Monday, February 17, 2014

Evolusi MC

Aku rasa..
Aku perlu edit MC klinik aku..
Utk jadi sebegini..




39 comments:

  1. dulu.. kmpeni kami terima mc dr klinik/spital kerajaan tanpa banyak songeh
    skrg.. kena pastikan ada tulis ................. (nama syarikat)
    sbb ada kes jualbeli mc

    dan skrg, klinik panek pun dimestikan bawak medical book utk ke klinik
    kena tunjuk bukti mc dan buku tu sekali.

    sesapa kaki mc mmg kena pikir banyak kali utk mc

    ReplyDelete
  2. ramai yg amik kesempatan untuk MC, cirit birit adalah reason paling senang nak MC, betul tak doc? hehe

    ReplyDelete
  3. Apasallah orang sanggup menipu tentang MC ni. Gaji yang mereka ambil tu tak berkat kalau mcm ni…. huhu

    ReplyDelete
  4. ni betul-betul punya MC Spital Gomen atau cobaan..?
    sungguh terevolusi!!

    ReplyDelete
  5. Setujuu....
    Janji dapat MC... hahaha

    ReplyDelete
  6. Wah...HR banyak senang ini macam maaa....hihihihihihi. suka..suka...

    ReplyDelete
  7. bukan senang nak dapat mc dari gomen ni kan...

    ReplyDelete
  8. Tahun lepas mc melebihi had tahun ini harap2 tidak. Kalau gi panel bagitau stress projek non stop dia bagi je mc sehari sebab doc panel tu tau dah mcm mana pejabat akak kerja.

    ReplyDelete
  9. Keje kt umah macam i..tak perlu mc langsung..sihat je sepanjang tahun...boleh gitu?

    ReplyDelete
  10. Kalau camtu dapatnyer tak ambik MCler EL jerler.. naya bos kat hang sihat yerk. nak cuti konon...
    ni memang ada lerkan...

    ReplyDelete
  11. Oh hari Isninku...

    Cirit-birit.
    Senggugut.
    Pening kepala.

    Saya pun nak modify MC saya....

    ReplyDelete
  12. oh ya, hari ni hari isnin. patut la macam ribut masing2 mintak mc. hahahaa!

    ReplyDelete
  13. hehehe..klu kaki MC, mesti pikir sblm jumpa doc utk mintak MC

    P/s: Mak yg migrain gila2 pun sanggup mai keja dr kena jumpa doc utk amik mc Tp lps telan ubatler..* klu betul2 tak larat pun, mak relaa amik cuti rehat dr jumpa doc.

    ReplyDelete
  14. Doc, buat aje macam tu. Terkulat-kulat karang orang membacanya.

    ReplyDelete
  15. Part nak amik MC kat klinik yang den lomah ni.. bukan apa.. time sebelum jumpa doctor bukan main lagi sakitnya, bila dah nak hadap doctor tetiba sakit tu hilang.. hehehe.. kalau betul2 tak larat je baru pergi klinik tapi selagi boleh takmo MC..
    Moga kita semua sihat selalu hendakNYA..

    ReplyDelete
  16. Hihi....lawak pulak :D saya jenis pemalu nak mintak MC...selalu ambik cuti jek.rugiii :(

    ReplyDelete
  17. Hihi.... setuju. Set macam ini bagus juga
    Memang payahlah budak-budak kakak nak MC kalau macam ini format semua klinik/hospital.

    ReplyDelete
  18. Hahahaha...sindiran terbaik untuk mereka yg sihat tapi buat-buat tak sihat...Di agensi saya dulu pernah ada kes staff yg asyik kumpul cuti, semua klinik dia pernah dapat MC - klinik kerajaan (outpatient), klinik gigi, klinik hidung, klinik mata, klinik kulit...hanya klinik rambut dia belum pernah dapat MC....Orang2 ini agaknya terlupa ada malaikat di atas bahu yang sedang mencatat penipuannya...

    ReplyDelete
  19. Buat jer Dr. Sesuai utk orang2 yang kaki MC. Especially setiap hari senin...hahaha...

    ReplyDelete
  20. buat je doc...biar semua pihak tahu y minta mc tu asik nk cuti je

    ReplyDelete
  21. ni baru makan dia..nak sangt Mc bagi je..biar dia rasa sekali..hehehe

    ReplyDelete
  22. kerja kat rumah tak payah jumpa doc inta mc....rasa letih je...golek kat katil...rasa penat je.....rehat kat sofa....rasa boring ja..landing dpan tivi hhaha

    ReplyDelete
  23. Oh, kalau macam tu kena beritahu kat doktorlah sama ada kita betul-betul sakit atau sesaja nak minta MC :) Eh, napa tak tambah aje sebab memohon MC kerana ..... (apa sakitnya)

    ReplyDelete
  24. hah kaki kaki MC...baru hang tauuu..keje nak MC jer...

    ReplyDelete
  25. kahkahkah
    aku suka la
    sila jadi pioneer

    ReplyDelete
  26. Tlg bagi mc 2 hari-reason sajer2 nak cover waktu tido 3 bulan lamanya tido 4 jam sehari!!
    Uwaaaaa

    ReplyDelete
  27. Betui ka ada MC macam tu...?
    Kalau ada memang sesuai sangat untuk orang2 yang suka buat cuti sakit macam cuti tahunan dia... tiap tahun cuti sakit penuh quota, cuti tahun banyak baki...

    ReplyDelete
  28. Errrr.....terblur kejap! Ade ke mc gini??

    ReplyDelete
  29. Haha sabor jerla...lepas ni jarang ls org nak tipu mc kan...

    ReplyDelete
  30. Bila tgk mc gomen dee tersenyum..dulu ramai colleague yg tertangkap kantoi tipu mc gomen. Dee lah org yg kena call hospital dan lodge police report atas sbb ada yg nak fight kes kt labour office sbb ada yg dipecat gara2 menipu mc..huhu

    ReplyDelete
  31. Erkkk agak2 dorang pun fikir banyak kali nk mc. hehehe

    ReplyDelete
  32. Ok juga tambahan ayat tu, senang nak tau apa status sebenar..
    Sebab sekarang ni MC mudah dijual beli

    ReplyDelete
  33. bro boleh x buatkn aku satu surat mc...penting

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...