Monday, June 2, 2014

DNA Contamination

Boleh dah mentekedarah coklat susu dengan kacang hazel Cadbury dan coklat susu dengan buah badam Cadbury

Selamat menjamu selera.

:)

Jadilah kita umat Islam yg berilmu..
LINK ini secara mudah menerangkan tentang DNA utk orang bukan saintis.

20 comments:

  1. aloh..
    panjang nho artikel nyaaaa...

    ~saya yang bukan saintis ~

    ReplyDelete
  2. Semangat akak nak membacanya DZ.. tengok ciput jer entri tu... :)
    Suruh klik pulak baca tempat lain...
    Yelah akak gi baca kat situ sebab akak bukan saintis ehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. samalah dengan saya.. sekali pendek je entry doc kali ni..
      Ok.. takpe.. kita bukak link tu pehtu baca slow2.. ;)

      Delete
  3. selamat menjamu selera..

    ramai yg mempersoal kredibiliti jakim dalam hal ni.. tapi beli apa2 barang carik cop halal jakim jugak.. boleh pulak nak pilih2 cop halal jakim kat produk mana nak percaya.. kat mana takmo percaya..kihkihkih..

    ReplyDelete
  4. yup..jom berilmu. bkn suka melatah!

    ReplyDelete
  5. Ok .....doc dah terangkan tadi..nanti nak baca balik hehe

    ReplyDelete
  6. Dah macam chipsmore tagline. Kejap ada vabi kejap tak der vavi...hahaha...

    Ok..nak baca dan nak fahamkan jap ☺

    ReplyDelete
  7. tapi saya skrg bertukar kepada coklat van houten pulak....hehe

    ReplyDelete
  8. saya makan ceklat hersheys
    aci tak?

    ReplyDelete
  9. So, mmg berlaku pencemaran sample ujikaji?

    Hah, cadbury boleh saman RM100 juta kat org yg tuduh tanpa bukti kukuh... Mulakan dgn menyaman badan NGO yg nak tukar darah pastu minta cadbury bayar kos tu....hahaha

    ReplyDelete
  10. Saya minum milo aje, kandungannya pun coklat juga...

    ReplyDelete
  11. Sedih:(
    Kakak dah buang semua stock cadbury yg rasanya berpuluh-puluh ringgit sebab kami sekeluarga peminat cadbury.
    Sekarang ini pula keputusannya..

    ReplyDelete
  12. aritu aku balik johor
    brenti isi minyak
    saja jalan dlm kedai mesra
    aku sound selamba staff dia sebab letak cadbury kat rak paling depan, eye level lagi tanpa letak label classifation
    masa tu lom tau halal ke haram cadbury tuh
    ada ke dia jawab letak situ utk pelanggan non muslim
    seb bek la ko staff aje
    kalau ko manager mau kena tiau ngan aku ok!

    ReplyDelete
  13. Akak dah baca, and still tak faham. Baca artikel tu, terus rasa macam gastrik menyerang. Errr...MC boleh tak hari nie? Lariiiikkkkk!!!!!

    ReplyDelete
  14. Dah tawar hati, DZ. Tak mahu dah bercinta dengan Cadbury lagi.

    ReplyDelete
  15. Jap ...jap... statement atas tu sebenarnya mmg betul betul nak suruh makan ke.....mcm nak menyindir je gayanya hehe? hehe

    ReplyDelete
  16. mcm tersipu2 skit nak makan kali ni. merajuk skit. *ada cadbury kisah.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...