Tuesday, August 5, 2014

Warna Warni Aidilfitri 2014: Tiga Z Geng Jubah



Patutnya aku pun berjubah..
Saja nak tempah..
Tapi lagi 5 hari nak raya, tailor buat hal..
Rupa rupanya, tailor tu mmg buat hal dengan semua customer dia..
Tak dijahit lagi! Padahal dah hantar 2 minggu sebelum start Ramadan..
Masa kutip balik deposit & kain, customer  lain dah berkumpul depan kedai, siap ada kereta polis...
Customer2 lain ada yg dah tempah 6 bulan tak dapat lagi, ada yg jahanam rosak kain sutera..
Ikut kata pekerja nya ( tailor tu takde, dia tak dtg kedai..takut), tailor tu bukanlah tailor sebenarnya!
Dia tak tahu menjahit pun! hampeh..masa dia ukur badan aku, macam pro aja gayanya..
Rupa rupanya dia sub kan segala kerja jahit kat tukang jahit lain..
Tamak punya pasal, ambik order banyak2..last2 sub tailor dia taknak buat..

Takpe lah..
Recycle baju tahun lepas pun okay..
Jubah sedia ada malas nak pakai..sebab dah pakai hari2 masa terawih :P



Last but not least..
Family photo  :)


35 comments:

  1. Nak kena stering lock tailor ni...tu semua dugaaaaannn DZ....lari tema Jubah nampaknya yer..Tunggu raya Haji nnt....

    ReplyDelete
  2. lor...
    lebih kurang kes kita juga..
    tak pe, org laki bukn pakai lama pun baju tu kan...
    kalau kita, kita dah beli baju baru dah siap da

    ReplyDelete
  3. salam singgah..Selamat hari Raya.
    Adeh.....tension jugak kalau jadi macam tu.

    ReplyDelete
  4. Kalau tak mesti best semuanya berjubah.
    Penipu dahsyat betul tailor kalau gitu gayanya... buat dosa kering aje.

    Comel kan bebudak berjubah:)

    ReplyDelete
  5. tamak haloba punya worang cis!

    saya pon tahun2 lepas baju raya tak siap
    bukan sebab tailor buat hal
    saya yang buat hal
    hantar lambat. haha

    ReplyDelete
  6. ooo dia buat bisnes camtu rupanya..tak patut tak patut..

    ReplyDelete
  7. Banyak kes macam ni DZ.. kakak ipar saya , anak beranak baju raya tak siap.. kesian.. malam raya kena cari baju utk raya.. susah kalau dpt tailor yg tamak macam ni..

    Comelnya mereka berjubah.. :)

    ReplyDelete
  8. recycle pon ok.. jimat gitu...

    -- sama macam kak izat... kad raya tak sampai2 --

    takpe nnti kite bagi yang laen kat korang eyhh... ;)

    ReplyDelete
  9. Hisshh ada gak tailor cam tu ek, geramnya kita rasa...Tak boleh jahit pulak tu, ish..ish..ish..Tapi kita pun pernah rasa baju raya tak sempat jahit, memang sedih sangat tapi nak buat camana kan..Nasib sekarang dah banyak jual baju siap..

    ReplyDelete
  10. entah keberapa ni tailor buat hal..

    manis cantik bergaya semuanya

    ReplyDelete
  11. Abg Bob tempah jubah dalam bulan Ramadhan, dua hari je siap. Along tempah baju melayu pun macam tu juga. Jahitannya pun kemas. Alhmadulillah. :)

    ReplyDelete
  12. takpe kan doktor...sebab rezeki takat tu je lagi pun baju recycle masih lagi cantik dan elok.

    ReplyDelete
  13. mekasih utk jawapan yg sgt ringkas n bernas doc, saya juga sgt bersimpati.... ampeh punya tailor... nk duit lebih tp haram tak buat keje... mmg ptt kene tangkap polis heheheh...
    takpe pasni beli siap je doc...

    ReplyDelete
  14. org tamak selalu rugi sbb lps ni takde pelanggan dah yg sanggup menempah baju kat dia....

    ReplyDelete
  15. comelsss:-) Selamat Hari raya
    nak kaya punya pasal last2 kayap....

    ReplyDelete
  16. Alahai. penipu betul tailor macam tu. Patut letak nama tailor tu atau nama kedai dia doc. Supaya orang lain tak terkena untuk masa akan datang. Takut jugakkan kena mcam ni.

    ReplyDelete
  17. Awat tak bawa stering lock masa gi kedai tailor tu sambil memekik-mekik berkata - See, what are you doing to my jubah raya??? Kain expensive la b@#$&!!!

    Tapi sebab kita ni memang baik hati, kita maafkan ajelah kesalahan tailor tu atas sifat tamak halobanya...

    Okeylah DZ, pakai je apa yang ada. Lepas balik sembahyang, photoshoot bagai, boleh tukar pakaian casual :)

    ReplyDelete
  18. adoi, ada jugak kes macam ni yee..mmg patut diambil tindakan tuan kedai tu

    ReplyDelete
  19. Nmpk gaya, doc jingkit kaki sket tu...hehehe!

    ReplyDelete
  20. Saya dah lama tak tempah baju, semua pakai pasang siap aje...mudah dan cepat. Tahun ini saya seperti doc pakai baju re-cycle aje....
    Apa pun salam Eidul Fitr buat doc dan famili....

    ReplyDelete
  21. Apa punya tailor lah, Tak per, baju recycle pok boleh. Saya pon pakai yg lama jer ☺☺

    ReplyDelete
  22. pakai yg lama pun tak pa....

    ada juga tailor macm tu yer, nak kaya cepat

    ReplyDelete
  23. Wow... Merah dan hitam... Menyerlah

    ReplyDelete
  24. selamat hari raya...recycle pun takpe..

    ReplyDelete
  25. tahun ni anak lelaki saya pun berjubah..comel sangt..tahun depan ayahnya pun kata nak jubah jugak..sedondon dengan anak jantan dia..heheh

    ReplyDelete
  26. adoi..mmg sakit ati dgn tailor gitu. Mcm kes kakak saya jugak ni.
    Saya pun baju raya recycle, tailor ngaku awal2 takleh buat. So, lps raya ni baru nak g tempah.

    comel la dak bertiga tu berjubah!

    ReplyDelete
  27. Comel triple Z tu..
    Saya pulak dah siap tempah.. baju ok dah.. part kainnya besar jadi tak cantik pakai.. maka terpaksalah mix and match kain yang ada.. nak beli nak cari memang tak sempat sebab sibuk..

    ReplyDelete
  28. comel betul anak2 doc. gebu2 je. baju melayu pon okay la. nampak skit macam ketua kumpulan di kalangan anak2 yg berjubah tu.

    ReplyDelete
  29. oklah tu...
    suami akak pun pakai baju recycle.raya tetap raya ..katanya..hehe

    ReplyDelete
  30. Laaa kesiannya doc. Carry forward raya hajilah pakai jubah tu.

    ReplyDelete
  31. Banyak jugak kes tak siap baju tahun ni hehe....cantik dah baju Melayu pink tu DZ.....
    Ni rumah mak ayah DZ kan......tengok ayah tu ada iras dgn DZ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lupa pulak nak ucap.....
      Salam Aidilfitri buat DZ dan family...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...