Wednesday, October 29, 2014

Final Piala Malaysia 2014

budak yang di brainwash sejak kecil utk support JDT, pun tak akan ke stadium Sabtu ini!


Aku suka pergi stadium.
Cuma kebelakangan ini aku jadi malas.
Bukan tak sokong, bukan tak minat dah...
Cuma makin malas nak bersesak sesak..
Makin malas nak beratur beli tiket..
Dan makin menyampah tengok pihak tertentu sewenang wenangnya ambik kesempatan jual balik tiket dengan harga yang mahal.

Baca Luahan Hati Ini :  Oleh rakan blogger aku, seorang fan JDT tegar.. :)

FAM allocate tiket online jua akhirnya..
Tapi berapa banyak?
10, 000 tiket sahaja.
Dan yang paling best, aku & kawan2 aku try online tadi, tak dapat masuk..

Berapa kapasiti stadium Bukit Jalil?
80 ribu orang..
Jadi baki 70 ribu tempat tu, FAM kata " akan di uruskan oleh pihak persatuan bolasepak negeri masing masing"
Maka makin berlakulah ketirisan dalam pembahagian tiket ( sila baca luahan hati tu kalau nak faham)

Terkini..
Alahai..
FAM..oh FAM..

Macam ni punya gaya nak anjur Piala Dunia?
Kirim salam.

33 comments:

  1. kan..tiket bola pun nak buat modal kaya poket sendiri dah canne suka kiter nak maju??? selagi otak masing2 tak maju memang tak majulah negara...

    ReplyDelete
  2. Wa'alaikummussalam...(tolong jawab bagi pihak FAM yang tak faham2 tu...) ;-)

    ReplyDelete
  3. Paling kuat pun piala dunia remaja tahun 1998 dulu. Hehehee...

    Aku pun gemar jugak pergi stadium, tapi lagi suka kalau game yang bukan pilihan. Nak tengok sambil baring pun boleh!

    ReplyDelete
  4. akak minat bola masa sekolah & keja gomen dulu ja sebab kalau Kedah menang dapat cuti umum...hihi

    ReplyDelete
  5. Doc! Kat Malaysia ni, apa je yg tak tiris? Cuba bagitau sy? Benda remeh pun boleh tiris, janji boleh buat duit! Yang dibodohkan, rakyat. Yang jadi bodoh pun, rakyat jugak.

    Pfffttt!

    ReplyDelete
  6. Tengok kat umah jelah DZ...boleh santai2 sambil baring2 depan tv...

    ReplyDelete
  7. Tak berapa minat bola .... hehe
    Doc tengok kat rumahlah dengan anak2 ... sambil2 tu suruh maknya buat kudapan sikit baru best boleh landing depan tv ... :P

    ReplyDelete
  8. tgk kat rumah jelah DZ. Lagipun tahun ni Pahang juara...hehe..ayat saje bg panas pyokong JDT...hihi

    ReplyDelete
  9. Husband akak pernah siasat kes tiket bola sepak ni, satu2 FAM punya org kena siasat termasuk Dato Aizuddin...

    ReplyDelete
  10. comel doc kecik tu hihi..maaf soal bola saya kurang ketahuan ;p

    ReplyDelete
  11. Macam tak faham aje doc.
    Janji boleh buat duit disitulah ditajinya selagi boleh.

    ReplyDelete
  12. den pun tak akan ke stadium
    bbq kat umah
    ajak kengkawan
    potluck
    golek2 tgk ramai2
    lagi best

    ReplyDelete
  13. salam...paling menyampah dengan penyokong fanatik yang bertindak luar kawalan, lagi2 kalau pasukan mereka kalah.

    ReplyDelete
  14. jgn risau, ulat tiket byk nt.. ehhh.. hahaha.. sy tgk kt umah je, sy vs suami sbb sy jdt, suami pahang..

