Thursday, January 2, 2014

Tiada Lagi Anonymous

Sempena tahun baru 2014..
Nak buat pembersihan blog..
Cuba jawab pertanyaan yang kawan kawan dah lama tanya, yang ada link..jadi boleh ke blog mereka. ..bagi jawapan.

Tengok entry2 lama..
Ada banyak komen dari ANONYMOUS.

Pendapat kita mungkin berbeza.
Itu tak mengapa.
Tapi jadilah orang yang bertanggungjawab.
Terlalu banyak komen yang ' hentam keromo'..
Terlalu banyak komen yang ' main komen aja, buat andaian..silap hari bulan tak kenal pun kita sebagai pemilik blog/ regular readers'.
Dan mereka ini ialah ANONYMOUS

Mulai hari ini..
Tiada lagi ANONYMOUS.
Maaf..
Berterus terang..
Tunjuk diri anda..sebagaimana kebanyakkan pemilik blog tunjuk diri mereka.

After all..
Kalau tak suka, tak perlu baca.
Kalau tak suka, tak perlu sentap, tak perlu terperasan nasihat/kritikan itu ditujukan pada anda
Tiada paksaan suruh baca blog orang lain pun.

Secara peribadi..
ANONYMOUS ini lebih menyusahkan aku, sebagai pemilik blog ini.
Maka mulai hari ini..
Tiada lagi komen dari ANONYMOUS

kita semua ada identiti kan? ada muka kan?  :)

56 comments:

  1. akak pun tak publish komen dari cik anon..sbb tu komen 'diluluskan' dulu baru publish....kebanyakan cik anon tu berani mengkritik tp penakut sebenarnya

    ReplyDelete
  2. Kak Azie memang tak suka nak layanvorang yg kita tak kenal. Sebab tu kat setting komen dah reject Anon!

    ReplyDelete
  3. haha betul tu...anonymous ni mengganggu jek tau...
    Selamat Tahun Baru Doc

    ReplyDelete
  4. mesti muka dia x ensem, x jelita macam kami semua kan doc?hahahhaa...happy new year....

    ReplyDelete
  5. Blog kakcik pun tak mahu terima komen dari Anonymous. :)

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. That's why saya tapis dulu. Banyak bagusnya dari tak bagus. Kita sendiri kawal pelayaran blog kita kan...

    ReplyDelete
  8. 177% sokong!

    p.s: Doc, kenal tak 177% tu. Hehehe.

    ReplyDelete
  9. Atas nama demokrasi (hehehehe), saya masih membenarkan si-anom memberi komen, walaupun ada anom yg pernah memaki hamun dgn kata2 lucah dan tak beradab....

    ReplyDelete
  10. saya masih menerima cik anon.. mungkin sebab saya belom lagi "diserang".. muehehe

    ReplyDelete
  11. yeah chaiyok dr....Kalau berani tunjuklah muka kan hehe

    ReplyDelete
  12. As salam doc ..selamat tahun 2014
    samalah blog kty juga tak terima komen dr anon .
    pendapat memasing pasti akan ada perbezaan
    cuma kalo tak suka igonore je ..sng ..

    ReplyDelete
  13. Setakat ni, saya masih lagi allow anonymous untuk komen. Mmg makan dalam bila dpt komen ntah hape2 dr org yg pengecut mcm tu, tapi saje nak tau sejauh mana mereka nak komen. Nanti dah tak tahan, baru block comment.

    Baru perasan address blog Daddy Ziyad ni Al Waqiah Al Mulk. :)

    ReplyDelete
  14. blog alkisah, xder sapa nak komen ke?? hehe

    ReplyDelete
  15. kita pemalu..hehehe....xnak tunjuk muka...tpi kita bukan cik anon..hehehe

    ReplyDelete
  16. Sy dah lama setting komen tnpa anon ni...bkn sebab terima komen2 -ve...tp anon2 yg ntah tetiba dtng dri mna iklan produk...bkn dri msia saje...mcm2 negara dtgnya...semak nak pikir...

    ReplyDelete
  17. hehehe....setuju...ada nama dan rupa kan bagus...baru betul bukan spesis baling batu sembunyi tangan

    ReplyDelete
  18. apa ni? tak demokrasi ? takkan la kalau saya nak merusuh buat piket saya nak kena daftar ic dulu??

    ReplyDelete
  19. pendapat saya masih sama yang saya komen kat fesbuk itu hari...

    ReplyDelete
  20. mungkin sy dah lama tak komen kat sini,
    cuma nak bagitau sy bukan anon..hehe

    ReplyDelete
  21. hahaha...blog daku dah lame tak de ano ni. Nak komen sila tunjuk muka yer....

