Wednesday, November 5, 2014

Multiple Repetitive Alarm

Ni kawan kawan kongsi kat FB..

ye lah, sekarang musim SPM kan...hahahaha...by the way, ada pengomen2 yang terlebih emo nak sentap tanya " salah ke kerja mcd", atau " hina ke keja mcd"...Bagus ada yang berfikiran jauh membalas, " tu sebagai motivasi, pembakar semangat utk berjaya, takde niat pun nak hina atau pandang rendah"


Dan...
Aku pun nak kongsi alarm clock aku...hahaha

Bila sekali sekala terjaga lebih awal dari alarm clock, rasa bangga, rasa hebat..hahaha ( walaupun cara tuhan bagi tersedar tu sebab nak kencing! )..Tapi selalunya bertarung asyik off kan alarm...Alarm wife aku lagi hebat, dia set sound track lagu Al Qassam tu...makan dalam betul kalau tak bangun lepas dengar lagu tu....hahahaha

36 comments:

  1. Alarm sy skali ja tp alarm yg leh wt sy bgn tiap pg tu si kecik Aqil.Dah mcm set dh time dia minum susu pkl 5.30 pg.mau xmau mmg kena bgn dr dgr dia melalak

    ReplyDelete
  2. alarm saya ialah my husband ..klu husband tak kejut ...ai mmg terlebih lena ... hihihihi

    ReplyDelete
  3. hehehhehe tergelak akak baca...
    akak pon sekali letak 5:30am; 6.00am & 6;30am sudahnya bangun 6;30am jugak....

    ReplyDelete
  4. kdg2 alarm bunyi pun x dgr.... camno tu? huhu

    ReplyDelete
  5. haahahah tegelak2 bace doc...

    mcm lieya ade dua jek alarm...pukul 5pg bangun nak masak2 pastu pukul 6pg untuk menunjukkan cepat kemas dapur mandi solat kang lambat nak makeup gi keje hahaahahahah

    ReplyDelete
  6. hahahaha....anak2 saya, bubuh la alarm clock tepi telinga bunyi pun tak jaga...mama dia la yang kena kejut huhu

    ReplyDelete
  7. akak pulak 5 pg tiap hari...kalau terlewat..suami akan terlewat la jugak...

    ReplyDelete
  8. Adeh! Terkena diri sendiri. Hahahaha! Tp bab mc d tu, pengomen sentap...ehem. Antara golongan yg tak boleh dibawa bergurau.

    ReplyDelete
  9. Ekekeke...Alarm clock saya start pukul 5.00 am ☺.

    ReplyDelete
  10. hahahahahaha... n3 nih memang klakar!
    dan memang saya sendirik pon ade set alarm yang banyak!
    4.30 - Bangun!
    5.00 - Bangun! Bangun!
    5.30 - Bangun lah wehhhhhh!

    hahahahahahahaahahhaha.

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. lagu nya yg femes masa perang hari tu...hmmm...yg ada vidoe kuda putih & hitam di part2 last lagunya

      Delete
    2. http://www.youtube.com/watch?v=24ySiB7-gUE

      Delete
    3. kalau y ini, mmg bangun trs la......

      Delete
  12. Kakak set sekali aje - ala dah tua-tua ni tak ada alarm pun otomatik terjaga doc.
    Fiza juga yg cerdik... alarm mengingatkan tu:)

    ReplyDelete
  13. saya dulu berani mati, set alarm untuk sekali sahaja.
    Sekarang ni mudah sangat orang nak sentap... owh well.... tekanan hidup barangkali.

    ReplyDelete
  14. Jawapan utk soalan doc; Parking kat situ kalau weekdays, mmg susah. Tapi kalau weekend, Inshaa-Allah. Hehehehe! Apapun, Kelana Jaya still ok dari SS15 Subang Jaya yg sesak tak kira hari. Huhuhu!

    ReplyDelete
  15. Alarm saya dua kali. Yg pertama pukul 5.15, time tu telinga saja buka, mata masih tutup. Alarm kedua pukul 5.20, baru mata terbuka. Kalau alarm kedua mata saya tak terbuka bermakna anak tak ke sekolahlah hari tu kerana isteri pun bergantung kepada alarm mulut saya walau pun dia sendiri dah set alarm untuk dirinya tapi dia tak pernah tersedar....

    ReplyDelete
  16. Zaman hp tak berapa canggih mmg kena set byk. Skrg dah senang, set satu je. Pastu pilih option smart alarm utk bunyi sebelum waktu yg kita set tu dan snooze utk minit2 selepasnya.

    AlQassam..mmg bersemangat bila dgr!

