Wednesday, June 25, 2014

ADUnan

Cerita hari Ahad baru ni..
Aku & wife hadiri majlis bersama media pelancaran Biskut Raya ADUnan hasil chef selebriti, Chef Adu Amran. Juara MasterChef Musim ke- 2, Izyan Hani pun ada memeriahkan suasana.
Bertempat di Abuain Kitchen Studio, Bangi.

 Media yang hadir buat liputan - Galeri Ilmu ( Majalah Anis), TV3, RTM & Astro

Wife aku hadir dengan kek & macaron  nya..

Choconana cake ( kek coklat + cavendish banana). Imej kredit to GB

Macaron wife aku dalam gelas. Imej kredit to GB

Sebelum majlis bermula...
Aksi di dapur...preparation menyediakan juadah makanan...

wife aku amik aura Chef Adu  :P
amik jugak aura masterchef Izyan  :P


Siap aja semua benda..tanpa melengahkan masa..
Sesi memperkenalkan kuih kuih raya di bawah label ADUnan..


Cantik kek ni, Chef Adu tempah dari member baik dia...sayang nak potong katanya..hahaha


Selain menulis buku, Chef Adu pun busy dengan bisnes fesyen di bawah label ADUH by Adu..   :)
Ianya merupakan koleksi baju melayu Teluk Belanga ( beliau Johorean) dan juga baju Melayu kontemporari.
Baju pengacara majlis tu( polka dot) dipinjam dari koleksi produk busana ADUH  ..Ustaz yang duduk ditengah pun menggayakan jubah ADUH..of coz, Chef Adu pakai baju melayu teluk belanga ADUH.


Owner Abuain Kitchen Studio, Khairul Hakimin seorang blogger, dan juga sahabat aku, dapat sijil penghargaan sebab berjaya memasak kesemua 106 resepi yang ada di dalam buku Chef Adu dan Masterchef Izyan....Dapat hadiah chopping board keluaran eksklusif Chef Adu lagi tau!!  Kalau nak beli, sila laburkan RM600 ya  :)
 Tahniah bro ! Chef Adu sendiri kagum sebab kau berjaya masak kesemua resepi dia & resepi MasterChef Izyan..mereka pun tak terbuat!

Alhamdullilah, majlis ini diselitkan juga dengan takzirah pendek..peringatan tentang Ramadan..tentang pentingnya baca Al Quran...

Ustaz sedang bertazkirah. Imej kredit to GB


Antara blogger yang hadir..

Dari kiri:  Azreen, wife aku, GB & kak Ida

Selesai majlis perkenalkan biskut raya ADUnan...apa lagi, majlis makan la....

Macam macam ada..pavlova by Masterchef Izyan, scones, brownies sedap Khairul Hakimin, soto, asam pedas hasil tangan Chef Adu, dan juga boleh merasa biskut2 raya ADUnan tu

Wife aku sempat beramah mesra dgn Chef Adu..
Dan gunakan kesempatan yang ada utk minta beliau komen produk utama wife aku, macaron.
Memang berdebar debar wife aku kata, menunggu komen dari juri program Masterchef Malaysia season ke 2  ni  :P


berdebar debar menunggu Chef Adu mengunyah macaron 


Alhamdullilah..
Pass with flying colors!
Chef Adu kata macaron wife aku sedap, tak terlalu manis, tak muak makan ( tak macam macaron yg dia pernah rasa).

 last last, Chef Adu makan 3 biji macaron !  :)

Wife aku sedang bercerita dgn Chef Adu tentang research 3 tahun yg di buat, utk produce less sweet macaron ni, yang sesuai dengan tekak kita orang Malaysia. Macam macam chef tanya, sebab dia sendiri pun tak buat macaron  :)

Majlis pelancaran dah..
Makan makan sedang berlangsung..
As usual, sesi ' foto-gedik' ! hahahaha..



 group selfie !!!!

Mommy ZZZ bersama juri MasterChef 2 & juara MasterChef 2

Kalau ada ujibakat MasterChef season ke 3, aku ingat nak suruh wife aku try pergi la..hahaha..


Akhir kalam..
Bersosial dah...makan pun dah...
Tersandar kekenyangan ! 
Hahaha..


ps: Liputan media dah keluar semalam kat Wanita Hari Ini, TV3..boleh gi tengok kat Tonton

38 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Meh sikit nak rasa macaron tu, hajat di hati nak buat macaron tu tapi tak terbuat-buat lagi, entah bila lah masanya yea

    ReplyDelete
  3. nk tgk lah pasni.... kt tv mana lg ada tayang nih doc hehehe... bestnyer dpt jumpa masterchep ngn juri masterchep... msti sedap2 kan kuih2 ngn makanan yg ada...

    apasal doc tak pakai baju melayu teluk belanga? org johor kan.... baru lah blh dpt diskaun beli baju chep adu...
    ni yg rasa meronta2 nk oder macaron ngn bini doc nih, pas2 raya nnti kot.... dana tak minat sgt kuih ke apa2 yg manis2 tu yg tak berani nk oder2 makaron nih

    ReplyDelete
  4. semoga Fiza jugak setaraf Chef Adu nanti...:)
    sesi makan2 tu part paling best...opp tahniah utk Fiza..dapat pujian dari chef Adu lagi..

    ReplyDelete
  5. Wahh...tahniah...tahniah.... Kalau dah 3 biji macaron dia rembat...konfem sedap ler tuh... Okies..akak setuju kalau Fiza masuk masterchef... Go..go...Fieza....

