Wednesday, January 8, 2014

Ketinggalan komuter

aku memang selalu ketinggalan komuter, bila tiba bab teknologi.
banyak sangat fikir 'perlu ke tidak beli' ( aku la tu)
membazir ke tidak wang..
nasib baik tuhan jadikan manusia berpasang pasangan, saling lengkap melengkapi
wife aku selalu usul kan dan 'beri semangat' supaya beli..
dia kata " u bukannya takde duit"
kalau tak kerana wife aku
mesti aku masih pakai henfon tak smart..hahaha

masih banyak list 'perlu beli' yang wife aku usulkan
hahaha..

48 comments:

  1. Msukkan list sy skali leh? Kik kik

    ReplyDelete
  2. henfon smart awak ada instagram tak..?
    meh nak add

    ReplyDelete
  3. smart fon saya smart masa ada wifi je..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rai, high 5 dgn aku. smart masa kat ofis aje. ada wifi. balik rumah dah tak smart. memanjang dengar upin ipin aje. dah tukar hak milik.

      Delete
  4. Ok.. nanti I nak komplot dengan mommy DZZZ supaya tambahkan lagi list yang ado.. hehehe
    mana lah tau dapat membantu you supaya tak ketinggalan MRT pulak lepas ni.. kennnn??? ahahahahahahahhahahahaha

    ReplyDelete
  5. Apa tu? Dah ada komuter ekk sekarang? Hahahahahha

    ReplyDelete
  6. kalau poket tebal..segala kemudahan yg diberi nak dibeli...kalau ada mesin lipat kain pun nak dibeli hehe

    ReplyDelete
  7. Hahahaha wife la yg bagi semangat suh beli ni.

    eka pon ade satu powerbank sebijik cmni tapi suami punya, dia beli baru yg canggih. Dah nak jahanam dah bende alah ni. Bila cas dekat sejam masih 35% geram je

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum,
    Mmmmmmm nak pi tambahlah senarai tu ;)

    ReplyDelete
  9. WO...WO..WO...dah pakai smart...konpom kena beli yg aksesori nya plak.....baru le semart...ahakz

    ReplyDelete
  10. Saya pun nak wat listing la....tapi minta kat my Mr Hubby la hehehe

    ReplyDelete
  11. fuh, siap dengan `bank kuasa' tu. aku hari tu baru tau ada `bank kuasa' saiz cinonet macam lighter zippo...

    ReplyDelete
  12. Hal sekolah anak dah selesai.. la ni hal daddy pulak.. hehehe..

    ReplyDelete
  13. bank besaq suruh beli .... ... hahahaah

    ReplyDelete
  14. power bank pun SA xdo...smartphone yo ado...itupun x abih explore dah retak beribu repair sekian citer...huh..tension

    ReplyDelete
  15. Akak semua tu tak de doc... Balik kg sepupu2 selalu nyakat cam ni ke hp org gaji ribu2 pakai, depa tak tau ribu2 masuk ribu2 jugak keluar...:(

    ReplyDelete
  16. Makin smart lah lepas ni dgn acc IG, twittter, WeeChat...hehehe...

    ReplyDelete
  17. kita serupaaaa.....org lain dah pakai hp canggih manggih,..kitaorg br terhegeh2 nak tengok hp touch screen.ada member cik abg selamba je kata "apa ke korang ni kedekut na?takkan la gaji dokto xmampu beli?" hahahah..bang,ko hengat byr bil,pinjaman,duit umh sumer tu pakai bulu kaki kerrr???

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak perlu tak payah beli pun tak pe. kan?

      Delete
  18. ha ha ha..masih x banyak ketinggalan tu doc. sbb wlupun mak dah lama pki smartphone and gajet2 ni semua but bab powerbank ni pun mak baruuu je 2 minggu lepas.

    tp malang. x smpi 1 minggu beli, dah jahanam. Huaaaaaa...

    ReplyDelete
  19. orang perempuan memang pandai membeli..hahahah

    ReplyDelete
  20. hehehhehe... skrg dh jadik keperluan dah kot DZ.. ke masih lagi kehendak.. hehehehe :P

    saya pon dh ade sebijik.. hubby belikan~ hehehe

    ReplyDelete
  21. kalau digunakan x apa la.. kalau sekadar main candy crush... x payah beli.....

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum DZ

    dah terpaksa pakai...ikut peredaran

    ReplyDelete
  23. hahah... lelaki kureng kot bab2 gini.. kalo pompuan mmg alert la gadget2 yg terkini nih... awk sama mcm hubby sy x kesah la pakai hok lama pun..

    ReplyDelete
  24. heheheh... jgn lupe kang bg no boleh wassap2 doc.... bkn pe kdang kite mendahulukan yg lebih perlu kan doc?

    ReplyDelete
  25. Terbalik...saya tak kisah. Tapi suami yg amik kisah gajet saya.

    ReplyDelete
  26. tak de lah ketinggal sangat uols...
    hiks

    ReplyDelete
  27. org dah 'smart'...
    tak yah pakai 'smart'phone pun ok pe hehehehehehe...

    ReplyDelete
  28. smartphone dr Myanmar jer....hihihi

    ReplyDelete
  29. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  30. Doc..dee dpt powerbank tu free je..lucky draw company husband..hihihi..

    ReplyDelete
  31. Dlm rumah saya sayalah yg selalu ketinggalan komuter bab2 pemilikan teknologi canggih ni. Seperti doc juga, selalu isterilah yg sibuk mengheret tangan saya supaya tak tertinggal komuter, tapi masih juga ketinggalan dlm pemilikan benda2 canggih...hehehehe...

    ReplyDelete
  32. saya masih pakai hanphone tak smart...kawan2 semua msg guna whatssap, saya yg takde whatsapp ni memang keringgalan byk info dari kawan2 ..hehe

    ReplyDelete
  33. Munna pun ketinggalan juga masih lagi pakai henpon yg biasa je..... Hajat di hati ada tapi sokmo pikir tu semua tak penting sangat

    ReplyDelete
  34. Hahahhaa....tajuk....ingatkan pi kerja naik komuter, pastu bangun lewat dan terlepas....kadang2, kita tak perlu ikutkan sangat....kalau nak ikut tak terikut sebab teknologi ni begitu pantas...

    ReplyDelete
  35. hahahahah tu namenye kuasa wanita doc hahaahahah...lagi2 bab2 yg melibatkan kacing kacing (gambar mate $$) ...mmg kiteorg laa ratunye hahahahaha....

    power bank kite same doc...tapi sudahnye tak tahan lame sbb rosak...org kate powerbank terbaik brand pineng tu....smart n tak gedabak sgt.....so lepas ni tak yah laa dok muncung2 mulut kalo bateri drain ye doc time outing heheheeheh

    ReplyDelete
  36. Akhirnyer berjaya jugak beli yek...power bbank ni kena ader...smart phone ni mudah sangat abih bateri...tau...

    ReplyDelete
  37. Hai DZ, katanya isteri tak suka shopping, mopping ni? Wah, masuk aje tahun baru terus list berderet-deret ya. Saya ni bukan komuter, masih lagi naik train buruk tu. Asyik aje kena tinggal dek kerana kalut dan blur. Tahniahlah DZ, berjaya mengempiskan wallet dengan powerbank. Bila nak tukar Note 3? Dah masuk dalam list ke belum?

    ReplyDelete
  38. Powerbank keperluan tuh doc..sebab kalau bateri dah nak kong.. senang ler cucuk jer..heheh..

    ReplyDelete
  39. saya pun orang bagi smartphone terima jer laa yer :p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...