Tuesday, February 11, 2014

Candy Crush

Di sebuah klinik....
Kelihatan ...

sugar crush!!

Di sudut lain pula...

deliciously sweet fun!!

Jangan salah anggap mereka makan gaji buta..
Jangan bersangka buruk mereka culas..
Mereka pekerja berdedikasi..
Mereka komited..
Walaupun kadangkala ada pelanggan yang cerewet..
Walaupun ada pelanggan yang kurang ajar( walaupun memang sah sah salah pelanggan)..
Mereka melayan pelanggan dengan professional..

Secara peribadi..
Di masa senggang..
Tiada pesakit...tiada komitmen kerja lain ( mcm susun ubat, kira stok, etc)..
Tak salah berehat sebentar..
Tak salah santaikan minda..
Main candy crush..
Layan youtube Maharajalawak..
Minda yang fresh, lepas itu, boleh menjana hasil kerja yang mantap..

Doktornya pun layan FB...layan blog..layan youtube bila takdak patient..
Keh keh keh...

44 comments:

  1. hehehe..biasalah tu Dr.. hilangkan boring & stress mmg akan layan benda2 ni semua.. Candy Crush sy baru level 88, tak lepas2 lagi....hahaha

    ReplyDelete
  2. asal jgn ketagihan sampai lupa kerja...

    bos sy cakap, asalkan keja beres.. buat la apa pun.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. zona, bos aku pulak akan cakap kerja sebenarnya tak pernah habis. ada je kerja yang kita boleh buat sebenarnya. yela dah nama pun berniaga sendiri.

      Delete
  3. setuju...just jangan sampai leka dah la kan...

    ReplyDelete
  4. wah....boss prihatin...hehe
    sekali sekala layan candy crush hilangkan stress melayan patient, ok juga kan... :D

    ReplyDelete
  5. Sometimes, bila tali layang2 terlalu tegang, putus! Bila sedang2 saja, elok dia terbang. Eh, tadi cerita pasal candy crush ekk? Dapat relatekan tak?

    ReplyDelete
  6. alahai bagusnye bos mcm ni....siap bagi can gini lagi ...tapi betul gak doc kan....buat release tensen lg pun takde keje boleh la sekali sekale kan....

    bos bagi bonus tak tahun nie? ekekekeekekek

    ReplyDelete
  7. apa2pun kena muhasabah diri..jangah hentam dulukan..
    kitapun duk layang internet bila orang lain buat kita kutuk lak yerk..
    ha.. ha.. ingat kat diri sendiri...

    ReplyDelete
  8. tapi di opis saya sekarang telah memula kan operasi "semua serba tak boleh..!!"

    kBai... sekian ...

    ReplyDelete
  9. hohohooo....amek gmba curik yerrrrrr.....

    ReplyDelete
  10. amboi doc, ayat cam perli jer..hehehehe
    okey la majikan tak tegas sangat ngan staff..dah memang takde keje takkan nak buat2 ada pulak kan..hipokrit plak namanya tu..

    ReplyDelete
  11. Untung dpt bos cam DZ. hahahaha
    bagi pekerja kerja dengan happy kan. takmo stress2 waktu keje. :)

    saya pon selalu gak bukak blog or fb bila tak de keje. :P

    ReplyDelete
  12. Yup betul..... hilangkan stress sekejab ... pas tu sambung keja ....

    ReplyDelete
  13. Yup betul..... hilangkan stress sekejab ... pas tu sambung keja ....

    ReplyDelete
  14. Bestnya leh main candy crush......jelessss......heheh

    ReplyDelete
  15. bagosnya doc camtu... saya pun layan candy crush.. hahaha.. tapi mmg layan di waktu santai... waktu takde keje.. waktu lepas makan.. lalalalalala.. alangkah bagosnya kalau bos saya berfikiran camtu... huahuahuahua.. sbb dengki.. takot di abaikan keje.. boleh dia BLOCK kan segala blog, segala laman sosial.. hmmmm.. soh dok bawah tempurung kot..

    ReplyDelete
  16. Betul tuh!
    Kerja ttp kerja
    Tp dah time senggang marilah bersuka ria main fb bagai!!

    ReplyDelete
  17. kadang2 nak juge lepaskan tekanan ye dak.. =D

    ReplyDelete
  18. Kakcik main candy crush di skrin kecik je.

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum DZ

    baiknya bossss

    ReplyDelete
  20. Bagusnya bozzz!! Kalau bozz lain dalam meeting antara pesanan wajib kepada staff ialah utamakan pelanggan dan jangan dekati internet, kecuali jika nak search info yg ada kaitan dengan kerja....Kalau ada peluang saya pun nak cari bozz yg segentleman doc, hehehehe...

    ReplyDelete
  21. Terbaik.... Janji time keja kena fokus



    ReplyDelete
  22. Waaaaaaaa..seronotnya ada boss bahik cenggini!! Nak apply kija ngan doc la gini.

    Hiks..tp betul. Keja is keja..tp bila ada masa senggang, bg la sikit ruang utk mereka bersantai. Apa salahnya..bknnya kija mereka terganggu pun.

    ReplyDelete
  23. Betul2. Setuju sangat. Baik betul bossnya hihihihihi

    ReplyDelete
  24. Takpe... main tu tak menambah kalori dan kandungan gula dalam darah... hehehe

    ReplyDelete
  25. baguslah bos ni..faham anak buah..work without play boleh buat kita stress hahaha

    ReplyDelete
  26. Dah lama tak main ccs ni, sebab dh stuck terus fedup..hehe

    ReplyDelete
  27. kehkehkeh.. itu yg bagusnya kerja bahagian ngadap pelanggan.. kalau takde pelanggan kita enjoy~~ hahaha

    ReplyDelete
  28. aku pun cam staff kat atas tuh, dan assistant aku pun sama gak!
    contoh yang nyata, skang ni dah jam 4.30 petang, otak aku pun dah tepu tgk figure bagai
    so aku brenti baca dan komen kat blog ko
    sekurangnya2 aku tk la ngantuk, otak aku lebih segar
    selagi tak effect kerja, tak de masalah.
    chow, gua nak sambung kije lak!

    ReplyDelete
  29. untungler dpat boss sporting giler & sekepala mcm ni... ps,,, ada keje kosong tak hehehe

    ReplyDelete
  30. Bestnya kalau ada bos macam DZ ni. Aman damai, tenteram aje nak buat kerja. Yalahkan bukan kita makan gaji buta. Time ada kerja, kita kerja separuh nak mati. Time takda kerja, kita rehatkan minda dengan benda-benda 'berfaedah'. Betul tak? Eh, saya pun baru diperkenalkan kepada Candy Crush ni dek anak bujang saya. Dia suruh saya main game ni kalau saya rasa boring tak tahu nak buat apa sebab kacang sangat game ni dah tentu Mommy boleh main dengan cemerlang!

    ReplyDelete
  31. sana sini org suka main game ni kan. nasib la terjebak.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...