Wednesday, December 4, 2013

Kesan Subsidi Di Tarik : Kita Bercuti Dalam Rumah Tengok Lonely Planet sudah!!

Aku suka makan angin ke Terengganu..
Selain makan makannya best... pantai pantainya cantik..Contohnya kat Merang..
Anak penyu  pun kami pernah lepaskan di Terengganu  :)

Bulan Disember tahun lepas,aku sengaja nak mencuba musim tengkujuh..
Maka pergi lah aku Ke Sini

Tahun ni..
Taubat aku tak mau cuba..hahaha
Baca entry Doktor Zoul ni..

Aku pun macam dia..
Tak tau nakgi mana..

Orang rumah dah proposed dah thru wassap..
Maklom lah...2013 ni belum naik eroplane lagi katanya..bahahaha..

 Aku lah PM di rumah. 3 tahun berturut turut sebelum ni PM dah luluskan bajet makan angin obersi..naik eroplane...Tahun 2013 ni subsidi petrol, letrik..semua kena tarik.Hahahaha...Jadinya 2013 memang tak naik burung besi lagi..Nak gi pantai timur dah musim tengkujuh..Nak naik burung besi? Berdoa la dapat tiket ehsan Uncle Tony ..wakakaka..


46 comments:

  1. Kannn? Abis segala plan kena revise balik pasni. Sabar je lah!

    ReplyDelete
  2. Tergelak dgn pertanyan Dr Maza (bekas Mufti Perlis) semalam, gula naik utk kurangkan kencing manis, elektrik naik utk kurangkan sakit apa???

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.... ada orang kata kerajaan perihatin nak kurangkan yang kena renjatan elektrik...

      Delete
  3. Semua plan hancus.....duduk rumah syp2 sudah..tido x yh guna kipas...econ pun x yah..kipas guna kipas satay...nk murah lg..guna surat khabar je....

    ReplyDelete
  4. bercuti teatp bercuti tapi dalam kawasan je lah...

    ReplyDelete
  5. lap peluh gara-gara kesan subsidi ditarik balik.

    ReplyDelete
  6. Salam dr,

    Saya silent rider doc...apa kata pergi ke langkawi..sy pun baru balik dr sana...makanan kt sana pun semua sedap dan murah!

    ReplyDelete
  7. Jalan-jalan kat kampong halaman.. selusuri parit dan semak yg masa kecil dulu-dulu kita pernah bermain...
    memory lane...

    ReplyDelete
  8. balik kg lah doc....best apa.....hehe
    x cuti2 malaysia ke sabah ke? byk tpt best sini... :-)

    ReplyDelete
  9. den ikutkan hujung minggu depan nak pergi KT , tapi kalau masih banjir maka terpaksa cancel la...huhu

    ReplyDelete
  10. sedang membygkan PM & isteri PM bergandingan lengan membasuh baju 3 hero dgn tangan sambil borak-borak kat dapur belakang..hahahahaa...

    ReplyDelete
  11. wakakkakkaka mommy mmg best la!
    kalau nak ke belah2 indonesia, quite murah gak tiket, kalau ko tak kisah, byk pilihan, lion, malindo, tiger, KLM, mas selain AA....aku baru je beli ticket few days ago nak ke jakarta via lion air dan balik naik AA, tapi urusan kije la kan.....not bad okay rate.......risau gak ni, isnin ni nak travel, kalau cuaca tak mengizinkan, duk dlm hotel ajelah nampaknya sebab aktiviti semua close to nature wakakakkakakakakakak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak, kau tak consult dulu dengan DZ pasal ni. kalau tak boleh MZ tumpang sekaki pi sama lagi.

      pastu leh grab ole-ole bagi aku kan? hahahah


      kak, nak ole-ole dari sana kak.

      Delete
    2. Kalau belikan ole ole utk t.a.t.a jangan lupa utk saya jugak

      hehehe

      Delete
    3. nak jugakkkk.. tapi FM je la. lelain xmo.. *tetiba*

      Delete
  12. Bab tak pakai vacuum, saya ok lagi. Bab tak pakai washing machine? Aduhai...slip disc la saya, Doc!

    Oh, jalan2 kat PD jer lah....hehehehehhee. Melaka pun ok apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak, kalau betul no washing machine, boleh. pesan kat umat dalam rumah tu, mandi boleh berkali-kali, tapi baju sila ulang pakai ye. hahaha. pastu last mandi sila mandi dengan baju nya sekali. dah tu terus jemur. haa kan tak berkedut sangat kan?

      Delete
  13. As-salam..

    betullah.. banyak perkara kena fikir 2 kali sekarang ni.. kalau tak takut budget sedia ada yang ciput tu tak cukup nanti he..he..

    ReplyDelete
  14. Jiran2 di taman saya ni nak ke Indon esok. Ada yg ke Padang dan ada yg ke Medan.

