Monday, June 9, 2014

Unta Padang Pasir

Tahun ni, tak buat baju melayu pun utk raya..
Bosan la dari kecik asyik pakai baju melayu aja bila raya puasa..( walaupun masa raya haji aku pernah pakai jubah)
Esok, nak gi tempah jubah..
Ana jadi orang arab laaahhh..hahaha
Ana, dengan anak anak ana, dengan itu bini ana sekali lah...pakai jubah ini tahun  :)

Baju raya tahun lepas..zayydan takde baju raya masa ni, sebab dia dalam rahim wife aku lagi...35 minggu usianya  :)

31 comments:

  1. untung la boleh wat jubah utk raya..en somi saya dh warning awal2, thn nie adalah thn recycle baju2 lama..sobsss..hehehe..

    ReplyDelete
  2. Salam Dr.. OK jugak tu sesekali pakai jubah... ubah mood dari asyik pakai baju Melayu..hehe.. anak-anak pun mesti lagi hensem berjubah.. :)

    ReplyDelete
  3. apa salahnya buat baju melayu dan jubah sekali..raya kan sebulan..hikkss

    ReplyDelete
  4. huiii dah nak tempah baju raya..raya sakan nampak..

    ReplyDelete
  5. Tahun lepas saya, isteri dan 2 anak lelaki kami yang dah besar bersepakat tak mahu buat baju Raya kerana seperti kata anak sulung kami Raya akan tetap datang tanpa menghiraukan apa kita pakai. Tapi anak-anak lain yang masih tak begitu besar tetap dibeli baju Raya kerana mereka tidak berfikir seperti abang-abang mereka...

    ReplyDelete
  6. saya pakai baju kurung suku hari sahaja semasa hari raya..
    maka..
    saya dah 3 tahun malas beli baju baru untuk raya

    ReplyDelete
  7. wahhh.. tukar selera yer DZ.. okeh jugak tuh.
    sesekali bagi kelainan. hehehe

    ReplyDelete
  8. Jubah tu lagi senang sikit pakai kot kan. Takder lah sampin hilang, baju berlengas.... Ok..ok..saya setuju dengan jubah.

    Pssst : Ada orang ambik tempahan lagi ke?

    ReplyDelete
  9. saya pun senang beli jubah ready made jer :)

    ReplyDelete
  10. tahun ni tema kaler apa doc ..

    ReplyDelete
  11. masak nasi mandy la pagi raya hehe

    ReplyDelete
  12. Best tu nak tempah baju raya dah. Iols ni kain baju raya pon tak cari lagi ☺

    ReplyDelete
  13. Tukar trend pulak ye DZ.. raya tahun ni jadi orang arab pulak anta..

    ReplyDelete
  14. Lepas solat raya terus bukak baju melayu...tahun depan baru pakai balik...

    ReplyDelete
  15. wah, semangat nak raya dah mai nampakk.. haha..

    ReplyDelete
  16. Mesti comel je 3 beradik tu pakai jubah.

    ReplyDelete
  17. uncle tak pernah ada masalah baju raya.... haha... ulang pakai dah bertahon2!

    ReplyDelete
  18. teringin juga jubah raya...beli yg dah siap jer la kalau ada...kalau x , pakai je yg tahun lepas.


    http://www.nazlee.com
    http://gelagatorang.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. tahun ni tak ada sedondon ....warna warni gitu

    ReplyDelete
  20. baju melayu tak payah buat pun tak pe..sebab dah selalu buat kan..mesti banyak dalam lemari..sekali sekala bergaya dengan jubah pulak..

    ReplyDelete
  21. tempahan baju raya masih dibuka ke?

    ReplyDelete
  22. temfah sekarang lahh... nanti vulan fuasa .. tailor suma tutup kidai lahhh... hehehe...

    ReplyDelete
  23. wah ente pakai juvah ini taun...serupa arab lahh...ana in taun vaju raya pun tak fikir lagi....byk fenin laaa mau fikir....hehe

    ReplyDelete
  24. kami tak pk lagi pasal baju raya.. adehhh

    ReplyDelete
  25. sy pakai kain batik je....hahahahaha

    ReplyDelete
  26. Terbalik pulak dengan suami saya, setiap tahun tak nak pakai baju melayu masa raya. Dia nak ala-ala iras bangla gitu pergi sembahyang pakai kemeja dengan seluar jeans lusuh. Ada ke patut ...

    Kita orang lagi advancelah DZ. Tahun lepas dah start anak beranak pakai jubah. Baju melayu anak-anak buat cukup syarat je, kalau-kalau ada event lain kena pakaikan mereka baju melayu :)

    ReplyDelete
  27. Pink wooo... Sy pun xpenah berpink..hikhik

    ReplyDelete
  28. ku lihat pinkkkkkk.....SA beli je baju tahun ni...masih x sempat nak tempah...bila pi je kebanyakkan dah tutup tempahan....tabah la wahai hati..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...