    Pssttt : Sweetnyaaaa anda berdua kat gambar last tuh. Selalu2 honeymoon yer....

    ReplyDelete
  6. Menghadiri majlis macam ini yg best
    Dpt timba ilmu masak-masak, dpt merasa sekali!

    Macaroon Fiza memang tip-top.

    ReplyDelete
  7. bestnya pandai wat kek n mcm2 jenis biskut ni...
    pernah try wat macaron tp x jd huhuuu

    ReplyDelete
  8. hurm, bakal juara masterchef 3 nieh... hihi

    ReplyDelete
  9. saya pon tak makan macaron sebab manis
    tapi kalau wife DZ ada buat macaron less sweet, boleh beli ni
    courier ke melaka boleh? kihkihkih

    ReplyDelete
  10. wahhhh bakal vote fiza la lepas niiiii :)

    ReplyDelete
  11. Pastinya seronok, kan? Dapat ilmu dan dapat bertemu...

    ReplyDelete
  12. tak pernah makan macaron...adoi.. ini yang buat teringin ni..:)

    ReplyDelete
  13. owh! ye ke ..dah beberapa hari lepas bunda tak tengok WHI...bunda tak tau dah tukar waktu siaran sempena Ramadhan..

    Tahniah mommy zzz dapat mengikuti acara tersebut...bunda tunggu di MasterChef terbaru nanti....

    ReplyDelete
  14. wahhh.. lepas nih MommyZZZ lagi glemer dr DZ.. hahahaha
    bertuah dapat bersama2 dgn orang2 yang pakar dlm bidang mereka.
    dapat jugak cedok ilmu dari dorang kan~

    ReplyDelete
  15. boleh sgt tu wife doc masuk masterchef..
    macaron tu nampak sedap sangat..kalo kurang manis lagi la sedap..

    ReplyDelete
  16. Ha ah..masuk la masterchef tu..dia pandai buat macaron ye?/saya tengah belajar buat macaron..:p

    ReplyDelete
  17. group selfie pulak? Groupie lah....! Kot?

    ReplyDelete
  18. Akk makan pun tak pernah Macaron tu Doc..punyalah ntah apa ayat yg sesuai..Jakun ker...ketinggalan ketapi ker...memegangnya secara live pun belum pernah...haihhh!!!

    ReplyDelete
  19. Akak nak oder Macaron dari wife DZ boleh.. PM harga kat akak cahaya2569@gmail.com. serius ni tau DZ..

    ReplyDelete
  20. Terliur tengok macaroon wife awak DZ.....terasa mcm nak mencuba ....senang tak buat dia

    ReplyDelete
  21. Fiza boleh jadi juri dah doc..tak yah suruh masuk master cheff3..semua yang acik pernah tempah ngan fiza memang sedap2 sangat

    ReplyDelete
  22. Gambar yg paling mahal ialah gambar paling last....gambar tersandar kekenyangan...
    Gendang gendut tali kecapi
    Kenyang perut suka hati... :)

    ReplyDelete
  23. hebatnya semua resepi dah dicuba.
    isteri doc pun hebat....bakal chef terkenal juga

    ReplyDelete
  24. doc!!! lama x dtg sini! wahhh chopping board rm600? perghhh! wahhh hebat! dia puji macaron wife doc eh.bolehx sy nk oder gak?

    ReplyDelete
  25. nanti boleh la try order dari wife DZ,
    suruh la dia join masterchef bagus tu :)

    ReplyDelete
  26. x reti jugak buat macaron. makan pun mcm x pernah..hu

    ReplyDelete
  27. Meriahnya. Dah macam raya plak;

    ReplyDelete
  28. Curlasss Mummy ZZZ dpt jumpa chef Adu dapat makan2 skali dgn org2 fofuler..
    eh betul lah.. nxt Master Chef better Mummy ZZZ masuk.. mst menang, ,:D

    ReplyDelete
  29. wah...meriah dan menarik ni...mesti semua makan yang ada sedap2..

    ReplyDelete
  30. MommyZZZ senantiasa tersenyum.. suka nengok.. ;)

    ReplyDelete
  31. wah terror wife daddy...nanti leh masuk masterchef..mana tau ada rezeki menang...mana la tak tersandar...semua org terror masak punya hidangan kan..

    ReplyDelete
  32. kalau masuk masterchef mesti akak yang sibuk cerita konon kenal sangat ngan wife dr kat suami.. ha... ha.. masukler dah ada nama nanti bisnespun senang nak jalan.. Insyaalllah boleh... chef adutu sopan santun orangnyer...

    ReplyDelete
  33. Doc, nxt time klu diizinkan Allah....boleh ke klu sy menempel sekali?

    ReplyDelete
  34. Bestnya macaron wife doc. Terliur la pulak.

    ReplyDelete
  35. yang perasa kopi sedap giler!!!!!

    ReplyDelete
  36. wahhhhhhhhhhhhh bangganye dpt komen dari chef adu.... lieya suke chef adu ni kat masterchef sbb komen die selalu membina dan bukan jenis menghentam ...tak down kan peserta laa maksudnye.....bertuah wife doc dpt pujian dari chef adu....

    pic tersandai kekenyangan tu comel heeheheh

    ReplyDelete
  37. Bile nak berguru gan mummy zzz ni???

    ReplyDelete
  38. Menarik. Mesti sedap sangat2 macaroon tu lagi2 Chef Adu pun kato sodap. Kite penah beli, Sangat manis potong kaki punya haha.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...