Wednesday, December 11, 2013

Big Bad Wolf 2013

Selama ni..tahun tahun sebelum ni...asyik baca aja blogger lain pergi BBW..
Macam best aja...
Macam murah aja..

Maka awal pagi hari ini, Rabu 11 Dec 2013, dengan gigih nya pukul 1 am dah terpacak di MIECC.

sempat jumpa blogger Roshidayu ..masa ni aku baru sampai

peminat komik mesti teruja...

Aku perhatikan...
Buku yang paling banyak di jual di sini ialah buku buku masakan..buku buku architecture..dan juga novel..genre genre lain banyak juga..tapi tak variety la sangat.

Melambak ! Dulu buku Hobbit ni wife aku beli almost RM40..Sekarang ni...RM8 aja...huhuhu

Segala jenis buku Dummies pun di jual murah..RM12

Genre Photography...Memang gila la punya murah..buku2 National Geographic yang hard cover tebal tebal penuh warna warni di jual sekitar RM15 - RM30 aja...Rasa ralat pulak tak beli...hahaha...Kat genre ni, aku beli 2 biji buku pasal photography..

Genre Travel...pun aku minat...Cuma tak banyak sangat pilihan ke destinasi destinasi yang aku suka...Ada la aku beli sebijik aja pasal New South Wales...boleh la buat study utk tahun depan punya projek..keh keh keh..Yang paling murah, buku Travel to Uganda..dijual RM 2.00 aja sebuah..ya..RM 2.00...tapi ke Uganda la..bahahaha..

Buku yang pelik pelik pun banyak di jual. Contohnya buku ni.." The Explorers Handbook "

Kami berpecah dalam MIECC tu...
Wife aku tuju ke genre masakan..bakery ..yang mmg minat dia...

Selain buku, BBW 2013 juga ada jual imported movie poster...Rasa macam nak beli..letak kat studio wife aku...last last tak jadi beli...wakakakaka..

Imported tin signs pun ada jual...RM29.90 each....Tapi replica la..bukan original...Kalau aku ada restoren, memang aku borong buat hias dinding restoren..

Setelah 4 jam aku meneroka dalam MIECC tu..
Dan memang menakjubkan la..dah sampai pukul 5 am aku kat dalam tu..
Masih ramai lagi orang...cuma tak la sesak...takde la katanya " jalan berlaga vontot"...hahahaha

Hasil pembelian pagi tadi...18 biji buku pelbagai genre..Novel novel belah kiri tu wife aku yang punya...RM8 aja each. Untuk semua buku tu..kena RM211 sahaja. Buku yang paling mahal ialah RM20.

As expected. Memang wife aku borong pelbagai buku pasal masakan. :P

Big Bad Wolf sampai 15 December ni..Jadi bagi yang nak pergi, sempat lagi..
Dan jangan risau kalau anda busy..
Ianya dibuka 24 jam...Tu pasal aku datang pukul 1 pagi...nak elakkan jam/ crowded..
Parking banyak...dalam MIECC boleh...kat Mines Shopping Mall pun boleh..

Tips paling penting:
Datang lah well prepared. Bawak la troli / beg tarik untuk isi buku buku anda. Memang mereka ada sediakan kotak, tapi jenuh la nak pegang kotak berat ( kalau anda pulun beli banyak banyak)..

Last but not least....

Buku yang nakkkkkkk sangat aku sedekah kan pada kaki MC tegar aku !

39 comments:

  1. wahhh nak beli buku travel la!saya suka saya suka!

    note : bdn penuh dgn rash tu..sampai ke belakang tapi takat perut/pusat je..ke bawah takde rash lagi..semlm dokotr ade sebut viral rash?lebih kurang gitu la...sebab takde demam so dia kater bukan campak halus..just rash..

    ReplyDelete
  2. Tu dia.....siap bawa troli lagi, memang memborong buku sakan nie, maklumlah murah....Saya kalau ada kesempatan sebegitu juga mesti pergi, tapi sayang rumah jauh sangat di Utara....

    Nota: Maaf, masa mula2 ingatkan BBW tu ialah "Big Beautiful Woman"!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bwa ha ha ha. tak boleh blah punya acronym.

      Delete
  3. wahhh..jelesss.... bestnya..byk tu buku2... sini jarang lah buat pesta buku2 ni...adoi...

    ReplyDelete
  4. Berbaloi betul!! Hobbit tu kalau anak kakak dapat boleh lompat bintang.
    Kenapalah tak ada di JB ye... Untung mereka yg tinggal di sana.