    ReplyDelete
  15. suami sy pon JDT hehe..tp xthu la nak pegi x tgk final...cnfirm mesti ad kejadian2 yg x sepatutnya.huhu

    ReplyDelete
  16. akak sekeluarga memang suka pegi stadium..tahun ni takde lah dh Klate tak masuk..bab tiket ni tak yah nak cerita memang sakit hati..kesian kat penyokong..sanggup abis duit nak support team masing2...ulat ada dimana-mana..nak salahkan ulat 100% tak leh jugak..sebab yg kat atas tu lagi besar..naga kot ?..hoho..tak sabar nak tunggu Final ni..pasukan yg terbaek akan menang!!.akak sokong Pahang..This is Pantai Timur..peace yo!..:)

    ReplyDelete
  17. rajin betul awak ke stadium ye.. tgk tv kat best. hee

    ReplyDelete
  18. Bahaya nak ke stadium, peminat sekarang fanatik dan ganas. Bimbang harta (kereta) dan badan jadi mangsa peminat yang naik minyak.

    Suami2, sila tengok tv di rumah. Tak kisah lah takde feel ke apa...yang penting selamat di depan mata anak isteri. Hehehehe

    Pernah pergi masa JDT lwn Felda kot di Shah Alam, si kecik jatuh sebab sibuk naik turun tangga terkena besi kerusi. Mujur tak koyak ke luka....

    ReplyDelete
  19. Dulu saya suke pegi stadium tgk bola..tp bile start penyokong team kalah mengamuk la rusuhan la, terus dh xde mood nak gie..nape la xikut mcm oversea kan..kalau tgk game EPL ke ape ke, behave je memasing xde pun nak menggila bile team dieorg kalah (bahana suami gile bola tetibe boleh tau psl EPL ngan suasana stadium sana..ahahahhaa)..psl tiket nie dr dulu xsettle2..hurmmm..

    Ehhh, JDT dgn tok gajah nyeah..kalau betul opkos la saya sokong tok gajah..kampung koi..ahahahahaa

    ReplyDelete
  20. kalau game2 besar gini bukan boleh bawak anak2..bahaya sebab diaorang suka baling2 benda ke padang.takut kita kat bawah pun terkena ..

    ReplyDelete
  21. Doc, heheh. Semoga Tok Gajah menang. Peace.

    ReplyDelete
  22. Kalau saya gedik manja kat en. hubby pun belum tentu dapat pergi.. hehehe..

    ReplyDelete
  23. tgk kat tv je la...ada ulang tayang :-)

    ReplyDelete
  24. La....baru sekarang sedar tak mau bersesak sesak .....orang tak pernah gi stadium pun hihi...

    Time orang petik nama dia semalam.....tak pulak dtg baca entri....huhu

    ReplyDelete
  25. KY pergi stadium zaman arwah Mokhtar Dahari..hihi

    ReplyDelete
  26. Tengok kat TV aje sambil teguk kopi O lagi bagus.. Harap2 tak ada kes pukul dan bakar benda2 bahaya malam tu...

    ReplyDelete
  27. kalau tiket online, akk dah beli dah.. tak sanggup nak bersesak2 beli tiket... takpelah, tengok kat tv lagi puas.. (sedapkan hati)

    ReplyDelete
  28. seb baiklah KA anak beranak x minat bola hehehe ,

    ReplyDelete
  29. Err...adakah akak patut bersyukur saat ini sebab akak tak minat bola? Hehehehe...jangan marah doc...ari ni jari akak sakit taw... Nak manja2 sikit.

    ReplyDelete
  30. Saya tak tengok bola. Saya bukan peminat bola. Saya orang Johor tapi bukan kipas susah nak mati JDT. Saya rileks je pun kalau stadium penuh sesak orang tengok bola. Hahaha....

    ReplyDelete
  31. sy dr aritu online tiket cuma 1000 rs nyer? x pun 10 000... mmg jammed laa...

    ReplyDelete
  32. tengok kat umah laa.. lagi best sambil makan jemput2 bawang... hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...