Tuesday, November 11, 2014

Little Ihtifal 2014

Hari Sabtu lepas ialah hari graduation Ziyyad..
Pihak Genius Aulad sewa auditorium kat bangunan Angkasa, Kelana Jaya.
Budak budak sekarang ni, tadika je pun..grad dah kat auditorium..daddy dulu grad kat kelas tadika aja..hahaha..

 ni tahun 2012..masa tengah daftar & fitting baju..how time flies...kejap aja dah habis zaman tadika si Ziyyad ( maknanya aku makin tua..kah kah kah)

Dan zaman sekarang ni, grad pun banyak koleksi gambar..
Baru tadika tu..  :P


awat tak lompat Ziyyad oiiiiii  :P


Gambar pegang scroll pun ada tuuuu...



Rupa rupanya, bila di belek dekat dekat...
Bergenang air mata kau Ziyyad oiii..
Sedih sangat ke nak berpisah dengan sekolah, kawan kawan & teachers? 

rupa rupanya, dia menangis sebelum sesi ambik gambar ni..sebab sebelum ambik gambar, Ziyyad dengan kawan kawannya sedang bermain kat kelas..kebetulan kawan kawannya lepas tu dipanggil utk ke bilik studio gambar( dan gilirannya belum sampai lagi)..dah la si Ziyyad ni sedih, dia ingat dia tak akan dipanggil, dan takda gambar la nanti ! hadoiiii..

36 comments:

  1. Kacaknya Ziyyad...

    Zaman kakcik dulu, tadika pun tak ada... hehehe

    ReplyDelete
  2. Ada air mata bergenang tu ... hehe sian

    Samalah anak saya pun nak konvo sabtu ni ... tahun depan nak masuk darjah 1 dah. Tak sedar masa berlalu, dah semakin besar anak2. Mak bapa semakin tua ... hehehe

    ReplyDelete
  3. Alahai anak-anak... Ziyyad ni sensitif dan dlm hati ada bungalah doc. Lembut.
    Nasib baik hensem - bergenang airmata pun hensem juga:)

    ReplyDelete
  4. comey sangat anak doc ni...sejuk jer tengok muka dia..sweet..
    masa berlalu begitu pantas..tau-tau anak dah besar..anak akak yg sulong pon dah SPM tahun ni...terasa tua dah...:)

    ReplyDelete
  5. bertuah anak-anak sekarang, auntie dulu tak rase pun sekolah tadika ziyyad, dah grade uni baru rase naik pentas pegang scroll...hehehe zaman berubah terlalu pantas doktor...

    ReplyDelete
  6. Same ngan anak bujang kat umah ni juge.. taun depan dah darjah satu.. Genius Aulad juga kat bandar tun hussein onn tapi little Ihtifal hari ahad nanti.. ni pon mak die dah rase sedih sebab tinggal 2 minggu je nak sarung uniform GA.. =(

    ReplyDelete
  7. ALAHAI hensemnye doc...yela tgk bapaknye mcm mane kan heheheeheh.... cantik jubak GA.... kaler tu buat naik jek dlm gambar...lieya ni sejak mia mija dah sekolah rendah rindu nak gi hari sukan, konsert tadika anak...tgu dayyan laa tahun depan nampaknyer heheheeh

    patut laa nampak air mate bergenang2....adoi ziyyad...dah aunty lieya tgk pic awak ni mcm ala2 'air mate gembira' hahaahahaha... takpe doc, yg penting mulut menten sengih comel....

    ReplyDelete
  8. hensem sangat nih..memang jadi pujaan wanita kat sekolah jawabnya nanti..hihihiii..bebudak skarang kecik2 pon dah pandai..
    bdk2 skrang memang untung banyak..grad tempat grand2 ajer...tadika jer pon..

    ReplyDelete
  9. tahniah thun dpn darjah satu ye...

    gambar kt bawah tu alolo sedih la...tggu turn ye...
    yelah anak skrg untung sgt...kecik2 dh dpt masuk kat tmpat grand2 lgi...jauh nar beza kita dulu..nyuut2ais krim mlysia jelah..

    ReplyDelete
  10. budak2 sekarang ni serba mewah...grand...

    walaupun menangis..tp tetapla hensemnya hehe

    ReplyDelete
  11. Ayyyoooo.....Ziyyad dah besar. Hensem as usual...sob..sob..sob.... Dik, kalu awak makin tua, akak ni makin apa pulak ekk..huhuhuhu

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah..
    ziyyad ni sama macam haikal yer dalam hati dalam taman hihi

    ReplyDelete
  13. wah dah konvo dah ye ziyyad..tahniah ye..jgn sedey sedey....tak macho nanti..he..he

    ReplyDelete
  14. uncle tengok pon naik sebak ni.... (bertakong air mata, tahu!)

