Wednesday, April 2, 2014

Penangan Kokedai

Kesan tak langsung insiden MH370, antaranya ialah, bomoh kokedai pun makin glamer..

Pagi tadi...
Dengan patient aku yang bangsa ceria..

Pesakit:  Saya dah buat blood test semalam...normal..takde denggi...
Aku    : Hari ni demam lagi ni...temperature 38.4 ...esok kalau tak sihat lagi, saya repeat blood test ya.
Pesakit: Kalau la dah seminggu tak sihat sihat, saya ingat nak jumpa bomoh kokedai la doc..

Aku & Pesakit:  ( sama sama terbahak bahak gelak)
Aku:  Jangan kena tampar dah la ya...hahahaha..

 kokedai air masin ( salt water crocodile), memang famous kat Ostolia


30 comments:

  1. hahaha.. pandai patient melawak..

    masih musim denggi ya?

    ReplyDelete
  2. jemur sikit budak ni kat tengah panas .. putih melepak sangat!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak Dr Khairul ni semuanya putih2. Anak saya ni aje yg campur2 warnanya ….. ngeeeee

      Delete
  3. tak tertampa patient ke..hahaha...

    ReplyDelete
  4. (shhh... hati2, kalau bomoh tu terbaca entri ni mau ditampar nanti)... ;)

    ReplyDelete
  5. Tumpang gelak gak. Sana sini kokedai ☺

    ReplyDelete
  6. patient tu nak sedapkan hati je...sebenarnya hati dia risau tu sebab demam x ok lagi....hehehehe

    ReplyDelete
  7. hati-hati doc..kang bomoh kokedai baca..dia tampaq lak kang.. :)

    ReplyDelete
  8. jangan main main dgn bomoh kokedal

    ReplyDelete
  9. Kokedai besauuu kaler hijau lagi power dari bomoh kokedai, kan zayyan kan...

    ReplyDelete
  10. sembunyi mana lah bomoh tu yek doc

    ReplyDelete
  11. aku pernah demam berpanjangan.
    entah kuman apa la dok dlm badan...

    ReplyDelete
  12. kalau boleh senyum ketawa mesti cepat sembuh kan doc?
    kira cam ubat jgkkan doc?

    ReplyDelete
  13. gurau membawa bahagia...
    bomoh memang laku walau apa dikatakan....

    ReplyDelete
  14. hahahahahahahaha...jgn bomoh kokedai baca ni doc..dia boleh kasi doc hilang nnt...

    ReplyDelete
  15. femes bomoh kokedai ni skang ni..femes jadi bahan lawak huhu

    ReplyDelete
  16. tengah sakit2 pun boleh melawak tu..heheh

    ReplyDelete
  17. Hehe... Kalo tamparan bomoh tu boleh menyembuhkn pasti ramai yg mncari... Ngeeeee ..

    ReplyDelete
  18. ish ish bomoh kokedai-tshirt-hijau tu comey aih

    ReplyDelete
  19. Doc tak nak cuba try pinjam teropong buluh bomo krokodai tu ke untuk teropong virus dan kuman dalam badan pesakit? Hehehehehe..

    ReplyDelete
  20. kihkihkih...lawak2..

    alang2 dh byk kali comment sini, saya follow terus..hehehe

    ReplyDelete
  21. still encem cam apaknya (hehehe)
    Salam ari khamis ya doc

    ReplyDelete
  22. putih melepak....gebu mcm kuih apam..

    ReplyDelete
  23. psstt: chef hubby bagitau.. masak kari ikan jenahak tu hubby guna kari ikan baba's..

    ReplyDelete
  24. ololo tomeynyer dia pakai baju kokedai...hijo sunggh...

    ReplyDelete
  25. wakakkakakka
    as a doctor
    dpt patient camni sure seronok kan
    hilang tensen ko kan
    wakkakakakakkaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh cite KK aku tu banyak part lagi, kalau ko nak aku leh email quotation aku kehkehkeh

      Delete
  26. jgn lebih2, nnt bomoh kokedai saman...hehe

    ReplyDelete
  27. cool je doktor boleh bergurau senda dgn pesakit. klinik kat mana. insurans aia ada cover situ tak. bleh dtg la nnt. hehe.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...