Tuesday, April 1, 2014

Perut kosong

Takde idea..
So, jom belajar tengok x ray..

Perhatikan x ray ini...
Apa perbezaan pesakit di sebelah kanan, berbanding di sebelah kiri?



Jawapannya..

Pesakit di sebelah kanan, ketika x ray ini di ambil...berkeroncong lapar perot nya..
Kosong aja perutnya ...cuba tengok..
Keh keh keh..

33 comments:

  1. perut saya belah kanan sentiasa!!!

    ReplyDelete
  2. tak berapa jelas, nampak cam same

    ReplyDelete
  3. Oooo....itu rupa perut kosong yer...hehehehehhehe

    ReplyDelete
  4. Doktor lain la hari2 tengok x-ray kami ni setahun sekali pun payah jadi kalau tak faham ada le alasan...ahahhaa...

    ReplyDelete
  5. Err...lemak bleh nampak x doc? Hehe

    ReplyDelete
  6. oooo gitu yek... ingat perut doc td

    ReplyDelete
  7. Nampak cam 1 gemss dan 1 lagi kurus.....hehe

    ReplyDelete
  8. ooooo......huhuhu...lama2 tengok baru tau..lembab betul pickup saya ni hehe

    ReplyDelete
  9. awal bulan ni perut mcm yg sebelah kiri tu tapi bila bulan semakin tua, mulalah mcm yg kanan tu …… huhu

    ReplyDelete
  10. Xray ni untuk kesan tahap kelaparan ke? Hehehe

    ReplyDelete
  11. kalau doc tak cakap...tak tau apa perbezaannya..nampak mcm sama ja..

    ReplyDelete
  12. Mcm tu rupanya bila perut tak di isi yer ☺

    ReplyDelete
  13. Yg sebelah kanan tu berock kapak lah bunyinya yer Doc..dah full tanki dia...

    ReplyDelete
  14. Ada yg nak tipu kata sakit perut ke doc.
    Bila xray kisahnya cuma lapar aje ye...
    Nak tipu doktor kena cari idea lainlah:)

    ReplyDelete
  15. Bulan Ramadhan dokter senyum je tgk pesakit yg boleh puasa tp perut penuh ..ahahaa..

    ReplyDelete
  16. oooooooo...SA baru tauuuuuuuu.........hahahahah...

    ReplyDelete
  17. Saya kalau jumpa doktor dan diterangkan mengenai gambar x-ray, saya angguk-angguk saja buat-buat paham, pada hal dalam hati bukan paham sangat pun, hehehehe...

    ReplyDelete
  18. doc, kalau pesakit yang tengah simpan `gas tepu' macamana agaknya yek? hahahaa!!!

    ReplyDelete
  19. Teringt plak ms scan mengandung nayka dulu.doc tahu tengah tahan kencing..hihi..dia suh pi kencing dulu dan smbg scan...

    ReplyDelete
  20. Apsal la saya tengok sama je ni???
    Mmg patut saya tak jadi doktor..

    ReplyDelete
  21. aku tgk sama je...?
    patutlah aku tak boleh jd doktor....haha..

    ReplyDelete
  22. bile tgk sekali imbas mcm same jek...tapi bile hayati balik ...nampak gak bezanye....belah kiri nampak full perutnye heheheheh...tapi ntahle, mate org biase ni tak reti tgk...hehehehe

    ReplyDelete
  23. Dulu pernah xray. Nampak something weird yang bagi pandangan mata layman saya ni la. Tanya pada doktor apa tu, dia kata itu angin.

    Eh ye ke? Mih hih hih hih.

    ReplyDelete
  24. yang belah kiri tu macam buncccccit jer... hehhe

    ReplyDelete
  25. bahagian yg gelap tu menunjukkan perut kosong la ye maksudnya..hahaha

    ReplyDelete
  26. hehehe.. gittu ker rupernye perut kosong..
    kesiannn.. x sempat makan agaknye..:)

    ReplyDelete
  27. dah tengok tapi tetap x reti nk beza..bukan gmbr sama ke ni

    ReplyDelete
  28. gitu yerk... boleh tau gaklerni...

    ReplyDelete
  29. hahaha... next time kena makan dulu sebelum x ray. kang doktor tahu saya tgh lapar.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...