    ReplyDelete
  5. ramai yg dh update pasal ni..
    belum sempat lagi nak pergi..huhu

    ReplyDelete
  6. memang best kalo pi bbw ni...memang kegemaran my hubby beli buku murah tau kat sini...
    dulu kiteorang borong berkotak2 skang pun ader lagik yang tak dibelek lagi...buku design banyakkan Doc..
    wah buku yang last tu yang tak tahan tu...hehe

    ReplyDelete
  7. kau tak keluar ngambik gambar dengan kamera berfilter lepas baca buku tu.. siap kao!!!

    ReplyDelete
  8. huaaaaaaaaaaaaaaa seronokkkk! nk pegi lagik! hehehe

    ReplyDelete
  9. berbsloi baloi!!! rugi kat tempat akak xde....

    ReplyDelete
  10. pesal x beli?? beli je la.. sedekah pada pt.

    rasa macam nk pegi lagi je..... esok pg sy ke shah alam.... tp tgk gak masa sy nanti... jadual pack ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. zona, bukan kau dah balik penang? dah tu mai sini lagi? bila balik penang balik?

      Delete
  11. sampai pagi doc..kalau acik tak tahan dah..doc muda ..zzz tinggal mana..

    ReplyDelete
  12. berbaloi sungguh pegi sini,harga yg jauh lebih rendah.....

    ReplyDelete
  13. bestnyer... mmg dia 24hours yek doc? tingin nyr nk pg tp tak sanggup nk bersesak2 ngn bwk anak lagi... dulu2 masa bujang single mingle rajin lh pg

    ReplyDelete
  14. ai is jeles giler..nak pi sabtu ni banyak plak halangannya...ajak cik abe pi confirm dia x layan....at last..SA hanya mampu baca dan komen di blog kawan2....

    ReplyDelete
  15. 24 jam tu tak ada alasan le kalau nak pergi.

    ReplyDelete
  16. orang yang suka MC motivasi lah macam mana pun confirm susah nak berubah punya...

    ReplyDelete
  17. Ya Allahhhhhhh terujanya tengok buku masakan yang DZ beli utk wife. Adoih nak pergi jugakkkkkkk lah. Murah gileeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  18. ingat tajuk filem .....(gelak sendiri)

    ReplyDelete
  19. Ni pegi borong buku ke pi menembak heheh
    akak tk sempat pun nk snap menysnap sebab tregila2 memilih hihi

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum ...seronoknya kalau dapat pergi pameran buku macam ni...macam2 buku boleh dibeli dgn harga murah...:)

    ReplyDelete
  21. Mmg x dpt nak pgi....duk luar dri kl....huhuhu...

    ReplyDelete
  22. Waa..bestnyer g sini..kalau sy sure memborong gak..:-)

    ReplyDelete
  23. baru dok berkira-kira nak pergi... tapi kawan cakap kul 12 malam pun jalan jem.... terus semangat layu.... tahun lepas pun terlepas peluang juga

    ReplyDelete
  24. tudiahhhh aihhh borong...doktor nanti amek la outcome yang wife doktor buat bakery2 dia tu hasil dari buku BBW ni yek...mcm best je mcm sedap je tu..

    ReplyDelete
  25. giler punya murah buku2 kat sana.. memang ada niat nak pergi.. nanti lah kalau berkesempatan.
    Yang paling tak boleh bla skali buku yang last sekali.. hahahahhahahha

    I suggest you buat copy banyak2 buku tu then can pass to all the MCs tegar yang dtg klinik u.. hehehe

    ReplyDelete
  26. ahahaha.. yg bawah sekali tu terbaikk!!

    teringin gak nak memborong buku baking T_T

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum DZ

    ada yg minta MC tegar kut

    ReplyDelete
  28. Wah...berbaloi² tu. Tak gi pon selasa tu. Semua dah terbongkang tido. Tak blh jadi ni. Nak kena gi juga hari ni.

    Buku last tu elok letak kat klinik untuk bahan bacaan pesakit yg rajin minta MC hari senin ☺☺

    ReplyDelete
  29. tengah mengintai peluang nak pergi jugak ni..... :)

    ReplyDelete
  30. Bestkan doc? Sy ni selalu tak bt preparation bwk troli. Nxt yr klu umur panjang, sy nak beli troli psr mlm tu. Sng nak heret. Huhuhu...

    ReplyDelete
  31. Wooow... best nyer. banyak buku. InsyaAllah this week nak pegi!

    *Jemput singgah blog saya
    http://vitaminformeandyou.blogspot.com/

    ReplyDelete
  32. Mcm ni punya murah, mmg boleh terlajak membeli. Kena siap2 bajet duit.

    ReplyDelete
  33. Wah memborong.. Akak ipar ada pegi..memang katanya murah.. Kalau dekat, sure dah gi terjah..

    ReplyDelete
  34. aku stress sebab tak dpt pi, stress tgk semua gambar kengkawan pasal kunjungan ke BBW uwaaaaa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...