    ReplyDelete
  15. hensemnye ziyyad..besau dh..manjanye ziyyad..bergenang air mata..hehe..

    ReplyDelete
  16. budak2 gitu la
    kalau tak dipanggil dia ingat dia tak de atau tak dpt
    padahal belom turn dia

    bebudak skang walau tadika pun graduation bagai wei
    buat kt dewan sana sini
    ceremony punya gempak kadang2 tuh

    nanti bila dah sekolah rendah
    tamat darjah 6 pun berjubah bagai
    huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  17. alah kesiannya... sedih nak tinggalkan kengkawan yer... makin lama makin comel dia kan... mudah2an jadi anak yang baik untuk masyarakat dan orang tuanya

    ReplyDelete
  18. hahahaha... patutlah daddy awak kata awak manja. hehehe
    tapi Ziyyad tetap hensom walaupon air mata bergenang. hahahahaha

    betol lah DZ.. bebudak skrg memang bertuah kan.. grad tadika pon dh grand.. tapi mak2 pon fefeling cam anak grad ijazah jugak.. hehehehe.. kemain terharu bila tgk anak naik pentas amik sijil.. padahal anak baru habes tadika. hahahahaha.

    ReplyDelete
  19. alololo gambar ni bila tengok besar2 esok, boleh buat gadis cair.. dah la handsome, hati tisu... owh sweet. hehehehe
    tapi grand sungguh la sekarang ni kan...

    ReplyDelete
  20. Handsomenya anak bujang ni. Hati tisu yerp...hehehe...Dah besar ni mesti ramai peminat.

    Untung bebudak skang. Baru tadika majlis dah grand ☺

    ReplyDelete
  21. amboi...siap ada aksi lompat2 ni.hebak dr org dewasa grad nmpk...hihihi

    ReplyDelete
  22. sama macam anak saya dulu la..gambar grad pun mata berlinang sebab baru lepas memangis.tapi puncanya sebab cikgu suruh pakai bedak sikit ..sedangkan masa bersiap kat rumah dah pakai bedak..Biasala..perempuan..kan??senstif bab2 kecantikan nih..ekekekek

    ReplyDelete
  23. salams ziyad yg comel,

    congrats ya....tahun depan stad 1 ya?
    alahai bergenang air mata ziyad....

    ReplyDelete
  24. hati tisu ziyyad ni ekekeke
    smlah iols pun dulu xde nak pakai jubah n amek skrol
    mak ayah pun xde nak excited sgt nak pergi
    amek sijil kat pejabat je..kerrrlasssss kan hahahahaha

    anak2 skrg mcm2..kecik2 dah grad..hope dpt grad smpai ke menara of the gadingan haha
    gelak byk..amin ya rabal alaminn

    ReplyDelete
  25. Zaman saya dulu tadika pun tak wujud lagi, terus masuk darjah satu. Sebab tu dulu bila masuk darjah satu ramai budak yang menangis!!

    ReplyDelete
  26. Aku tak pernah grad tadika... sebab tak pernah masuk tadika

    ReplyDelete
  27. untung bebudak sekarang ...kecik dah ada ijazah...haha

    ReplyDelete
  28. minggu lepas ke angkasa juga.
    tahun depan tahun 1 di mana?
    tahniah ziyyad dah konvo.

    ReplyDelete
  29. alahai ingatkan nangis sbb nak berpisah ngan kwn dia,rupanya ada kisah lain.....comelnya anak bujang doc nie.

    ReplyDelete
  30. 20 tahun lagi...Ziyyad bergambar pegang scroll di IPT pulak...

    ReplyDelete
  31. lembut hatinya..selembut wajahnya..

    ReplyDelete
  32. Boleh add dalam resume masa mintak kerja nanti...

    ReplyDelete
  33. haha.....baru sedar ke dah tua? Mak yang anak dah grad SPM setahun lepas ni kira berpuluh puluh kalilah tuanya ye huhu ...Sedih.....
    OKlah tu ada gak grad kat kelas ...okje rasanya langsung tak de graduation day ni lagi haru huhu

    ReplyDelete
  34. Hahaha....statement 'dah tua' tu rasanya dah dua, tiga kali berulang kot. Memang sengaja tak mahu sedar dirilah tu, DZ ^_^ Ziyyad tak lompat sebab kes air matalah tu. Terpegun sebenarnya dapat grad sama kawan-kawan. Ingatkan cikgu tak panggil, tak grad lagikan....

    Daddy dulu tadika percuma. Ziyyad punya tadika bayar mahal sikit. Mestilah lain time graduationnya. Anak saya siap buat kat hotel di Subang Jaya, DZ. Gambar graduation tu pun siap dipakaikan lipstik lagi. Mommynya masa tadika takda pun berlipstik bagai....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...