Wednesday, December 3, 2014

Kursus Perubatan Buat Lepasan SPM

Result UPSR dah tahu..
Nanti result SPM pula keluar..

Kepada pelajar pelajar lepasan SPM 2014 yang teringin nak lanjutkan pelajaran di bidang perubatan, kursus nya memang ambil masa...ada yang 5 tahun...ada yang 6 tahun...yang sampai 7 tahun pun ada.
Aku dulu 5 tahun.

Jadi, kalau rasa nak cepat grad..boleh consider option ini:

aku nak pergi ke planet ni nak sambung bidang kepakaran urat saraf..keh keh keh

22 comments:

  1. bukan senang nak jadi doc ye... tapi takpe..bersusah susah dahulu, bersenang senang kemudian.

    ReplyDelete
  2. keke...sejam kat sana = 7 th kat bumi...jom le reramai kesana..

    ReplyDelete
  3. ahkak dulu..
    matriks setahun
    sains hayat ukm setahun
    sekolah omputehs nam tahun..

    ReplyDelete
  4. 1 jam = 7 tahun
    12 jam = 84 tahun
    Ah... tak nak lah saya pergi ke planet tu.... 12 jam di sana dah sama dengan 84 tahun. Belum pun 12 jam badan dah kerepot. Entah-entah tak sampai 10 jam di sana dah mati, hehehehe...

    ReplyDelete
  5. Amboi, DZ! Lawan taukeh ni, nak belajar urat saraf pulak! Eh, kalau gitu saya pun nak ambil degree, master dan PhD kat planet tulah. Kalau buat sekali harung baru 1-2 jam je belajarkan. Okeylah, cepat sikit grad. Dulu belajar sains penat, 6 tahun tau!

    P.S. Sorrylah DZ, saya terdelete komen DZ kat blog tapi saya telah berjaya 'menyelamatkan' komen tersebut ^_^

    ReplyDelete
  6. tak nak lah..balik nanti tengok orang lain semua dah tua huhuhu

    ReplyDelete
  7. hahaha...duduk 2 jam cukup boleh completekan matrik sampai phd....orang panggil doktor tanpa jarum.

    ReplyDelete
  8. Agaknya kakcik tak sempat nak hidup setengah jam pun kat situ...

    ReplyDelete
  9. jadi doktor ni memang lama prosesnya...I've seen my friends... hu hu hu...

    ReplyDelete
  10. bagi kak mieja, hanya org yang berhati cekal sahaja yg berjaya menjadi doctor sprt papa ziyad:):)

    ReplyDelete
  11. mmg sakitlh ambil kos perubatan ni.. kena minat betul2
    klu tk boleh sakit jiwa... ramai kwan2 adibah yg ambil kos perubtan..

    ReplyDelete
  12. 5 taun plg cepat tu hehee...kompem genius ni =)

    ReplyDelete
  13. Hihi.
    Cubalah ke planet tu..
    Bhgian neurologi sgt mcabarkan..


    ** psl sy tu... insyallah.. bila sy btl2 free st emel ye. Btw tqsm doc ;-)

    ReplyDelete
  14. Hihi... ini kalau org tahu mahu dia nak tengok certificate doktor
    Takut juga kot dari planet mana
    Tak ada perkara mudah utk berjaya doc.

    ReplyDelete
  15. sila kan silakan... tp segalanya gn ongkos sendiri laa ;-)

    ReplyDelete
  16. Startlah nak merepek tu .....hihi
    Kalau okje ambik couse perubatan ni harus ambik masa 20 tahun baru grad....haha

    ReplyDelete
  17. hehehe... baca entry sampai ke komen2. memang terbaik la...

    ReplyDelete
  18. Kalau duduk kat planet tu, umur saya baru je beberapa jam. Owh, mudanya I.

    ReplyDelete
  19. Ada yg komen kat FB.
    Ada cara lagi senang nak dpt doktor.
    Jadi distributor air ECPI.
    Terus dpt gelaran doktor.
    Nak dpt doktor pakar pun boleh.

    ReplyDelete
  20. Waahhhh...buat lawak rupenye DZ.
    Planet mana tu?
    Nak lah pi jugak ;)

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah..dalam masa sebulan lagi ada lah seorang doktorperubatan dalam keluarga bunda ni...
    Anak ketiga dah berjaya buat 6 tahun medic kat UM...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...