Monday, February 10, 2014

Akak Ipar Aku

Inilah aktiviti anak anak aku & anak anak buah aku hari Sabtu lepas. Melepak hisap susu pakai botol, kat rumah nenek sedara mereka, sambil layan Astro. Hahaha..

Chief nya si Zayyan ( depan sekali). Pembantu chief si Ikram kat tengah. Belah kanan dia si Ziyyad, belah kiri si Izhar.


Si Ziyyad lahir Oct 2008.
Sepupunya si Ikram lahir April 2009.

Si Zayyan lahir May 2011.
Sepupunya si Izhar lahir Ogos 2011.

Ikram & Izhar ialah anak kepada akak ipar aku..

Anak bongsu aku, Zayydan..lahir Julai 2013
Akak ipar aku, sedang mengandung ~ 30 minggu..due nya bulan April ini.
Kalau ditakdirkan anaknya yg ketiga ini pun lelaki, maka sama lah wife aku & kakanya, ada 3 hero :)

akak ipar aku dgn kawan kawannya...dia yang tengah sekali..lahir July 1978, tua 5 bulan aja dari aku..hihihi..

wife aku, lahir Jan 1982

Ramai orang kata muka mereka sama, macam kembar.
Ye ke?

55 comments:

  1. memang... sebijik sama.. macam kembar ... sekali tadi tengok ingatkan yg tengah tu wife doc.. hehehe.. wajib tangkap gambar mereka berdua nanti tau.. boleh la kita judge kan tang mana yang lainnya.. hehe..

    psstt.. doctor.. kalau boleh dan senang.. datang ke rumah saya.. nak tahu tentang penyakit darah.. hmmmm.. kawan2 boleh kot consult free.. ehehehehe.. :P
    p/s: dari saya yang memerlukan..

    ReplyDelete
  2. haah.. sebijik..mula mula ingat gambar yg atas tu gambar kak fiza.. kalau cakap kembar pun saya percaya..hahaha..

    ReplyDelete
  3. memang sejibik! macam fotostat! hahaha

    ReplyDelete
  4. hihihi..comel2 semua.. termasuk mak kpd anak2 tu pun comel jugak Dr...hehe:)

    ReplyDelete
  5. samaaa!!memula ingt fiza yg atas tu...sekali gambar yang bawah daaa...

    ReplyDelete
  6. memang macam kembar kan walau beza 4 tahun..
    lawa dua beradik ni :)

    ReplyDelete
  7. Hisap botol berjemaah namanya ni...hehe...

    Ha'ah...muka sama lah.

    ReplyDelete
  8. memang sama sangat2.. sibijik sejibon
    memang mcm kembar dah

    ReplyDelete
  9. yer la.. sama.. mula2 tgk gambr pakai baju merah tu, ingatkan isteri doc dah.. rupanya bukn. hahaha....

    ReplyDelete
  10. sungguh2 comel pertandingan hisap susu botol tu..hehe..sapa yg habis dulu..sapa yg tertido dulu...

    ReplyDelete
  11. laaaaaaaaaaaa dah nama adik bradik...tak de masalah sama wei!
    dah kulit putih, pakai merah, selepuk naiknya!
    tapi gambar derang isap botol berjemaah tu, bila derang besar sure legend la gambar tu, pesal tak amik gambar tu guna camera?

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh aku jawab elly..!
      kamera dia .. habuk dah seinchi setengah..
      ada kat dalam gobok ..
      kalau jual .. bagus beli tu.. shutter click tak sampai seribu!!
      wahahhaaa!!
      wahhahaaaaaaa!!!

      Delete
    2. kahkahkahkah..
      kena sijibikkkk ngan Dr Singa....

      weeehhhhh, kamera campak bawah katil ka???
      buat tukun??

      Delete
    3. hahahahaa...tak la wehhhhh..
      laptop tak leh baca SD card...makanya nafsu nak ambik gambar guna dslr terbantut jap...
      nak beli kompiter baru...sebab mmg tak boleh repair dah problem tu.,huhuhu

      Delete
    4. Alasan..
      ko gi beli memory card reader !!!!!

