Monday, April 14, 2014

Showmanship

Cuba tengok gambar nurse ni..
Nurse belah kiri, yang sedang dengar bunyi paru paru budak tu..
Apa yang tak betul ?


Nampak tak?
:)

Kalau nak showmanship pun, biarlah betul..
Stetoskop tu, gunanya utk dengar bunyi jantung/paru paru/perut.
Dah tu, earpiece stetoskop tak letak kat telinga, nak dengar apa??
Kah kah kah..


di katakan bahawa, stetoskop akan 'pupus' penggunaannya pada masa hadapan, dengan berkembangnya teknologi portable ultrasound. Aku ingat lagi ..betapa teruja nya dulu masa mula mula lepas grad, boleh gantung stetoskop masa kat hospital..bahahaha...macam poyo aja...Tapi ramai lagi doktor muda yang bagi aku terlebih poyo ( ? berlagak)..aku pernah nampak seorang doktor muda, jalan jalan DI DALAM JUSCO, pakai labcoat dan gantung stetoskopnya! Siap gantung tag nama hospital dia kerja!

39 comments:

  1. Doktor muda tu kalau aku jumpa pun aku yang rasa malu kot. Hahaha.

    ReplyDelete
  2. Doktor muda tu dalam kecemasan...hehehe

    ReplyDelete
  3. ntah ntah bukan Doktor pun!!!


    saya pernah jumpa
    claimed pakar bius
    siap name tag [ tiada tag hospital tapi ]
    [ name tag kat kedai uncle sebelah ni pun boleh tempah ]
    datang klinik pakai scrubs
    kekononnya baru habis OT
    mintak injectkan pethidine

    nampak tak permainannya di situ?

    ReplyDelete
  4. nanti bila ada portable ultrasouns tu..
    makin ramailah yang dapat title web.MD

    ReplyDelete
  5. nurse tuh pun..mcm real2 je menge"check"..padahal x masuk tinge pun..ahahahhaa..

    alaaa, patut tanye doc muda tuh, "dh makan ubat belum?..rembat doc mana punye baju nie?"..kihkihkih..funny betul gie jusco pakai gitu..kompius gamaknye jusco ngan spital kut..hhehehe..;)))))

    ReplyDelete
  6. ha.. ha... yangtu memang poyo....
    betoiler akak yang doktor pun boleh detectkan.. tak payahler nak bershowmanship ngatler...

    ReplyDelete
  7. Melopong akak baca yang last tu. Nak gelak guling2 boleh?

    ReplyDelete
  8. hahak, gi shopping pun angkut sekali
    steteskop, mana tau kot ada emergency
    boleh praktikkan kat situ..
    bersangka habis baik dah ni :)

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. biar betul...bangganya......biasa SA nampak yang nak jadi doctor ni tampal logo Unibersiti dia belajar depan belakang cermin keta..pas tu pakaian xde yang santai2..semua yang formal je even attended majlis doa selamat je..hehehe..jgn mara aaaa......maybe bukan daddy zzz kan...orang lain.,....

    ReplyDelete
  11. dalam tv selalu tgk yg jenis usung stateskop kat tengkok jalan sana sini.. padahal bukan tak boleh letak dalam poket.. hahaha..

    ReplyDelete
  12. betul la doc..nak dengar apa kan..kat mana la doc.dapat gambar ni

    ReplyDelete
  13. Tapi yang check nadi tu macam betul kan...? Yang pakai stetoskop tu pelakon tambahan kot. Oh...yang tu memang poyo sangat2 la tu dikkk oiii...

    ReplyDelete
  14. hahahaha...saja buat pengenalan diri tu Doc..nnt org tak tau pulak dia seorg Doctor....

    ReplyDelete
  15. nurse tu terlupa nak msukkan earpiece tu kat telinga dia agaknya..hehehe

    Owhh...sgguh poyo la kalo jmpe doktor jln2 dlm shopping mall pkai labcoat, ye laa...nk bgtau org....aku doktor okehhhh

    ReplyDelete
  16. dahlah kat situ ramai orang.. agak2 sapelah yang perasan tu kan.. hehehe..
    kalau saya, saya malu nak gantung bagai tag tempat kerja.. sebab apa yang kita buat jadi perhatian orang.. nak2 pulak kalau jabatan/company tu dikenali ramai..


    psstt:
    Motocross tu.. Kalau dari Klang Sentral, terus ke Puncak Alam.. kena lalu pekan Meru.. terus je.. Dalam 7-8km selepas pekan Meru tu akan nampak satu simpang naik bukit sebelah kanan.. Naik sikit je bukit tu, motocross tu sebelah kiri.. Kem PLKN tu simpang kalau dari arah Puncak Alam tempat kes Altantuya tu..

