Wednesday, December 31, 2014

Sehari Satu Entry Tanpa Gagal

Ini ialah entry terakhir tahun 2014.

Menelusuri jumlah entry sepanjang aku jadi blogger ( tahun 2010 tak kira, sebab aku mula menulis penghujung 2010)

2011  : 246 entries
2012  : 224 entries
2013  : 187 entries
2014  : 168 entries

Ape ke hal makin merudum menulis ni?
Hahaha..
Pernah pasang impian kononnya 2014 " sehari satu entry tanpa gagal"  
Rupa rupanya gagal  impian tu.
Kalau sehari satu entry, setahun patutnya 365 entry.
Tahun 2014 ni, tak sampai 50% pun dari target 365 entry..kah kah kah..

Takpe, kita renew azam tu..:)

Jadinya utk 2015...
Kena cuba menulis setiap hari, satu entry..
Termasuklah hari raya pertama.
Dalam hal ini, aku salute uncle Gedek  :P

Dan yang paling penting, aku akan cuba pastikan setiap penulisan itu membawa manfaat utk orang lain, sebab target utama ialah utk kumpul saham abadi, saham Nuffnang tu saja aja buat geli geli ( ni cakap orang yg nuffnang nya ciput..kah kah kah)

selamat tahun baru 2015 dari kami sekeluarga !! ( zayydan dalam perut mommy masa ni..hahaha)

21 comments:

  1. Posing dgn bendera negeri kita - itu yg special:)
    Buat style Uncle Gedek boleh doc. guna gambar gilir-gilirkan Ziyyad, Zayyan dan Zayydan

    ReplyDelete
  2. Sekurang-kurangnya azam tahun baru 2015 doc utk tambah sorang lagi umat Muhammad dah tercapai...syukran....

    ReplyDelete
  3. Saya pun nak buat entry macam ni la petang nanti..
    tak pernah pulak check entry untuk tahun ni dah berapa..hehehe

    ReplyDelete
  4. family yang comel..herm 2015 nak tema pink jugaklah! good luck dengan azam 2015 semoga istiqomah hendaknya amiinnnn

    ReplyDelete
  5. good luck doc.... susah sebenarnya nak bagi komitmen kepada blog setiap hari.

    ReplyDelete
  6. Ada juga hari yang blog kakcik tiada catatan, ada yang sehari dua tiga catatan. Bila direnung-renungkan semula...kebanyakannya hanyalah catatan 'syok sendiri' sahaja...

    ReplyDelete
  7. hehehe dana pun thn nih lg skit dr thn2 sebelumnya... yelah tiap kali cuti or ujung minggu mmg tak bt ntry, pastu thn nih kan bnyak cuti masa aiyan msk ijn lg itu yg sikit beno ntry thn nih....

    ReplyDelete
  8. x per yang penting hari terakhir ni daddy ziyad wajib post entri~

    ps: cantek sgt kaler pink satu famili ;)

    ReplyDelete
  9. semoga tercapai azam 2014 in 2015 hehehehehe...
    and may 2015 menjadi tahun yang lebih indah buat u sekeluarga doc....

    ReplyDelete
  10. Selamat tahun baru 2015 DZ... esok mula renew azam tu ye DZ :)

    ReplyDelete
  11. Semoga azam satu hari satu entri tercapai ditahun 2015...

    SELAMAT TAHUN BAHARU 2015...semoga berjumpa lagi...

    ReplyDelete
  12. semoga azam tahun 2015 tuan dapat buat lebih 265 entri
    entri saya masih ke laut hihhihi

    ReplyDelete
  13. Ok...kita tengok azam tahun baru tu yerp...hehehe...Semoga tercapai impian nak buat sehari satu entry.

    Selamat tahun baru 2015 ☺

    ReplyDelete
  14. bagus azam tu... :)
    semoga tercapai......

    p/s : bab saham abadi tu paling bagus.. saham geli-geli pun bagusssss... kihh kihh kihhh...

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum

    SELAMAT TAHUN BARU 2015

    Bersama-sama lah kita mendoakan kesejahteraan dan kemakmuran bagi seluruh negara dan seluruh dunia. Semoga 2015 ini akan menjanjikan kebahagiaan untuk semua... amin...

    ReplyDelete
  16. Menelusuri....perghh!!! Hahaha

    Semoga bahagia dan sentosa kita kali ini

    ReplyDelete
  17. sukarnya nak menulis jika tiada mood..idea ke laut..:)

    ReplyDelete
  18. Sebenarnya uncle yg lama salut kamu... Sentiasa ada benda yg nak di coretkan, kalau tak di blog, sah ada di fb!

    \m/

    ReplyDelete
  19. Dah baca entry ni baru perasan yang saya takde komen dalam entry ni.. menjawab entry pada tarikh saya komen ini.. ekekeke..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...