Thursday, February 27, 2014

Saya Tinggal Di Negeri Paling Maju di Malaysia

Ini imej yang wife aku whatsapp aku sebentar tadi...
Aku dah ada gadget baru kat rumah..yang warna merah menyala tu..
Baru dibelikan oleh ayah aku yg kebetulan datang ke rumah aku sejak kelmarin..
TQ ayah...ayah mmg ayah yang ter-best & always prihatin!


kalau 24 jam yang lalu aku boleh menarik nafas lega sebab gangguan hanya melibatkan kawasan Sepang, Hulu Langat, Kuala Langat...tapi berita kat radio pagi tadi menyebutkan zon lain macam Klang, Shah Alam pun, akan terbabit..Wife aku call PUSPEL pagi tadi, dan orang PUSPEL suruh get ready! Yeayyyy!!!

45 comments:

  1. Yihhhhaaaaa..
    hahaha
    nak wat camana...terpaksala terima....
    rimasnya kalau tak de air...

    ReplyDelete
  2. Ini semua sebab PKR perintah Selangor.
    Ini semua salah Anwar Ibrahim...

    Antara alasan paling logik pihak kerajaan.

    ReplyDelete
  3. Setakat banyak ni berapa hari boleh tahan?

    kali ni kalau takde air mungkin lebih dari seminggu baru dapat bekalan ….. huhu

    ReplyDelete
  4. siap ada 'penjaga' on duty atas baldi tu hehehehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal. Hahaha. Siapa punya tu DZ?

      Delete
  5. Doc tinggal di negeri plg maju, mak pulak dok kat negeri yg menyumbangkan/menyalurkan bekalan air smpi ke sgapore.

    Punnnnnn..keadaan kita sama. Bg air kat negeri2 lain..ke luar negara bagai tp rakyat negeri sendiri pun dah seminggu xde bekalan air. Lori tangki pun xde okeh!!

    perkhhhhh...maju dan aman gila negara kita

    ReplyDelete
  6. Teringat musim tak ada air yang sangat panjang semasa saya tinggal di Selangor tahun 1990andulu. Kalau tak silap masa itu lebih kurang sebulan tak ada air. Nampaknya negeri paling maju seperti Selangor siapa pun perintah akan menerima dugaan yang sama...

    ReplyDelete
  7. Lepas ni satu Malaysia xde air..ya allah turunkan la hujan...rindunya kat hujan membasahi bumi...

    ReplyDelete
  8. Mudah-mudahan krisis air di Selangor tak berpanjangan lah kan Dr.. susah bila takde air ni, tambah2 lgi klu ada anak kecil di rumah...

    ReplyDelete
  9. org sepang nie.REDHA je la.nak buat cemana.

    ReplyDelete
  10. semoga krisis air x berpanjangan,memang susah klu xde air nie,klu pilih antara air dan karan memang kak nurul pilih air yg penting.

    ReplyDelete
  11. takot jugak terkena kat area rumah..memang leceh nak kalo nak mengangkut..

    ReplyDelete
  12. dahlah musim denggi sekarang ni...kena pulak tadah2 air kan...tak pasal byk ler nyamuk membiak :(

    ReplyDelete
  13. selamat menadah lah ye..sy org sepang pon dah start tadah menadah dr malam tadik..

    ReplyDelete
  14. biar takde letrik jangan takde air...huhuhu

    ReplyDelete
  15. Ok doctor.. terima kasih atas maklumat tersebut dan saya akan minta en. suami keluarkan tong gedabak besar tu untuk stok simpanan air.. :(

    psstt: siap ada penjaga bagi bekalan air kat rumah tu ye doc. hehehe..

    ReplyDelete
  16. Kalau lah tmpt akk kat Sg. Buloh pun tersenarai...masak lah nak menadah..baldi semua kecik2..silap2 dalam rice cooker pun kena tadah air ni kang...

    ReplyDelete
  17. jangan la terkena jugak.....payah nau kalau xde air...xde letrik ok lagi...

    ReplyDelete
  18. adus!!! mmg masalah betul kalo takde air nie..serba serbi tak kene...yg lawak tu isu air pun nak dipolitikkan.....tak abis2 tunjuk negeri selangor..sedangkan negeri lain bawah kerajaan pusat pun same gak takde air....tapi selangor jugak dicanang lebih....dus!

    ReplyDelete
  19. So far bangi mcm tak der dalam senarai. Tapi dok standby jugak lah tadah air.

    ReplyDelete
  20. ada makhluk asing la atas tong hitam tu...
    ekekekeee..

    ReplyDelete
  21. Waahh bagus dengan persiapan yg rapi.. siap ada penjaga air lagik.. :)

    ReplyDelete
  22. kat sini ok lagi.. isyh risau gak tak prepare beria2...

    ReplyDelete
  23. alamak ingatkan dah selamat....rupanya masuk gak dalam senarai kawasan terlibat

    ReplyDelete
  24. Replies
    1. Zam, raya tahun lepas pernah kan Shah Alam tak de air? Sebab aku ingat lagi pergi rumah pakcik aku open house raya, depa tadah air hujan.

      Delete
  25. terbaekkkkkk.. jom lah kira beramai2 camping kt tepi sungai.. hahahhaha

    ReplyDelete
  26. susah nyer xde air dgn anak kecikk...

    ReplyDelete
  27. makin lama makin kering air ni. mungkin kat kwsn saya pun kena standby gak la.

    ReplyDelete
  28. Akak kalau tak de air demam nak angkut air naik tingkat 2...:)

    Baru sikit Allah turunkan musibah kita terlalu banyak berkeluh kesah...

    ReplyDelete
  29. susahnyer kalo takder air...
    amboi Doc siap ader raksasa yang tengah jaga kawasan tadahan nampak hehe...

    ReplyDelete
  30. suh 'otoman' tu tolong angkut air...mck pun dah suh anak bujang kat puchong tu simpan air...dlm tong besar tu...tapi warna hitam la

    ReplyDelete
  31. Besarnya gadget. Kita pulak baru aje buang gadget2 lama. Kenalah beli yang baru. Bila ada laporan air kena 'cantas' tak kiralah di mana (utara ke, selatan ke, timur ke atau barat) kita akan standby empangan kat rumah kita. Kita ni neighbour aje ngan negeri paling maju :)

    ReplyDelete
  32. kami berjiran dgn sepang
    pun risau jugak nih

    ReplyDelete
  33. Tak dak air memang sangat sengsara... risau jugak ni takut kawasan kamiterlibat... keliling semua dah kena..

    ReplyDelete
  34. Otomen pun dah panas nak mandi tak cukup air.
    Balik Johor doc.
    Tapi di Keluang, empangan Sembrong pun dah kian surut.
    Dengarnya dah kena catu macam S'ngor juga.

    ReplyDelete
  35. dugaan di musim kemarau
    moga dimudahkan segalanya
    turunlah wahai hujan rahmat

    ReplyDelete
  36. heyyy!!!! otomen curi airrrr.....

    sabaq dik nooo.....

    ReplyDelete
  37. Salam.
    Saya simpan juga 2 tong air. !

    ReplyDelete
  38. harap2 x merebak ke negeri sembilan

    ReplyDelete
  39. Puncak Alam dengarnya 4hb dan 5hb nih...huhu

    ReplyDelete
  40. Ada catuan air peringkat ke 2 eah.?

    ReplyDelete
  41. meh2 tumpang mandi kt ukay perdana, tgk bt masa nih takde dlm senarai lg...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...