Thursday, February 13, 2014

Tempat Buat Dosa.

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-37 yang bersidang pada 23 Mac 1995 telah membincangkan Hukum Merokok Dari Pandangan Islam. Muzakarah telah memutuskan bahawa merokok adalah haram dari pandangan Islam kerana padanya terdapat kemudharatan



Oh, by the way ...:)
Julung kalinya wife akan buat kelas on weekday(hari bekerja)..
Ada student yang nak belajar buat macaron hari Isnin ini..
Maka kelas masih ada kekosongan...
Hari Isnin 17 Feb 2014 ini, bermula 9am..
Mai mai...

Info lanjut sila lah ke SINI


36 comments:

  1. ' Kelas bermula jam 9 pagi hingga siap,habis belajar sampai pandai :) '

    kalau tak pandai-pandai...??!!
    * tanya untuk diri sendiri..*
    boleh repeat banyak-banyak kali..tapi bayar sekali ..? sampai pandai..?
    ala... boleh laaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..kalau fiza yg ajar, Insya Allah...menjelang petang dah pandai..:)

      Delete
    2. ada warranty tak?
      contohnya lepas belajar lupa plak step
      harap2 ada warranty la, contohnya 3 bulan warranty, lupa bleh repeat kelas sukati
      amacam?
      *tanya utk diri sendiri gak cam dr singa*

      Delete
    3. hahaha..part repeat class den tak sure..tapi anytime boleh call cikgu tanya apa yg musykil/lupa

      Delete
    4. Ekau kan kak, suko-suko hati yo nak warranty.

      Kak, ekau tahu baking cake? Boek kan untuk den kak.

      Delete
  2. N3 khas untuk kamu, TQ http://kesumaangsana.blogspot.com/2014/02/7-blogger-lelaki-melayu-terakhir.html

    ReplyDelete
  3. hehhe..
    no komen ler..
    haram atau tidak org kita dh x amik peduli.

    ReplyDelete
  4. nak pergi.. tengok je boleh tak.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. salam singgah. fuiyoh tajuk tu. ingatkan apakah dia. hohohoho

    ReplyDelete
  6. ada tempat khas...mcm ada galakan pulak..huhu

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum DZ

    kalau kata dlm rokok tu ada daging babi....baru mereka ambil hal...sebab orang Melayu sensitef dgn babi

    ReplyDelete
  8. Ala...bestnya doc...sy minat clas2 gini...tp jauh la pulak! Lau dekat mau pg dah ni...

    ReplyDelete
  9. siap ada tempat untuk merokok lagi..huhu

    ReplyDelete
  10. Ada ramai kawan saya.
    Berdebat habis pasal ASB.
    Fatwa itu, fatwa ini.
    Tapi bila sebut fatwa pasal rokok.
    Semua terdiam.

    ReplyDelete
  11. ramai lagi yang belum stop merokok
    rasa hairan, takkan lah tak tau lagi kan..

    ReplyDelete
  12. yg dok merokok lagi walaupun mcm2 diberitahu tapi tak kuat semangat.semangat merokok lagi kuat

    ReplyDelete
  13. Ada ker perokok yang kisah semua tuh? hehehe

    ReplyDelete
  14. Buat macaron tak berapa nak minat, tapi buat macaroni bolehhhh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak, buat dua-dua tu pun saya tak minat. Kalau saya jadi tukang makan aje, minat la. Hahaha.

      Delete
  15. kalau dah perook tegar tu .... haram ke apa ke ada ... dikesahkannya ...

    ReplyDelete
  16. walaupun haram, orang yg melakukannya akan pusing, cari jalan untuk mengambil pendapat yang mengharuskan perbuatan itu, walaupun pendapat yg paling dhoif.

    ReplyDelete
  17. datang ambek gambo dan merasa macaroon bolehh...?!.. ;P..

    ReplyDelete
  18. perokok ni dah x boleh ditolong lagi. cakap la bagi la arahan, larangan macam mana pon, haram nak didengarnya....

    ReplyDelete
  19. Dah tau haram pon masik lagi nak meroko. Ker dorang tak tau hukum.

    Bestnya. Tapi tu lah...kat klang :-(

    ReplyDelete
  20. Sedangkan yg haram tertera di Al-Quran pun masih dilanggar inikan pula sekadar fatwa..
    Bila handle kelas siapa jaga si comel?

    ReplyDelete
  21. As-salam..

    kat ofis akak kat tempat mcm tu masih lagi 'meriah' hu..hu..

    tak berkesempatan nak join kelas fiza.. nampaknya masih kena mengorder lagilah lepas ni he..he.. Salam utk fiza.

    ReplyDelete
  22. Kalau dah tahu berdosa kenapa merokok lagi? Tak fahamlah apa nikmatnya merokok ni.... Btw, tang belajar buat macaron tu....sekali pergi aje terus pandai ek? Eh, bestnya! Belajar sekali pastu boleh buat kat rumah (dan makan) sampai lebam :) Tapikan...kita kerjalah weekdays....Adus!

    ReplyDelete
  23. berapa kos belajar buat macaron tuh doc..??

    ReplyDelete
  24. Bila sebut vavi tahu pulak hukumnya, tahu pulak jijik, bila sebut rokok...pak haji pun tukar topik daripada rokok kepada rukuk dan sujud...huhuhuhu...

    ReplyDelete
  25. tp still ramai yg merokok kan hehee

    ReplyDelete
  26. ingatkan per tadi... oh haram yang ni.. malas nak komen..

    ReplyDelete
  27. kt TBS pn ada..pendek kata kt tmpt2 awam mmg ada..

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum,
    depa kebal hu hu huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...