Wednesday, January 29, 2014

MPV Paling Laris Sejak Dahulu,Kini & Selamanya ( hingga hari Kiamat)



33 comments:

  1. Untuk perjalanan terakhir atas muka bumi....

    maka kebanggaan apakah yang hendak kita tonjolkan...

    ReplyDelete
  2. alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....tertelan air liur!!!!

    ReplyDelete
  3. pakcik yang selalu bawak van ni kan..
    kalau bawak kereta biasa.. mesti terkejut badak kalau ada orang cuit dia dari belakang ....

    ReplyDelete
  4. baca tajuk pun dah boleh agak .. hehe.

    ReplyDelete
  5. untuk angkut mereka yg tak posa jugak..

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. kita jugak akan menaikinya....

    ReplyDelete
  8. Betul. Satu hari nanti. Inilah kenderaannya.

    ReplyDelete
  9. terkenang masa iringi jenazah arwah nenek hari tu...

    ReplyDelete
  10. Alaa baru nak masuk show room usha mpv terus insaf tak jadi. :)

    ReplyDelete
  11. ermmm...kita juga akan naik kereta ni juga nanti...insaf...
    teringat mak mertua saya yang telah meninggal kami semua 2 minggu lepas...Al Fatihah....

    ReplyDelete
  12. Jadi pada ketika itu tiada gunanya lagi MPV yang canggih-maggih bagai.

    ReplyDelete
  13. ermmm... kita bakal menaiki nya.. ntah bila, tapi pasti....

    ReplyDelete
  14. mana tau nanti ada space shuttle angkut jenazah... futuristic sungguh .. hahaha

    ReplyDelete
  15. insyaAllah, naik dengan hormat, turun dengan selamat ^_^

    ReplyDelete
  16. As-salam..

    Peringatan yg sangat baik.. walau se'grand' manapun kenderaan yg kita miliki, kenderaan spt inilah yang akan membawa kita dalam perjalanan terakhir.. insyaAllah..

    ReplyDelete
  17. adoi...tersentuh jiwa doc heheeheheh

    moga2 disaat kite ditarik balik pinjaman nyawa tu, bekalan utk akhirat sudah mencukupi....amin

    ReplyDelete
  18. tgh bwk van ni tiba-tiba suara blkg ckp, pak cik, brenti sini ye.. hee..

    ReplyDelete
  19. salam.
    ehh. mama pun letak gambar van jenazah th 1950!

    ReplyDelete
  20. selain dr MPV tuh ade kenderaan lain lagi tak blh guna..?

    ReplyDelete
  21. ada gak yang tak naik, diusung sahaja terus ke liang lahad....apa2 pun janji Allah itu pasti!

    ReplyDelete
  22. Kita juga nanti akan menaikinya. Ia pasti berlaku tak sampai 100 tahun lagi!!

    ReplyDelete
  23. semoga amalan kita semua diterima Allah SWT sebelum naik van tuh...

    ReplyDelete
  24. Itu memang pasti kita semua akan lalui..

    ReplyDelete
  25. Yang ini memang very unique. Kalau VIP passenger yang masuk ikut belakang tu memang naik sekali ajelah seumur hidup. Kalau banyak kali, driver pun pucat lesi :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...