Thursday, January 16, 2014

Kanak kanak, memang jujur

Ber FB, ber Wechat, ber Whatsapp..
Tengok keliling..
Pastikan anak anak tak tengok ya..
Hahahaha..


budak dua orang ni, especially yang besar tu, memang amat peka ya..ada few things yang sampai ke pengetahuan teacher nya di Genius Aulad...macam mana aku tau? Wife aku bagitau. Macam mana wife aku tau? Wife aku borak2 dengan teacher nya.  Nasib baik bukan benda yang memalukan/buruk tau! tak tau la kalau ziyyad ada cerita kat teacher dia ' daddy suka tido masa tengok bola', tapi teacher dia saja tak nak bagitau wife aku! hahaha

39 comments:

  1. Takpe hobi mommy zz membaking..daddy ziyyad ?????

    ReplyDelete
  2. Hahahaha. Kalau macam tu daddy bukan la kaki bola. Tapi kaki tidur. Kah kah kah kah.


    p.s. Kenapa dalam tub mesti ada rubber duck?

    ReplyDelete
  3. Hobi mak saya berblogging acanne?hahahaaa..

    ReplyDelete
  4. hahahahaha.. budak2 mmg jujur.. jujur dari segi jawapan yang diberi...
    nasib baik tak ada aduan kata daddy suka blogging hehe..

    ReplyDelete
  5. teringat pulak anak Kak Yatie Ramlan (Sinar kehidupanku).. pekerjaan emak, blog.. hehehe

    ReplyDelete
  6. Ibu bapa memberi contoh kpd anak2. Anak2 berkata jujur kpd apa yg dilihatnya.
    Anak2 mama dah remaja, jadi kami memang berkongsi segalanya pd anak2, moga anak2 kami memahami kami.dan mereka menjadi anak terbaik pad mata kami.

    ReplyDelete
  7. tu lah kena hati2 dan peka dengan setiap tindakan sbb budak2 kan sangat2 jujur....hehe

    ReplyDelete
  8. oh..
    anak saya dah tulis dah..
    hobi ibu: ambik gambar..

    ReplyDelete
  9. betul tu DZ, anak2 memang jujur, so kita kena buat n tunjuk contoh yang baik kat anak2 kan..

    ReplyDelete
  10. anak2 memang jujur..dan setiap apa yang kita buat memang mereka perhatikan dan ingat...so as ibu bapa..mana2 habits yang x comel tu kena beware la

    ReplyDelete
  11. bebudak memang dia citer habis, takde tapis2..
    jujur sejujurnya.. :-)

    ReplyDelete
  12. betul tu...
    kids sangat2 jujur...
    anddddd betul tu doc...
    dorang slalu perati kan kita....
    i oso tau my doter stori mori kat her teacher bout us kat rumah...
    sib baik tak de citer 18sx...
    ker... cam u cakap lah... teacher tu tak ulangtayang citer kat kita hurmmm...

    putih melepaks tul your kids ....
    geram tengok aiiihhh....

    ReplyDelete
  13. Ayah selalu takde duit, nak beli apa mintak duit mak...tapi ayah ada byk kad...Cerita seorang kanak2. Abangnya yg tua sikit menyampuk, Eh..kan mak dah pesan. Hal rumahtangga jangan cerita kat orang!.

    Nampak? Bdk2 teliti semua perkara dan jujur. Kita tak tanya, tapi dia yg cerita sendiri. So, ibu bapa kena jaga2.

    ReplyDelete
  14. jgn kata anak kau dok, anak aku yg baru nak masuk setahun tujuh tu pun dah pandai tunjuk2 daddy dia kalu aku buat2 tido dengkur sebab dia selalu je terjaga bila daddy dia dengkur sedunia. hahahaha... tu namanya anak aku ikhlas bg tau yg daddy dialah kaki dengkur sebenarnya... kan kan kan.... hehehehe

    ReplyDelete
  15. * lupa nak cakap.... harga van sekolah tu RM50 sebulan...
    sbb skolah n rumah is veryyyyyyy the near (5minit jer)...
    ikutkan boleh jer kalo jalan kaki (15 - 20 minit)
    but mana boleh kan dia small lagi hehehehehe...