    ReplyDelete
  22. Dah lama tak dpt komen dari anon... Sebab munna dah lama x update blog.... Ni kira azam 2014 nak aktif berblog mcm dolu2

    ReplyDelete
  23. blog sy mmg disable cik anon..suka pengomen yg beridentiti..:)

    ReplyDelete
  24. mungkin blog sy xcukup glamer... maka serangan anon x ada...
    dan sy x anon, cuma x letak muka sdr :)

    ReplyDelete
  25. padan muka cik anon... hahaha.... mesti tepuk meja sebab tak dapat lepas geram. muahahahaha

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. Salam doct,

    Jemput singgah blog kita..
    Kita berani tonjolkan diri...hihihi,tp blog saya penulisan biasa je..tak de apa yg menarik..baru berjinak2..http://shafrizly.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. Kau ni.. ntah2 dlm ic dia memang mak dia bagi nama ANONYMOUS

    Anonymous bin Anonymis?

    ReplyDelete
  29. Kau ni.. ntah2 dlm ic dia memang mak dia bagi nama ANONYMOUS

    Anonymous bin Anonymis?

    ReplyDelete
  30. aah doc setuju... paling benci bile konon2nyer bg nasihat tp ngn nada yg mcm menyindir, kalu berani tunjukkan lah nama kan ni tak... pastu kite lak yg rasa tak selesa... cer doc bt demo skit camne nk nyahkan dr anon komen kt blog kite

    ReplyDelete
  31. kite ada 2 pendapat pasal anon ni.

    1- dia adalah orang yang tercome across entry kite dan berkomen dengan niat nak menghentam atau sebaliknya, cuma guna anon sebab dia adalah pembaca random

    2- dia adalah reader yang kita kenal dan yang selalu berkomen kat blog kita dan kita pun mungkin selalu pegi blog dia dan tinggalkan komen, tapi berkomen atas nama anon sebab nak sampaikan pendapatnye yg tersendiri yg mungkin kebanyakan orang tak setuju, tanpa niat mahu menghentam blog owner.

    ReplyDelete
  32. jahat anon ni..rasa nak lempang je

    ReplyDelete
  33. tak berani nak tunjuk muka sebab pengecut.. atau pun terlalu cantik kot..

    ReplyDelete
  34. Mesti mr/mrs anon panas aje baca N3 ini...

    Maaf kakak busy baru sempat jejak petang ni.
    Selamat tahun baru.

    ReplyDelete
  35. mmg pengecut pengomen anon nie...nak cakap terang terang tunjuk diri mana berani takut kena trace balik..sy pun dr awal lagi tak bg peluang kat depa nie..biasanya yg takdek blog yg byk jd anon nie..

    ReplyDelete
  36. kalau nak komen jangan malu-malu kan :D

    ReplyDelete
  37. Akak bukan anonymous walaupun tak letak gambaq muka kat blog kan, kan, hehe.

    ReplyDelete
  38. Salam Daddy Ziyyad..
    setakat ni, blog cma tak pernah kena serang dgn Anon. kebanyakkan anon2 dari rakan sekerja yg takde blog.. *blogtakpemeslahkatekan* eheh...

    tapi setuju dgn option DZ ni.. lagi bagus komen tu di KECUALIKAN ANON. silap komen, menyakitkan hati..

    thanks singgah blog CMA yer :)

    ReplyDelete
  39. saya ok je dengan anon ni..tak kisah nak komen apa pun..tapi sejak banyak anon yang suka komen spam saya tak bagi dah anon komen2..paling banyak spam iklan viagra.kesian anon2 yang selalu komen2 dulu..hehe..

    ReplyDelete
  40. Habislah.. lepas ni tak boleh jadi elusive lagi..

    comment by: anonymous

    ReplyDelete
  41. hehe..mak pun tapis dulu sape pengomennya sblm publish.

    ReplyDelete
  42. aku mmg tak membenarkan anon.

    ReplyDelete
  43. Bagus dr!
    Si anon nih kdg2 suka cari pasal,dan x berani tunjuk muka..
    Mereka2 yg ada mslh identiti :(

    ReplyDelete
  44. Errr....den macam no....tak de muka gak rasanya.....ahakz

    ReplyDelete
  45. Rugi laaaaaa sorok rupa!hahahahaaaa...

    ReplyDelete
  46. langkah yang bagus..saya pun dah lama block komen dari anon ni... poyo je lebih.

    ReplyDelete
  47. Setakat ni sy belum ade pengalaman dengan anon lagi. Tapi kalau anon jenis baling batu sembunyi tangn memang tak bole terima.

    ReplyDelete
  48. Assalam, tumpang laaluuu..anon anom anim..masuk laa..asalkan jgn buat iklan baragn wanita

    ReplyDelete
  49. mck tak block, dan anon pun tak bertandang sbb blog taklah sefemes blog mcm2 ada....sbb tak semuanya ada :))

    ReplyDelete
  50. sian si anon....tu lah lain kali kalau nak komen janganlah main sorok2 muka.....hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...