Monday, June 23, 2014

Pengiklanan Mengelirukan VS Pengiklanan Jujur

Dari keratan akhbar minggu lepas...



VS



Begitulah kehidupan..
Kalau boleh, jujur lah selagi boleh..
Jangan suka timbulkan syak wasangka / persoalan..
By the way, beli 3 Series Gran Turismo tu lagi berbaloi dari Golf...ini pendapat peribadi sahaja  :)

25 comments:

  1. kalau dah ada bintang kecik toit kat hujung tu.. janganlah naif sangat percaya

    ReplyDelete
  2. sapa yg percaya tu...mmg masuk jerat la...

    ReplyDelete
  3. tak percaya iklan2 ni...kena g kedainye jugak..

    ReplyDelete
  4. Tahun pertama je tahun berikutnya naik acam apam kena mauripan.

    ReplyDelete
  5. Kakak tepuk-tepuk dulu purse dan poket hihi... memang tak mampulah doc.
    Iklan aje murah bila jumpa salesman dia baru tahu - pengsan!

    ReplyDelete
  6. memula x bape nak paham sgt.. dah baca komen2 br jelas sket.
    hehehehe.. *lambat pikap haini..kikiki

    ReplyDelete
  7. smlm kat booth di serdang, ada penjual buku yg dtg pd saya, katanya
    'nak buku percuma dtg booth saya, buku tu sy tulis sendiri, so suka hati lah kalau saya nak bagi free pun'
    rupanya, beli satu percuma satu
    saya yg salah paham, sbb igtkan dia nak bagi free, huhu

    ReplyDelete
  8. jgn kata harga..baca jenama pun telan air liooooo >_<

    ReplyDelete
  9. tulah namanya taktik pengiklanan..klu letak harga mahai, org tak baca abes dah..huhu

    ReplyDelete
  10. saya yang tak mampu ni nak tengok iklan gini pun naik seram sejuk..dua2 nya saya tak mampu..mampu jeling je/..heheh

    ReplyDelete
  11. Bagi org yg chop duit setakat RM2840 sebulan tu tak jadi kudis ….. wakaka

    ReplyDelete
  12. ada ke kete bulan2 rm200 je doc..... kalu kancil pun 300+, pelik betul time dgr iklan kete vokswagen kt radio...

    ReplyDelete
  13. Dua dua tu aku cuma layak tengok je...hehe

    ReplyDelete
  14. tengok pun dah tau cap kelentong.. kehkehkeh..

    ReplyDelete
  15. marketing strategy, yang penting bg derang lock and engage with the custome first
    tu yang kekadang ringan je tangan nak menampo
    nyusahkan org aje

    ReplyDelete
  16. kalau 199 permonth, mmg nnt kat jalan raya akan nmpk semua pakai VW..hehe..lg mahal installment viva..hehe

    ReplyDelete
  17. RM199 per month... murahnya alahai! Kalau macam ni saya nak beli 4 buahlah Golf ni... tak sampai RM1K pun, murahlah tu :)

    ReplyDelete
  18. Banyak sangat iklan silap mata sekarang, lain yg kita pandang sekarang, lain yg sebenarnya terjadi di masa depan....

    ReplyDelete
  19. Akak letihh nak layan iklan2 ni... Tapi laki akak tu dikkk, cepat sangatttt tertawan dengan iklan. Motto dia, tanya dulu, baru boleh marah...hehehehe

    ReplyDelete
  20. Uncle menyokong kereta nasional

    ReplyDelete
  21. 2-2 pun okje tak mampu.....tumpang rezeki laki jer yg mampu...hehe

    ReplyDelete
  22. iklan mmg gempak.mencik lah kan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...