    ReplyDelete
  16. hahaha..aduhai.. anak saya mesti tulis gitu agaknya nanti..

    hobi mak : jual kimchi..

    wakakaka

    ReplyDelete
  17. hehe...akak takut anak akak tulis hobi emak saya-main candy crush..

    ReplyDelete
  18. Budak2 memang macam tu. Especially bila yang penerima dengar yang kita tak kenal nie teruja bila dengar. Macam satu motovasi pada anak2. Adam dulu, adalah terkena a few times. Lepas tu selaluuu kitorang tarbiyah dia...Rahsia keluarga tak leh cerita kat orang. Bahaya... Hehehehehehe

    ReplyDelete
  19. hahhaha.. bahaya kalau terperhati yang kurang sesuai dgn umur..

    ReplyDelete
  20. Itu maknanya anak2 sentiasa memerhatikan kita. Oleh itu sebagai pemimpin dlm rumah kita mesti menunjukkan perangai terpuji utk mereka ikuti. Budak2 sekarang semakin matang...

    ReplyDelete
  21. hhihiihhihi...... mujur jugak la hobi tu bukan yg bukan2.... ngeh3

    ReplyDelete
  22. Tido tengok bola sebab MU kalah ek? ….. huhu

    ReplyDelete
  23. Betol tu.....nasib baik dua dua anak makcik dulu2....bila cikgu sembang ngan makcik....."xx kata mak dia pandai masak, tiap minggu kami makan western.." hahaha

    ReplyDelete
  24. ini la rupa anak2 zaman teknology kan?

    ReplyDelete
  25. kaakakakaakk...tu le doc...kene beringat budak2 ni jujur n cepat tgk....adoi...tak pasal2 kantoi kakaakakaka...tapi serius comel bace.....budak2 zaman skrang canggih kan doc....

    ReplyDelete
  26. Ha ha ha..kiut kan bila anak2 kita jujur gitu.

    Anak2 mak plak masa dorang kck, dorang pecahkan rahsia beso keluarga.

    Taim cikgu2 bg contoh 'anak2 kena tlg mak kat umah ' tu, anak2 mak jujur je bgtau cikgu dorang yg kija2 like bsh baju ngan sidai tu ibu sy x buat pun?? Abah sy yg buat..acane tu? kikiki

    ReplyDelete
  27. tulisan budak tadika pun dah lawa...bagusnya

    ReplyDelete
  28. budak2 kecik memang jujur...
    n bebudak suka perhati apa yg org dewasa buat n cakap, dan suka tiru balik semula benda tu...

    ReplyDelete
  29. Betul2.. memang jawapan yang tulus dari mulut dorang..
    Ok lepas ni nak tanya dak Adiklah.. apa hobi ibu..? Hehehe..

    ReplyDelete
  30. hahaa..boboy pun suke bercerite eh....ingat gegurl cam danisha je suke citer....yeaa budak skang memg memerhati je....agaknye die kate hobi daddy ziyyad...berblog x ??hahhaa

    ReplyDelete
  31. ini cerita benar...anak kepada sepupu pakwe.
    itulah yang ditulis kat jawapan utk soklan hobi bapa saya: main whatsapp
    hahahhahahahhahahhaa

    ReplyDelete
  32. HEhehe...budak2 memang tak pandai menipu.

    ReplyDelete
  33. hahahah.. tergelak sy tau doc.. aduyaii... kantoi sudah... hobi berwassap, berwechat.. ntah dgn siape... :p

    ReplyDelete
  34. Hahaha...budak-budak memang lurus bendul ya. Jujur sehabis jujur. Saya pun pernah terkena dek kejujuran anak saya. Nasib baik bukan aksi atau kata-kata yang memalukan :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...