    Betul2 sebelah kawasan tempat simpanan pokok2 MBSA..

    ReplyDelete
  17. Itu satu cara doktor muda tu nak cari jodoh ….. hehe

    ReplyDelete
  18. ahahhaa..nak bergaya sakan lah tu Dr..nak bagitau yang dia DR...kihkih...
    lagi lawak ada sorang Dr kat sini pegi main futsal pun bawa stetoskop..pas main futsal tu siap cakap mai sni aku check jantung korang semua...hahaha..adoi! :)

    ReplyDelete
  19. mungkin doktor yang jalan2 kat jusco tu doktor sakit jiwa kot. dengan dia sekali ikut sakit jiwa. hehehee...

    ReplyDelete
  20. Doc, foto stetoskop yang bawah tu aku rasa 'paru-paru kanan mendengar suara jantung'... lalu jantung pun berbisik 'jangan ikut aku, ikut kata hati..'.
    :)

    ReplyDelete
  21. kalau tak bg tau ai pon tak pasan.. hahhaha..

    ReplyDelete
  22. agaknya kembang hidung doc muda tu bila ada yg pandang2....

    ReplyDelete
  23. hahahahahhahahahahahah.
    rasa nak gelak guling2 jer tgk pic 1 tuh.
    tu pon selepas DZ bagitau lah.. hahahahaha
    hagak2 lah nak berlakon pon.
    kahkahkahkahkahkah.

    saya pon gantung bendealah tuh jugak kt rumah tapi pinjam My Anis punye lah.
    menan dokter2 dia.. kekekeke

    ReplyDelete
  24. Lahaulawala.... menipu macam ini pun ada ye doc.
    Kes kat Jusco tu memang sah nak berlagak pada kakaklah (eh.. tak baik betul kakak ni kan).

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. betul jugak.. tak letak kt telinga pung..
    camne tu ?

    dulu masa kecik siap suh mama beli set mainan doc2 hasrat ati nak jd doctor le..gamaknya .hehehe
    wah doc berselfie :)

    ReplyDelete
  27. Nurse tu agaknya ada telinga no 3 kot kat bahunya...

    Biasalah orang mula kerja macam doktor muda tu, rasa teruja dan bangga dengan profesyennya. Teringat saya masa 1st year student dulu, zaman tu cuma ada 4 IPTA saja di Malaysia, kalau bercuti t-shirt UM mesti sentiasa pakai....hehehehe...poyo habis!!!

    ReplyDelete
  28. hahahah..dia lupa kot..ekekek..

    dah kenapa dengan nurse tu..kerja sambil lewa je.geram pulak tengok..ahhah

    ReplyDelete
  29. Mesti nurse tu gabra .. awat jantung budak ni senyap x berdegup apa ni...heeee

    Penat belajaq susah payah, baru pulak dapat kerja kat hospital tu... tu yang teruja sangat...
    La ni mesti dia dok teringat... apasal la aku poyo sangat masa tu... harap2 tak dak la sapa perasan/kenai..

    ReplyDelete
  30. dia baru nk test2 je tuh kot doc hehhe... aah penah gk nampak doc sambil pakai labcoat, pastu stetoskop terkuar2 dr poket labcot ngn name tag, alah mcm nunjuk sgt awak tu doctor... org keje kilang pun ada labcoat jugak tau heheheh

    ReplyDelete
  31. saya duduk sebelah spital. Hari2 tengok gelagat doktor pergi makan kedai mamak dan turun naik bas pakai labcoat & stetoskop dalam poket, hihihi.. Siapa tak bangga jadi doktor beb.. tapi biarlah bertempat kan.

    ReplyDelete
  32. Ekekeke...doctor memain kot.

    Gaya..mutu...keunggulan nama nya tu. Biar seantero dunia tau yg dia tu doctor kot. Memang poyo lah doctor tu.

    ReplyDelete
  33. jalan-jalan Jusco bawa stetoskop bukan ble shopping free...aparra...berlagak xkena tempat tu namanya kuikuikui

    ReplyDelete
  34. hehehe sabar jelah kalau jumpa dktor poyo cm tu !

    ReplyDelete
  35. mesti doc kpj :p paling dekat dengan jusco bukit raja kalu kejadoan kat jj tu la..kekekeke

    ReplyDelete
  36. Konpiden jak dia dengar nafas budak tu konon.....hehe

    Tapi betullah...klu kat hospital mcm rasanya aku tengok doktor terutamanya yg trainee tu bangga gila gantung stetoskop kat leher...pegi mkn pun bawa....hehe cam poyo pun ada..hihihi

    ReplyDelete
  37. mula2 tak perasan *sbb berbaik sangka le konon*, tetibe bila nampak... terus rasa mcm... ahahahaha... apebende la.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...