Wednesday, July 16, 2014

Jam Loceng


Semalam, 15 Julai 2014, alhamdullilah Ziyyad berjaya berpuasa penuh sehari. Mengisi masa lapangnya dengan melayan Sponge Bob, dengan harapan ianya boleh distract rasa lapar  :)  Ke hulu ke hilir sambil usung jam locengnya yg di set pada jam 7.32pm ( jam warna merah dalam gambar)..Hihihihi..tak apa lah Ziyyad...Daddy dulu masa kecik2 lagi teruk, sebab rumah atuk masa tu takde aircond, daddy petang2 baring terlangkup bukak baju, dan letakkan perut di atas tiles..Sebab tiles sejuk, maka posisi itu boleh menyejukkan perut daddy..kah kah kah

34 comments:

  1. Alhamdulillah, bagusnya cuba jadi anak yang soleh yea, belajar berpuasa, kesian dia..layu mukanya..

    ReplyDelete
  2. alololo.. comel je dia dengan jam + remote tv dan astro..
    Anak-anak saya pulak dari tengahari sampai petang melepak dalam bilik kami.. nak sejukkan badan kata dorang.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. Hehehehe! Comelnya. Tatau mcm nelah dgn Aydin nanti. Kuat mkn tu. Heheheh~

    ReplyDelete
  4. Kuat dan gigih Ziyyad ni doc.
    Anak kakak dulu usia Ziyyad, kakak yg tak kuat sebab kesian...

    ReplyDelete
  5. tahniah ziyyad.. moga leh dpt byk hari lagi puase penoh key...takpe buat slow2....siap usung jam tu kelako tu....

    lieya dulu mcm doc jugak la tapi lieya suke tangkup pipi kat lantai....lega sejuk2 lantai tu kene kat muke ...nak bukak peti ais dok depan peti ais mak marah hahahahahaha

    ReplyDelete
  6. kalo skrg daddy telangkup seram nak membayangkan nyer..kakakaka..

    ReplyDelete
  7. cayalah ziyyad.... boleh dpt duit raya lebih ni..huhu

    ReplyDelete
  8. Anak2 kat rumah biasanya berpuasa bila masing2 bersedia dengan sendiri, mak yang kesian lebih sebab sampai sekarang kalau tengok anak2 lain macam je mak suruh buka puasa...ahahhaa...

    ReplyDelete
  9. kahkahkah
    untung ada tiles
    aku baring bawah meja sebab sejuk wakakkakakaka

    tak pe pelan2 ziyyad
    bawak la jam tu ke mana2
    tak de masalah
    janji pose

    http://ellynadyra.blogspot.com/2014/07/langkawi-part-13.html
    ada pesanan utk ko

    ReplyDelete
  10. alahai lesu je muka
    tapi sebab gigih puasa tu
    daddy dia kene bagi duit raya lebih la tahun ni hehehe

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah.. berjaya juga ziyyad berpuasa satu hari penuh ye..
    Letih sungguh tengok mukanya tu...
    Hahha bila DZ cerita terlungkup badan di tiles teringat juga akak masa kecik-kecik.. tidur bawah katil bagi sejuk badan hehe :)

    ReplyDelete
  12. Rumah ayah saya di kampung dulu tak ada tiles, cuma tidur atas simen dan kemudian mandi banyak2 utk hilangkan keletihan. Kadang2 masa mandi, air TERmasuk dalam mulut dan kemudian TERmasuk dalam perut...hehehehe...

    ReplyDelete
  13. bagusnya ziyyad..tahniah..berjaya gak penuh tu yang penting..
    muka lesu nunggu waktu buka yer..

    ReplyDelete
  14. Ala ala ala..Bagusnya Ziyyad..Alhamdulillah berjaya penuh satu hari..Daddy Ziyyad dulu masa umur berapa yer dpt penuhkan satu hari puasa...siap usung jam dinding kut dulu2..hehe..

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah...dpt gak puasa sehari! Tp kan..tempoh2 nak ngajar anak berpuasa ni kan, makpak kena kuat tahan sabar. Sbb nak tahan telinga, tahan jiwa dgr anak merengek2 kelaparan.

    :)

    ReplyDelete
  16. taniah2 bt ziyyad, tp kalu tak lrt sgt jgn dipaksa sgt doc... sian dia

    ReplyDelete
  17. tengok muka, memang betul2 letih ni...

    ReplyDelete
  18. Jam tu kurang besar besar Ziyyad..cuba ambik jam dinding pulak..dari jauh dah nampak he he.
    Laaa, memangla CM tinggal di Meru..tau dah Doc tinggal di Aman Perdana.
    Kalau free sila singgah blog CM lagi ..dan tolong komen ya..

    ReplyDelete
  19. terlangkup perut ats tiles.. kelebihan utk yg ada perut dgn luas permukaan yg besar. hee..

    ReplyDelete
  20. Kurus la dia nanti.... apapun syabas!

    ReplyDelete
  21. Perit benar tengoknya...
    Takpe ziyyad, abg pun sama rasanya dulu...hehe

    ReplyDelete
  22. walau dlm keadaan lapar Ziyyad still nampak hensem..muka lembut jer...hehe.. Tahniah Ziyyad.. good boy betul, tahan gak puasa sehari... lawak plak baca cerita Dr masa kecik2 dulu tu... :)

    ReplyDelete
  23. good boy ziyyad :)
    eerrr..kita serupa la doc.. hahaha

    ReplyDelete
  24. comel jer tunggu berbuka sambil ditemani jam loceng...
    Alhamdulillah, dapat juga dia bertahan hingga berbuka... Good boy :)

    ReplyDelete
  25. hehehehe..
    siap usung jam yer.. comelnye.

    Anis kalo hari cuti memang sekerat hari jer lah.
    banyak sangat dramanye.. mcm2 gaya.
    mama plak rimas tgk dia.
    last2 suh jer berbuka.. hehehe

    ReplyDelete
  26. Wah!!
    Tepuk tangan!!
    Good boy..pas berbuka macammana reaksi dia?

    ReplyDelete
  27. comelya dia. walau letih berpuasa tetap senyum. moga jadi anak yang soleh..

    ReplyDelete
  28. Okay lah tu Ziyyad...berjaya juga berpuasa penuh walaupun bertemankan sponge bob dan jam loceng...good boy...

    ReplyDelete
  29. Sama ms sy kecik2.. dh la rumah sy ms tu part tangga jer simen..so tido kt tangga...kikikiki

    ReplyDelete
  30. ALhamdulillah. Tahniah ziyyad.dapat posa penuh.

    ReplyDelete
  31. Cute.... siap ada jam loceng ditepi lagik ... hehe

    ReplyDelete
  32. Angkut jam loceng pun jam locenglah, Ziyyad. Alhamdulillah, dapat juga habis puasa. Eh, mana Iphong 6 yang baru beli tu? Dalam tu takda alarm ke untuk berbuka puasa? Oh, kawasan rumah signal tak dapat, alarm kat Iphong tak leh bunyi erkkk... Huhuhu, cian dia! Kesian Ziyyad dok bawa jam loceng macam tu. Kalau sekali bunyi mahu terkejut sakan!

    ReplyDelete
  33. syabas Ziyad..berjaya dapat sehari..anak2 acik dulu yang abang long darjah satu pun tak penuh sebulan lagi..adik2 dia 6 tahun dah penuh puasa sebulan.

    ReplyDelete
  34. alooo...siannya tengok muka ziyyad....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...