Wednesday, June 4, 2014

30 Hari - 30 Resepi

Setiap kali tiba Ramadan, pasti ada dilema..
Dilema buat surirumah untuk cari idea nak memasak lauk apa utk berbuka/bersahur..
Lebih lebih lagi kalau dah seminggu berpuasa, dah takde idea..

Jadinya..
Aku bagi cadangan kat wife aku..
Kita share 30 resepi, yg boleh digunakan buat yg takde idea..
Resepi lauk pauk 3 jenis setiap hari...
Projek sedang berjalan..
Dah 2 hari berturut turut wife aku masak, aku ambik gambar  :)

Preview sikit...:P


 Sup tulang & daging

Ayam goreng berempah

Gulai nangka


Semua resepi2, Insya Allah akan di update di blog wife aku
dan juga di Facebook nya:  Dreamy Treat Bakery Studio FB

Salah satu khidmat masyarakat dari Dreamy Treat Bakery Studio..share resepi apa nak masak utk buka puasa/ sahur  :)



Bila mula update?
Insya Allah dalam seminggu ni..
Nanti aku inform
:)

39 comments:

  1. Abg Bob suka makan kubis masak air je....☺☺☺

    ReplyDelete
  2. tiup-tiup dulu buang habuk tak kat kamera tu ??!!

    ReplyDelete
  3. terbaik la doc!! mmg membantu sgt2 tuk bagi idea tuk kami2 nieh....

    serius pic cun gileeeee...nampak sedappp je semua masakan...terus teliur2 hah...

    ReplyDelete
  4. Wooo gulai nangka the legend tu yg x tahan. Kena lak ngan ikan masin kannnn...

    ReplyDelete
  5. Bagus idea DZ ni menolong ibu2 nak masak apa Ramadhan nanti.. akak ni selalu singgah Bazar Ramadhan jer hehehe ..

    ReplyDelete
  6. 3o hari ni memang sedap doc.makan..lepas ambil gambar kena makan kan..

    ReplyDelete
  7. gulai nangka..... x puasa pun x brp mkn, bulan puasa mmg tidak le.... :)

    sy cadangkan beri cadangan lain... hehe *demand*

    ReplyDelete
  8. add another media.. instagram please

    ReplyDelete
  9. Salam Rabu Dr... waah bagus ni...nti bila kering idea, boleh rajin2 berkunjung ke sini cari resepi utk berbuka /sahur.. hehe

    ReplyDelete
  10. Like! Thanks Dr and isteri!

    ReplyDelete
  11. Semoga segala keikhlasan dan niat murni Doc dan wife diberi ganjaran yang berlipat kali ganda dari Allah. Amiin. Thank you so much.

    ReplyDelete
  12. Aduhh... belum-belum kakak dah terliur dgn gulai nangka tu doc.
    Nak tahu juga cara Fiza masak gulai nangka:)

    ReplyDelete
  13. yesss..bleh dapat idea nak masak apa..thank dadyziyad..

    ReplyDelete
  14. masak lemak nangka feveret akak..

    ReplyDelete
  15. lauk2 nih kalo tayang bulan pose.. mau meleleh ailio.
    hahahahaha.

    Bagus sangat usaha DZ & MZ nih.. walaupon saya jarang masak di bulan pose. sekurang2 nye membantu jugak memberi idea di kala hujung minggu yg tetiba rajin nak masak juadah berbuka.. hehehe

    Thanks DZ

    ReplyDelete
  16. Alah DZ, mana nak sempat balik kerja masak lauk-pauk ni? Cakap kat isteri boleh tak bagi idea lauk-pauk yang lagi simple, main campak baling ajek. Balik kerja kul 5.30 petang, kul 6.30 ptg dah siap masak pastu boleh get ready nak berbuka :)

    ReplyDelete
  17. Sup tulang memang terbaiklah selamanya. Berbuka dengan sup sambil jaga perut. :)

    ReplyDelete
  18. wife doktor ajar baking2 je ke??? kelas masak lauk pauk biasa xde

    ReplyDelete
  19. Wahhh siap promote lagi blog isteri yeh hehe...
    Betul tu DZ....mmg pening tau jadi surirumah ni....dahlah nak kena masak nak kena pikir resepi...pergh!!! hehe

    ReplyDelete
  20. Idea yg baik....malangnya saya dah 2 tahun sepanjang bulan puasa tak makan nasi, bukan pantang, tapi tak berselera dengan nasi... Harap2 tahun ini selera saya pulih seperti dulu-dulu..

    ReplyDelete
  21. Terbaek laa.. doc.. sedap2 plak tuh resipinyaa..

    ReplyDelete
  22. yang bujang2 ala2 suri rumah juga pening nak bagi isi rumah makan... hihihi

    ReplyDelete
  23. Okayh nnt bile bulan pose dh tau dh nak curik idea nak masak ape utk berbuka kat blog mana..hehehe

    ReplyDelete
  24. Perancangan dan idea yang baik ni...

    ReplyDelete
  25. bagus2
    khidmat masyarakat yang free
    semoga murah rezeki
    wei, mangkuk tingkat tak buat ke bulan pose
    tu business yang mantop gak tau!

    ReplyDelete
  26. salam singgah. memang syok masak memasak. apatah lagi bila bergabung suami isteri. memang meletoppppppppppp ^_^

    ReplyDelete
  27. Cool gile idea ni. Kalau suami isteri berganding bahu, erm... boleh beri byk manfaat utk org lain.

    ReplyDelete
  28. yeay pasti menjadi rujukan yang berguna bulan puasa nanti
    hehehe

    ReplyDelete
  29. Wah! Idea yg sgt bagus. Bln puasa mmg selalu otak jam, sbb hari2 nak kena masak lauk.

    ReplyDelete
  30. Okey... yang sebelah kanan tu gambar cawan & piring.... tapi yang kiri tu.... errrrr..... (garu kepala)

    ReplyDelete
  31. buat sup daging/tulang tu hari2 30 hari aci tak..? hahah..feveret anak2..

    ReplyDelete
  32. Glad to have found your site. Keep up the good work! DB Product Review

    ReplyDelete
  33. fuh.. leleh tengok menu tu.. dapnye.. dapnye..

    ReplyDelete
  34. ok, ni macam nak kempen boikot `param' je...

    ReplyDelete
  35. gud idea doc.
    kty bulan posa mmg tak ke Param.
    kami ni bukan org senang , kang pijak param , terlebih budget
    jadi tiap tahun masak je , air pun buat je sendiri .kuih pun kalau suami keje pagi dia rajin gak beli dlm rm4
    selalu kty tak kasi beli ,sbb kami makan nasi

    ReplyDelete
  36. Khidmat masyarakat yg bagus. Good idea. Bley terjah blog MommyZZZ.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...