    DZ tak teringin ke nak ke sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. YB, jiran-jiran aje ke? suami Emak Adam tak ikut ke?

      Delete
  15. Hehehe...tension yer mummyZZZ. Kena bawa bercuti juga tu PM ☺☺

    ReplyDelete
  16. Dua minggu lepas booking balik AS utk hujung tahun dpt Rm28 jew burung besi merahlah!

    ReplyDelete
  17. bln 12 sememangnya bukan bulan berjalan..sbb takut terperangkap banjir kat memana.
    Bab bajet tu boleh adjust ke tempat yg low cost. tapi kena jenjalan jugak walau tak jauh mana, sbb dah rasa nak berjalan kan.

    ReplyDelete
  18. heheeheh..comel gile bace text between u n ur wife doc....sweet jek...so PM cepat umum bajet jalan2...kang rakyat jelata protes kang...abis umah tunggang langgang kan tak berkemas n tak bermasak heehehehehe

    ReplyDelete
  19. cuba Malindo pulak Doktor. best sikit dari AA..

    ReplyDelete
  20. tunggu tahun depan boleh naik burung besi...kita ni cakap je nak guna kipas tangan la, tak buka aircond la tapi tetap juga guna semua peraltan elektrik yang ada di rumah..semua tu dah jad keperluan bukan kehendak dah..
    musim hujan kenalah basuh baju guna mesin basuh dan keringkan siap2..harap memerah guna tangan, mau robek jugak..hahaha..

    ReplyDelete
  21. insyaallah januari ni dee ke padang..dapat tiket 1 way RM40..murahlah..lepas tu baru tau tarif letrik naik..cukai pintu naik..takpelah..sy nak pi hiburkan hati dulu ke negara seberang...huhu..

    ReplyDelete
  22. erm! semua dah naik..entah apa yg turun..tensen hidup dgn gaji yg tak seberapa..hutang ntah bila nak habis...haha..
    apa pun bersyukur cuma kena kurangkan naik kapal terbang dah..tapi nak naik keta pun, minyak mahal lahh..haha..jadi?? gimano tu??? :)

    ReplyDelete
  23. Buka FB kawan2.
    Ramai sedang berada di luar negara.
    Zurich.
    London.
    Venice.
    Beijing.
    Istanbul.
    Bukan seorang.
    Tapi satu famili dibawanya.
    Saya tengok tiket ke Kota Kinabalu.
    Pergi balik dan 2500.
    Itu belum masuk sewa bilik.
    Itu belum masuk sewa kenderaan.
    Itu belum masuk makan2.

    Bercuti dengan channel Astro nampaknya...

    ReplyDelete
  24. sy kena adhoc ni, berselang minggu naik burung besi meneman agenda first lady.... dan masih setia dgn AA walau ada percubaan menjeling yang lain....
    harganya tetap terbaik, untuk trip sy la.

    ReplyDelete
  25. jgn guna letrik,nanti kena renjatan..:)

    ReplyDelete
  26. kesiannnnn.. apa boleh buat.. saya plan gi morib jer cuti sekolah nih.
    tu pon beli pakai voucher.
    nak jimat punye pasal.

    ReplyDelete
  27. Pasang khemah depan rumah ajelah, DZ. Masak-masak dlm rumah, pastu makan dalam khemah. Belanja tak besar mana. Takda banjir. Dapat save budget, boleh simpan utk bayar bil2 tahun depan :D

    ReplyDelete
  28. Hehehehe...bkn doc ade tmepah tiket ke Ostolia ke????

    ReplyDelete
  29. sesekali belanja besar utk isteri dan anak2 apa salahnya kan, kira macam bonus akhir tahun :D

    ReplyDelete
  30. takpe cakap kat mommy zzz nanti kita migrate ostolia terus..hehehe

    ReplyDelete
  31. cuba korek2 sikit celah tilam tu.. mesti ada terselit barang seribu dua

    ReplyDelete
  32. hahahahahaha ada approve button x heehe

    ReplyDelete
  33. hari tu kan...saya google warung pok nong....cari punya cari...sampai pulak saya kat blog daddyzzz ni. tu je nak bagitau..sebab tu je terlintas masa doc sebut makang angin ganu...kuikui.

    ReplyDelete
  34. Xpala...hampa qadha-bring forward utk tahun depan. Hahaha. Kami ni usahkan nak naik burung besi. Motor super pun dah terjual, apalagi nak berjalan mkn angin. Hewhew.

    ReplyDelete
  35. dear PM negara jiran, jika bajet percutian diluluskan, jangan lupa rakyat negara jiran. berikan la kami ole2 apa yang patut. hehehee...

    ReplyDelete
  36. Approve je PM,wlpn PM pening fikir bajet.

    ReplyDelete
  37. naik burung besi time tengkujuh ni sangat menakutkan.. bergegar2 segala organ dalaman dan sangat menakutkan.. (pengalaman diri sendiri)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...