buyong.....!! :)

    ReplyDelete
  17. semuanya nampak sedap dan menarik..

    ReplyDelete
  18. Terbaek lah doktor.......dan wife jugak.....

    ReplyDelete
  19. phhheeewww melting betui tgk kuih seri muka tyu .....kepala die cam lembut berlemak je gaya nye ..... ararrrrggghhhh

    ReplyDelete
  20. aku ni dari aritu tunggu macaron ngan epok2 aku
    kalau ada ke bangi atau area umah aku sila call

    ReplyDelete
  21. Strussel brownies... nakkkkkk order. boleh delivery ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat area Bangi, Insya Allah boleh.( Masjid Hasanah,on weekend)
      Kalau tak, selfpick up kat studio wife saya tu di Klang Sentral atau di Seksyen 7 Shah Alam, atau di kawasan sekitar Setia Alam

      :)

      Delete
  22. Kagumlah kat org yg terer masak ni....
    Tp seram nak order sebab chef yg buat tu sendiri standard Chef Ismail tuuuu haha....

    ReplyDelete
  23. Wow, terbuntang biji mata tengok makanan! Talam Tokyo tu first time dengar. Memang ada ye? Gamaknya macam manalah rupanya Talam Tokyo ni ya, DZ! Awat tak petik gambar satu?

    Cream puff dengan cheese leleh tu alahai sedapnya. Setakat nak kena min order 4 cheese leleh memang takda masalah. Nanti I jot down no. he-ho MamaZZZ ni ya. Senyap-senyap je nanti saya pi order :)

    ReplyDelete
  24. wow semuanya nampak sedap dan mengoda....

    ReplyDelete
  25. laaa DZ dok Bangi ke..boleh la kalo nak order2 org Putrajaya ni leh gi amik, tak jauh pun kan. hehehe...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...