    ReplyDelete
  17. kdg berat juga mta ni nk buka sbb siang hari penat sgt.... tapi sbb tgjwb ada.. dgn Allah lps tu family.... org perempuan kan lgilah... alarm azan cpt bgun...

    ReplyDelete
  18. Alhamdhulillah.. Ky tak perlukan alarm lagi dah..set minda aje. lagi pun takde benda nak di kejarkan. Orang rumah jer yg set alarm sbb takut terlepas waktu nak kesurau..

    ReplyDelete
  19. hahah..lebih kurang sama je macam alarm saya nih..tapi saya start dari 5:15 ..lepas tu 5:30 ,5:45 dan paling lewat jam 6 le..sepatut nya jam 5 :15 tu dah bangun sebab suami nak ke masjid..ekekek...tapi selalunya bunyi 5:15 tu dia je bangun..bini terbongkang lagi..hahahha

    ReplyDelete
  20. alarm paling best kan.....makan ubat kurus malam2....efect dia 8 jam,...kalu nak bangun kul 6 pagi 8 jam before tu makan ah...kompem bangun pagi...tak de snooze2 dah aih....hahhahz

    ReplyDelete
  21. Alarm clock Kak Azie cuma 2 set. Untuk daily, dan untuk Sunday. Hahahaha ada beza tuuu!

    ReplyDelete
  22. jarang pakai alarm sebab rumah belakang surau je.. hari ni anak sulung umur 5 tahun yang kejut suruh bangun pukul 6 pagi. "bangun mama dah pagi, nanti mama lambat pergi kerja" -__________-;

    ReplyDelete
  23. ahahaha saya punya alarm start dr pukul 5.40,5.50,6.00. Dan backup kalau lambat jaga, 6.20 hahaha. pastu lagu bunyi alarm yang lama2 tu. tenet tenet tenet bingit gak dan tentunya level paling tinggi volume die hahaha

    ReplyDelete
  24. hahaha alarm oh alarm.xde alarm mmg x bangun ler jawapnyer kan, tapi entahlah KA ni dh set2 alarm pun hari kul 5.30 dah bangun sendiri macam tu hehehe

    ReplyDelete
  25. Alarm saya pun mesti 3 kali.. sebab saya suka no. 3.. hehehe..
    Bunyi pulak bunyi enjin kereta turbo.. kehkehkeh..
    Hubby cukup geram bila dah bunyi tapi saya tak off kan.. sebab bising ya amat.. hahaha.. tapi itu membantu sebenarnya..
    Tapi pernah gak terbabas tak dengar langsung sebab hp terselit bawah bantal, memang tak dengarlah.. kelam-kabut dibuatnya.. huhuhu..

    ReplyDelete
  26. aku hari2 kunci alarm
    hari2 set 6.20 pagi
    memanjang snooze sana sini

    kadang2 langsung tak sedar wei
    sedar2 dah jam 7 pagi ++
    atau paling kronik aku sedar lepas dengar bunyi hon van sekolah pin pin pin depan umah nak amik alyssa
    kahkahkah

    ReplyDelete
  27. saya punya alarm adalah mak saya
    sekali dia jerit, berani kau tak bangun
    haha

    ReplyDelete
  28. Rumah akak ada 1 tab 3 hp yg aktifkan alarm tiap2 pagi bermula pukul 4.05am...jadinya mak lah tukang offkan alarm depa sebab bila bunyi depa bukan jaga pun selagi alarm bergerak ni tak pi dok bisik2 kat telinga.

    ReplyDelete
  29. Ini memang excited nak pergi sit for exam. Takut awal-awal je excited, paper yang akhir-akhir dah tak teruja mana pun sebab nak merdeka dah ^_^

    DZ, kalau dah suami isteri ada repetitive alarm cam ni kalau tak bangun juga entahlah.... Saya pun set alarm tapi terjaga sendiri atas sebab-sebab yang sama. Lepas tu bila alarm bunyi berulang kali, saya dah tak sedar. Maka kenalah terjun tiruk dari katil selalu ^_^

    ReplyDelete
  30. Salam.... alarm tido aku kena bunyi yg paling power sekali.... lepas tu letak memang jauh... kalau boleh bunyi keretapi and lokasi bawah katil... meraban nak matikan

    ReplyDelete
  31. alarm mck sekali saja....tapi my 2nd son punya...ada 4 x henfon punya and sekali alarm clock yg bunyi mmg boleh lompat tu....tu pun kadang terbabas....every morning i will have to call him. :)

    ReplyDelete
  32. Sekurang kurangnya ada inisiatif nak bangun awal....yer dak....tp tulah.... ngantuk ar... Rasanya kena tido pukul 9 lah baru tak ngantuk...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...