Friday, October 17, 2014

Sabar, ujian kita sikit aja ( banding dengan orang lain)

SMS dari wife pagi  tadi...

GASA stands for Genius Aulad Secret Society  ..hahahaha..ni kira port mak mak bebudak tadika GA berkomunikasi di whatsapp la..:P



hari ini hari ke 2 Ziyyad sakit...chicken pox...kesiannn..sebenarnya, bukan Ziyyad yang meragam sangat, tapi adik adiknya yang mengada ngada meragam sebab mommy nya sibuk bagi perhatian kat Ziyyad  :P  Tu yang mommy jadi stress sikit ..hihih


Maka, aku pun balas SMS tu...


23 comments:

  1. Betul setiap ujian diberi Allah dah tahu sejauh mana kekuatan hambaNya
    Org yg ada iman cepat sedar bila rasa diuji..
    Ziyyad beruntung banyak sebab daddy dia doctor ubat senang nak dpt.

    ReplyDelete
  2. Hensemnya Ziyyad ni......
    Gitulah nak besarkan anak DZ......kita jaga anak bujang ngan anak dara pulak....kecik kcik tak main hihi.....dah puas dulu dulu

    ReplyDelete
  3. kan...
    Get well soonest yer handsome boy.

    ReplyDelete
  4. Betul DZ ... ada lagi yg diuji lagi hebatkan.. akak pun kena muhasabah diri..

    ReplyDelete
  5. betol sangat2 DZ.. kadang2 saya pon suka mengeluh.. tapi bila muhasabah diri, tengok orang yang lagi bawah dr kita.. Allah.. lemahnye iman saya.. suka mengeluh.. huhuhuhu.

    ReplyDelete
  6. sentiasa beringat..alhamdulillah

    ReplyDelete
  7. Seperti kata orang-orang zaman dulu, jangan asyik menatap bintang di langit, sesekali lihatlah rumput di bumi. Maksudnya selagi kita membandingkan diri kita dengan mereka yang lebih beruntung, kita akan menjadi manusia yang tak bersyukur kerana sentiasa rasa kekurangan. Cuba pula bandingkan diri kita dengan lebih ramai lagi yang serba kekurangan, bertuahnya kita, lebih beruntung dari mereka..Natijahnya hari-hari perlu ucapkan syukur alhamdulillah kepada Pencipta kita...

    Nota: Komen/soalan doc dalam blog saya mengenai anak dara korek lubang akan saya terangkan dalam entri esok, insyaallah...

    ReplyDelete
  8. akak berdepan dgn jiran yg betul2 depan rumah..yg pantang nampak akak dia akan memaki dan mencaci..apa nak buat,org meroyan...ikutkan hati rasa nak pindah..tp bila pikit semula..itu hanya ujian dari ALLAH..utk menguji hambaNYA..

    ReplyDelete
  9. mmg stress dan letih jaga anak atau suami sakit....walaupun hanya demam kerana slalu terfikir akan terjadi keadaan yg lebih teruk...spt demam takut denggi..untung mommy ada doc kat rumah.....

    ReplyDelete
  10. selalu jugak mengeluh tetapi bila tengok ujian orang lain terus rasa ujian kita tak seberapa
    belajar muhasabah

    ReplyDelete
  11. tak cucuk depa ciken pox vaccine eh?

    ReplyDelete
  12. Ngeri nak bayangkan bila anak anak kami kena ciken pox nanti.. Semua belum kena lagi..
    Semoga cepat sembuh ziyyad..

    ReplyDelete
  13. Muhasabah utk kita2 jugak.
    Tp biasalah, kdg tgh stress mmg terlepas ckp gak. Alhamdulillah cpt sedar, cpt istighfar.

    ReplyDelete
  14. kenangkn org lain lg truk kita jdi kuat dn amat besyukur

    ReplyDelete
  15. kan??saya dulu kalau anak sakit batuk je mula nak ngadu kat facebbok la.kat blog la yang kita ni tak cukup tidur la,tak cukup rehat,tak sempat nak buat apa2..sampai suami tegur terus tak cerita dah pasal anak sakit..Sebab sakit sikit2 je..batuk 2 hari..selsema sehari..tu pun nak ngadu macam susah sangt..katanya..padahal anak bukan sakit kronik macam anak orang lain.sebab tu sampai sekarang mana ada cerita2 dah pasal semua tu...rasa malu kat mak ayah yang ada anak sakit kronik tu..

    ReplyDelete
  16. Ariff dulu aku poporkan dgn air parut jagung....sejuk dan bila dah kering jd bedak utk kurangkn rasa gatal.

    ReplyDelete
  17. kena syukur dlm apa jua keadaan...anak sakit tu Allah nak uji hati mak dan ayah :)

    ReplyDelete
  18. jaga anak sakit mmg tak senang
    mcm2 dugaan mai
    dugaan paling teruk cam ni la
    yang sulong sakit
    dok concentrate kat yang sakit
    yang tak sakit lelebey

    bersabarlah
    aku pun tengah sakit ni
    dah 3 hari suara tak de
    ni tengah terbongkang kat opis
    mai gak opis walau masih camni
    huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  19. Selalu jgk saiko diri sendiri dgn kesusahan org lain. Sy pun tgh byk sbr dgn Aydin yg panas baran.

    ReplyDelete
  20. Selalu jugak mengeluh kalau time kena jaga anak dan suami sakit. Tp cepat cepat muhasabah diri. Allah nak bg pahala lebih. Tume ank anak kecik ni mmg byk dugaan dr segi kesihatan. Kena kuat fizikal dan mental. Kena bersyukur sentiasa ketika sihat dan sakit.

    ReplyDelete
  21. Biasanya perhatian mak bagi sama rata tetiba yang dua terbiar, haruslah nak buat mak sedar kehadiran mereka. Hihihi... Budak-budak, memang comel. Kesian alahai bila kena chicken pox ni.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...