Wednesday, March 26, 2014

Otak Udang

Aku ingin sarankan kepada JPJ..
Supaya ketatkan lagi kursus untuk meluluskan permohonan lesen membawa kenderaan berat..
Antaranya..
Ujian " Pembacaan & Pemahaman Arahan Papantanda Jalanraya"

Ini kejadian pagi semalam..

Dah jelas terang ada signboard " Hanya Untuk Kenderaan Ringan Sahaja"...Aku tak tahu lah driver lori tangki rasa kenderaan dia ringan macam Myvi kot..

Menyusahkan ramai orang dek kerana sifat ignorance & pemalas nak kedepan sikit u-turn di roundabout sedia ada..

Tak pasal pasal Bomba kena datang untuk potong behi penghadang yang dirempuhnya..

Kenapa lah sikap driver di Malaysia macam ni?
Salah satu sebab kenapa aku benci driving di Malaysia..ialah kerana ramai driver otak udang..

Aku harap pihak pengurusan highway LKSA saman driver otak udang ni..

34 comments:

  1. bila kita kata dia ba-waw-dal-waw-ha, marah pulak...

    ReplyDelete
  2. sebab keBODOHan sorg menyusahkan ramai pihak dan menyebabkan kerugian...pfffttt....udang pun lagi pandai dari dia kotttt...

    ReplyDelete
  3. kebanyakan pemandu malaysia ni memang otak udang. usahkan pemandu lori, pemandu kereta pun sama. masing2 takde sivik.. walaupun bukan semua, tapi kebanyakannya macam tu lah.. kalau citer bab yg potong queue dalam jammed lagi sakit hati

    ReplyDelete
  4. Ni spesis..tahu membaca tapi pemahaman tu takdak.
    Tak rasa bersalah ka dgn tindakan depa tu dah menyusahkan byk pihak.
    Geram sggh aihh.

    ReplyDelete
  5. tu spesis otak kat kepala lutut...nyusahkan org..

    ReplyDelete
  6. Entah kenapa bila memandu aje, orang Malaysia ni otaknya jadi lagi kecut. Itu yang tak faham bahasa tu. Saya dah biasa tengok pemandu sengal cam ni. Kadang-kadang kita ni berhemah bagi signal nak belok kanan, boleh pulak pemandu di belakang memotong dari kanan. Ni nak panggil apa agaknya ni? Otak udang tu besar sangat utk pemandu cam ni!

    ReplyDelete
  7. mentang2 depa besar, depa ikut suke depa je... ni nk balik kg jumaat nih comfirm line sebelah kiri penuh ngn lori2 gini... udahla kadang tuh belagak dh tau berat bwk slow nk duk kanan jgk... bebel sbb kene balik kg drive sndiri, edy tak dpt cuti

    ReplyDelete
  8. ukur baju kat badan orang lain.
    ni lah contoh.


    gerun bawak kereta sebelah lori gini..

    ReplyDelete
  9. minggu minggu lepas ada lori tersangkut kat jln lake garden ( bawah pokok yg besar2) area nak gi sekolah lama doc tu...

    ReplyDelete
  10. terlebih makan kepala udang mcm ni la jadinya....mengong x leh diajar...

    ReplyDelete
  11. pergh, ringan je tangan rasa nak bagi penampar biawak kat driver ni. hahaa...

    ReplyDelete
  12. Memang patut kena saman.
    Bayar ganti rugi semua kerosakan baru padan muka dia..

    ReplyDelete
  13. Terpaksa syak driver tu...mabuk!

    ReplyDelete
  14. semoga haha
    dah menyusahkan pengguna jalanraya lain.

    ReplyDelete
  15. setuju....menyusahkan org lain je..

    ReplyDelete
  16. nk amik lesen kena pass IQ test.

    ReplyDelete
  17. Ini, spesis otak udang yang dah lembik hanyir tak laku sebulan kat pasar tu tau. Kucing pun tak lalu nak telan....Eiiii....geramnyaaaa

    ReplyDelete
  18. ishhh..sama laaaa..kat area umah saya pun kadang lori wat pangai mcm nie..ingat lori dieorg tuh comel2 kut ketinggiannye boleh lepas palang..pastu menyusahkan org lain dek sbb die...

    p/s : poket saya xkopak bile gie jpo itu ari..tp saya kopakkan poket husband saya...hahahahhaa...larikkk...;)

    ReplyDelete
  19. Nasib baik kena hari Ahad, sesak memanglah sesak tapi mungkin tak seteruk hari bekerja.. bertabah Dr. mengadap jalan sesak akibat dari sikap pemandu lori itu.

    psstt: seharian berada diluar kawasan.. insyaAllah esok akan kubuat entry mengenainya.. ;)

    ReplyDelete
  20. Dia budget boleh lepas lah tu kot....haishhhh...memang menyusahkan org.

    ReplyDelete
  21. eeeee... saya pulak yg geram!!
    ini roundbout kat umah sy neh.
    menyusah kan orang ramai betol lah.. dh tentu2 sesak jalan time tuh kan!
    petingkan diri sendirik betol!

    ReplyDelete
  22. mesti panic gila driver lori.. apa la nyusahkan orang..

    ReplyDelete
  23. Akak tiba geak dengan komen Dr. Singa. Tengoh emo pon beleh gelak hoiiihhh!

    Jenis pentingkan diri sendiri dan ambil mudah.

    ReplyDelete
  24. betul tu , byk sgt dah berlaku perkara2 mcm ni, penting diri sendiri, kn dh menyusahkan orng lain !

    ReplyDelete
  25. Driver lori tu ingat 'kenderaan ringan' bermaksud kereta mainan kot.....

    PS: Otak udang sedap juga tau....laksa Penang kalau tak masuk otak udang rasa tak sempurna....

    ReplyDelete
  26. Tu yg kdg2 menyumpah seranah pulak akk dari dlm kete bila tgk org2 yg berotak udang ni Doc...mcm minta kena maki jer kan..

    ReplyDelete
  27. Dia nak try tu dpt lepas ka tidak.....hehe atau mungkin dia ingat besi kat lorinya tu lembut, boleh adjust2 kot lepas lalu kat terowong tu...

    ReplyDelete
  28. memang sikap begini menyusahkan org lain.. kita banyakkan sabar jelah bila bdepan masalah camni, marah pun tak guna, nanti kita pulak yg lagi tambah stress

    ReplyDelete
  29. Mesti dia pakai waze nie, Waze suruh u- turn. Waze mana ada specifik untuk kenderaan berat.

    ReplyDelete
  30. saman je..mesti driver tu ingat boleh lepas tu yang gagah lalu kat situ

    ReplyDelete
  31. mahapkan la dia. mesti dia insaf lepas ni.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...