Monday, December 16, 2013

Laman Seni Seksyen 2 Shah Alam

Di pagi Jumaat yang lepas...

kami berdua telah ke Laman Seni di Seksyen 2

Lorong belakang deretan kedai di Seksyen 2 yang selama ni kotor / bersepah...di beri nafas baru...di lukis karya pelajar Fakulti Seni & Senireka UiTM Shah Alam

Jommmm !!  Saya bawa kamu berjalan jalan di sini..

motif apa ? motif orang asli Afrika kah?

Cikgu disiplin angkat rotan dahhh....

Budak budak lambat sampai sekolah berlari masuk pagar sekolah..nampak cikgu disiplin tu..

Saya tak sekolah lagi..so saya gelakkan aja bebudak lambat turun dari bas sekolah ni  :P

Saya datang sini naik bas mini warna biru ni...

Saya jenguk kelas bebudak sekolah tadi...peliknya! Kerusi meja mereka melekat kat dinding! hahaha..

Saya tumpang duduk..Tapi bukan kat kerusi yang melekat kat dinding  ..hihihi..

Horreyy!! ( sambil genggam penumbuk ke atas)

Entah apa motif, saya pun tak tahu. Lembaga ni jadi OKU sebab kejutan elektrik kah?

Shout Art katanya..

Jalan jalan ni menyebabkan saya haus. Jom beli Slurpee...

Bank Muamalat sebagai sponsor projek Laman Seni ni..menyumbang RM20,000 bagi merealisasikan transformasi " back alleys" ini

Akhir kalam...
Segala imej saya di sini..
Di rakam oleh:


40 comments:

  1. aiseh.... sy di s.a since khamis.. x berkesempatan nk menjelajah memana pun....

    ReplyDelete
  2. memang sangat cantik...lukisan tu..bukan orang yang tukang snap gambar ni..kikiki larikzzzzz

    ReplyDelete
  3. yang motif Afrika tu bagi saya makin menyemakkan mata memandang. --- komen dari orang yang buta seni.

    ReplyDelete
  4. memang berseni dan kreatif..akak suka tgk kerusi meja kat dinding tu..

    ReplyDelete
  5. Kreatif.. Boleh jadi tempat tarikan pengunjung..

    ReplyDelete
  6. cantik... dr di biarkan lorong tu kotor bile bt camtu jd cantik lak... terutama yg kerusi lekat kt dinding tuh...

    ReplyDelete
  7. perbanyakkan lagi tempat macam ni. tak kisah atas sumbangan korporat atau usaha individu sendiri. dan biar la bermesej jugak...

    ReplyDelete
  8. wahhhh macam best jek...macam nak pergi jekkk....kat sec 2 belah mana ni...jgn kat asrama budak2 uitm dah lerrr...kikiki

    ReplyDelete
  9. creative lah... teringat lukisan2 gini kat Melaka.. bila naik river cruise ada lukisan2 mcm ni diblkg dinding kedai.. malam2 lagi bertambah cantik dengan lighting yang ada.. :))

    psstt.. takkan photoshoot berdua2an je?? mana model2 yang lain? hehe

    ReplyDelete
  10. ingatkan kerusi tu meja yg melekat kat dinding tu lukisan jugak.. hehehe

    ReplyDelete
  11. kat Penang pun ada..tapi saya tak jalan lagi..ramai member yang kaki photography gi..hehe

    ReplyDelete
  12. Cantik kan?!!.. Bestkan.. Ziyyad sentiasa setia sbg model Daddy.

    ReplyDelete
  13. kak Dr Singa.... jomm pegi sinniiiii....!!!!!!...

    ReplyDelete
  14. rindunya dengan seksyen 2..hehehe..tempat jatuh lagikan dikenang..inikan pulak tempat bermain..

    ReplyDelete
  15. Pergghghh!!!

    Start menembak daahh!!

    Cantik!

    ReplyDelete
  16. Lain kali saya nak ke lorong belakang tu lah. Sebelum ini hanya ke medan selera di tepi jalan besar tu. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  17. Hasil seni yg mengkagumkan. Sepatutnya laman seni sebegini perlu diwujudkan di setiap negeri. Hidup di zaman ini dipenuhi pelbagai stress yg melampau, sesekali perlu release tension di tempat2 begini....

    ReplyDelete
  18. Doc pon suka dapat cermin cembung tu mcm Doc Singa jugak?

    ReplyDelete
  19. Errr...adakah ini cuti2 ganti tak pergi pantai timur?

    Ziyyaddddd...hensemnya kamu

    ReplyDelete
  20. cantik.. tak pernah lalu pun kat area situ.. nantilah.. ;)

    ReplyDelete
  21. ehhh.. kat mana nih DZ??
    saya tak tahu pon??
    menarik jugak lorong2 nih di hias.
    boleh try jengah ke sana jugak.
    nanti bagi info yang lebih detail eh.

    ReplyDelete
  22. wowwww cantiknya, pehal dulu2 time aku blaja tak de lak inisiatif cam ni

    ReplyDelete
  23. waa kat shah alam pun dah ader....kreatipkan...

    ReplyDelete
  24. wah sgt2 menarik ni.. boleh ke KA nak satu port untuk anak KA Adik memotretkan karya seni dier hehehe

    ReplyDelete
  25. bagus buat gini...
    back alleys dah tak ler kotor and menakutkan...
    dah jadi attraction lak...

    ReplyDelete
  26. kaki photo suka la tempat2 cenggini..kerusi terbalik tu hebat!

    ReplyDelete
  27. Waa cantik laa..creative sungguh..

    ReplyDelete
  28. cantikkk dan kretip sungguh. kat wangsa maju, dinding tepi jalan dekat ngan simpang 4 pizza hut, seberang bank affin, ada yang suka lukis2 camni. mmg cantik. satu hari nak gi posing kat situ mcm ziyyad.

    ReplyDelete
  29. oi oi oiiiiii!!!!
    camana gua tak tau tempat ini!!

    sila bagi lokasi secara detail...!
    :)

    ReplyDelete
  30. cantiknye lukisan... 3D pun ada eh.. nmpk real gitu... kat mana ni??

    ReplyDelete
  31. Kreatifnya... tak tahu pulak ada tempat cam ni kat Seksyen 2. Yang ambil gambar model cilik ni pun kreatif jugalah orangnya ...

    ReplyDelete
  32. Sgt cantik..sgt kreatif...modelnya pun ensem...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...