      Delete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. ini barulah santai dihujung minggu sambil isap susu botol.....comel hehe
    mmg sama cam photostat jak :D

    ReplyDelete
  14. Mmg sm la..aksi zayyan yg plg ohsem..;)

    ReplyDelete
  15. Jangan ko tersalah peluk bini sudehhhh..! Hahahaha

    ReplyDelete
  16. betul la doc...kalau pakai baju sama..dah la cermin mata nampak sama..memang macam kembar

    ReplyDelete
  17. wife DZ sebaya ngn anak sulung bunda July 1982...

    ReplyDelete
  18. ok la tu... ramai sepupu bleh buat geng.

    ReplyDelete
  19. ler..dee ingatkan tu MommyZZZ rupanya adik ipar eh..mmg mcm kembarlah..

    ReplyDelete
  20. sama la muka mereka! kelakar tengok budak budak ni berbaris isap botol tu :)

    ReplyDelete
  21. 4 hero lumba siap susu... dah besaq esok kalau depa tengok gambar ni mesti gelak sakan...
    Anak comei. . Mak2 depa pun sama comei ...

    ReplyDelete
  22. kau pernah tersalah bini tak doc...?

    :D


    .

    ReplyDelete
  23. Terperanjat kakak ingat salah tulis kata "kakak ipar aku dgn kawan-kawan"
    Sebab kakak ingatkan Fiza. Betul memang seiraslah:)

    Bayangkan tahun depan 6 hero-hero belaka:)

    ReplyDelete
  24. blia depa dah besar.. nanti ambik gambar dalam keadaan yang sama depan tv gitu jugak tau!!

    jap..
    nak gelak..
    tak hagak-hagak dak tasek tu!!

    ReplyDelete
  25. elok pulak baring tersusun sambil mnum susu sesama..
    15 tahun lg amek gmbo diaorg smula tau...mcm kak Dr singa ckp tuh

    ReplyDelete
  26. Geng z ngan I bertemu ..... hehehe siap kona baring isap botol ....

    ReplyDelete
  27. Sama.. memang ada iras.. ;)
    part anak2 berbaring sebaris tu comel je dengan dikepalai oleh dak Zayyan..

    ReplyDelete
  28. geng betul diorg berdua... anak2 pun blh geng! minum susu secara jemaah.
    DZ ngan biras sekepala x?

    ReplyDelete
  29. comey je ramai2 nyonyot botol susu berjemaah gitu. Hohoho..tp betul la doc. Muka wife dgn kakak ipar tu mmg sama betol! Macam kembar tu..

    Apapun, doc jgn silap peluk bini pulak nnt tau. Pandang betul2 sblm peluk..

    Larikkk...!!

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum DZ

    pesta menyusu tu...

    memang nampak sama..cermin mata pun sama

    ReplyDelete
  31. masa tunjuk gambar adik ipartu ingatkan wife doktor... memang seiras...
    anak2pun lahir lebih kurangjer yerk... kalau yangni pun hero memang macam janji2jerkan...

    ReplyDelete
  32. mmg sebijik la fiza n kakak dia....mula tgk ingat fiza jd model muslimah...:))

    ReplyDelete
  33. ehhh maknanya inibulan 'kelahiran' doc la kan??? walau apa pun tarikhnya....Happy Birthday to you la

    ReplyDelete
  34. ingatkan doc silap!! sebijik sebijik mommy zzz

    ReplyDelete
  35. Puas saya cari apa bezanya. Saya gagal. Sila upload gambar mereka berdua side by side... Saya tak puas hati nie... Doc mainkan kitorang kan... Itu memang Mommy ZZZ kan...?

    ReplyDelete
  36. Seronoknya mereka .... kalau tgk gambar memang sebijiklah....tapi kat luar mcm lain sikit....

    ReplyDelete
  37. ahalah..sama..sebelum baca caption..ingatkan gamabr ber3 tu wife doc..

    ReplyDelete
  38. mmg seiras sgt...yang penting incik somi memasing dpt cam isteri memasing..hehehehe

    ReplyDelete
  39. Cucu datuk dan nenek...patutlah semuanya seiras walau mak bapa berbeza.....

    ReplyDelete
  40. seriously....macam kembar...hehe...

    ReplyDelete
  41. ye betul. mcm kembar. Boleh plak buat entry pasal kakak ipar. Cool gile.

    ReplyDelete
  42. ok ... mmg macam kembar..... sekian.... heheheee

    ReplyDelete
  43. Eh, betullah DZ! Memang manyak selupa itu muka worrr! Ingatkan yang posing lentuk maut pakai baju merah tu isteri DZlah tadi.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...